Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olgaaaaaaaaaaa23

mam obsesję na punkcie wyglądu . help...

Polecane posty

Gość olgaaaaaaaaaaa23

wiele różnych osób mi mówi ,że jestem ładna. miałam już paru facetów i ogólnie mam powodzenie. ale nie mogę za bardzo w to uwierzyć ,że jestem ładna. Tzn czesto patrząc w lustro się sobie nie zbyt podobam. albo oglądając zdjęcia... a inni ludzie mi mówią ,że np ładnie wyszłam na tym zdjęciu i to obcy często ( nie, nie chodzi o naszą klasę bo nie zakładam takich kont). w późnym dzieciństwie nie byłam ładna bo byłam zaniedbana , zbyt chuda i z tego powodu słyszałam różne docinki od rówieśników. potem jak szłam do liceum bardzo się zmieniłam. wychodziłam na imprezy ,wiele chłopaków ze mną tańczyło. ale już wtedy nie umiałam uwierzyć ,że faktycznie jestem ładna. mam ciągłe kompleksy , manię na punkcie poprawiania makijażu itd i zawsze muszę być perfekcyjna. to jest męczące dla mnie...wmawiano mi jako dziecku ,że o mojej wartości świadczy głownie wygląd i jak mam teraz myśleć inaczej?

Gość olgaaaaaaaaaaa23
i przez to nie potrafię wyluzować cały czas myślę czy np się nie rozmazałam, nie mogę sobie pozwolić na to żeby np jednego dnia wyglądać gorzej

Gość olek mm
zapodaj fote to ocenimy czy jestes ładna

Gość Monique2222
Pewnie skoro masz kompleksy fotki nie podasz... Ale skoro jak piszesz obcy ludzie mówią Ci komplementy to myślę ,że jest ok. Może wybierz się do psychologa? Bo jeśli Cię to męczy to psycholog może pomóc