Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatroskana bardzo

Priorix - helppp!!!!!

Polecane posty

Gość zatroskana bardzo

Drogie Mamy! 8dni temu szczepiłam córkę priorixem. Dziś w nocy wystąpiła bardzo wysoka gorączka (39,5) a do tego drgawki!!!! Czy to normalny, no może nie normalny ale dopuszczalny obiaw po tym szczepieniu????/ Jestem w wielkim stresie. Strasze dziecko było tak szczepione i nie miało żadnych takich objawów. Co robić iść do lekarza, czy poczekać? Czy ktoś miał podobnie? Ile to może trwać?????

Gość ladaco
brawo dla pani pielęgniarki

Gość moja corka
tez miala po tej szczepionce reakcje, goraczke i wymioty, pediatra mnie uprzedzila, ze takie reakcje moga wystapic, minelo po 2-3 dniach. Reakcja zalezy od organizmu, moich dwoch synow ,tez szczepionych, nie mialo ani goraczki ani nic, tylko corka... Chociaz te drgawki sa powodem do niepokoju, obserwuj dziecko, zrob jej chlodna kapiel i podaj leki przeciwgoraczkowe. Ja bym zadzwonila do waszego pediatry i zapytala, czy takie cos to reakcja poszczepienna albo poszlabym z dzieckiem do lekarza.... Powodzenia! :)

Gość zatroskana bardzo
Dziękuje "moja corka" za słowa otuchy. No właśnie moja pediatra nic mi nie powiedziała, tylko pielęgniarka dała mi ulotkę w której były te obiawy, ale drgawki niezwykle rzadko, dodatkowo to już 8 dzień po szczepieniu. Nie wytrzymałam i poszłam do pediatry, innego, bo moja na urlopie, alea jak widać, żadna strata, że jej nie było. Powiedziała, że gorączka to normalne, ale te drgawki (taki jakby miała czkawkę, albo się czegoś ciagle "wystraszała") nie. Na szczęście od nocy się nie pojawiły. Kazała obserwować a jakby się pogarszało, albo te drgawki pojawiły znowu to do szpitala.:(

czy to byla szczepionka ospa,odra rozyczka????? my mamy wizyte 21 pazdziernika ale chyba nie pojdziemy :O moj syn po DTP zahibernowal sie prawie na 2tyg,mial wtedy 3 mce i wrocil do stanu jak mial tydzien :O na szczescie doszedl do siebie,rehabilitacja i wgle :O

Gość zatroskana bardzo
to szczepionka odra, świnka, różyczka. kisiel cytrynowy - jak czytasz nie każde dziecko ma takie objawy. Ale jak Twoje miało takie powikłania po wcześniejszej to niewiem. Sama musisz zadecydować, co lepsze dla twojego dziecka. Czytam w necie,że niektórzy nie godzą się na to szczepienie, muszą wtedy jakoś powiadomić sanepid, ale nie znam szczegółów. pewnie pediatra wie coś więcej. Póki co u mojej córci lepiej. Mam nadzieje, że jej przechodzi, bo w nocy przeżyłam prawdziwy horror.

Gość uuuuuuuuuuppppppppppp
up