Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i nic wiecej

Jestem rastamanką, Religia

Polecane posty

Gość i nic wiecej

Mam dosyc dawania na tace, wyludzania kasy, a to wszystko w kosciele. Kłamstwa, a teraz Rydzyka wtracanie sie w polityke.. '' Gdzie jest krzyż'' Mordowanie ludzi w imię krzyża i to ma być wiara ? ! Wmawialiście nam przez setki lat, że jesteśmy niczym Wieszaliście moich ludzi na szubienicy Posłuchajcie jak zwycięski lew na was ryczy Przed tym rykiem nie schowacie się nawet w kaplicy Katolik nie czyni cię człowieka już od urodzenia Przez chrzest narzucacie mu swoje wierzenia Wydaje się wam, że tak wolno, bo to tylko prości ludzie Ale nie każdy z nich (?) żyć w obłudzie Bo my ciągle pamiętamy, jak mordowaliście w imię Boga Wymierzeniom władzy, (?) od nich złota I my nie zapominamy która to nasza droga Nie zapominamy prawdy o naszych przodkach Może nas przeklinacie i uważacie za pogan Za pochopne sądy czeka was kara sroga Jesteście przekonani, że już wszystko o tym świecie wiecie Ale przed świętym ogniem nigdy nie uciekniecie Rasta pali Babilon, Rasta pali Watykan, Rasta wie gdzie jest Syjon Rasta (?) się nie tyka Nie tyle kodeks na życie, to przykazania święte A w Kościele Katolickim drugie jest ucięte Jednak jakby nie nastąpiła ta korekta Nie mogłaby zaistnieć wasza mordercza sekta Na tacy odkupienie, winne kazania to są jawne winy Jak ma uczyć życia człowiek, który nie ma rodziny Ref.: Słudzy Watykanu to legalna mafija, Ona cię okrada, oszukuje każdego dnia Słudzy Watykanu to legalna mafija, Ona cię okrada, oszukuje i zabija [x2] 2. Wielka ogromna mafia bardzo trwałe fundamenty ma Ten kto ma oczy widzi, doskonale te przekręty zna Historia was rozliczy, bójcie się ostatecznego dnia Co macie na usprawiedliwienie winy wyrządzonego zła (Krucjata) Okradliście pół świata, Morderstwa (?) krzyża, ludzkie życie żadna strata Wasze kościoły zbudowane z krwi mego brata Nie prowadzi was Bóg, ale Szatan Nie wolno wam mieć dzieci, bo dziecko to dziedzic, A po co majątek na bezdomnych dzielić, to się nie opłaca Potem pusta praca, nie byłoby świątyń ni pałaca Nawracacie ludzi, a to was trzeba nawracać Wiedz, że między wami są też ludzie prawi Nie jeden z was się stara, dobra imię Boga sławić Dajecie oparcie w głowę, ludziom i kto wam się chwali Jednak wielu z was czynami swymi Kościół pali Ref.: Słudzy Watykanu to legalna mafija, Ona cię okrada, oszukuje każdego dnia Słudzy Watykanu to legalna mafija, Ona cię okrada, oszukuje i zabija [x2] 3. Say: Hej Panie Watykanu! Nie obejmuje mnie twój plan To w co wierze w swoim sercu mam Nie w portfelu i nie u złotych bram (Aha) Hej Panie Watykanu! Dużo, za dużo twoich błędów znam W swego Boga umiem wierzyć sam Bez twojej pomocy i bez twoich kłamstw (Aha) Pierwsza relikwia to ogromna taca Najświętszy jest ten co najwięcej wpłaca Ja mówię ci popatrz na to, co robi cała Polska Ja mówię ci popatrz na to, jak wpłaca, (w)płaca (Say) Na tacy wielki majątek się obraca Nie ludzie, nie uczucia, nie miłość, nie wiara Płaca to pieniądz, a pieniądz to płaca Na tym polega ich praca Ja mówię ci popatrz tutaj i ja mówię ci popatrz tam I zrozum, że nasz kościół to wielki plan Udany biznesplan, największy biznesplan, bezbłędny biznesplan Ratatam, ja zwalam teraz wasze grube mury Ratatam, (??????) kultury Ratatam, hu, Ratatam, hej Watykan (???), wielka mafia, mówię wam Ja mówię ci popatrz na tych wszystkich, co wierzą w najwyższego, joł Ja mówię ci popatrz na tych wszystkich, co mają w swoich sercach go, joł Ja mówię ci popatrz na tych wszystkich, co czują to, mają to Ja biorę z nich wszystkich przykład, bo dobrze wiem czego chcą I nawet jeśli jedna osoba na sto, przyzna mi racje i zrozumie to, co mam na myśli, śpiewając o nienawiści do instytucji, dla tych, trzyma moją wiarę, W miłość Boga, w ostateczny sąd i (??) będę szczęśliwy, Twierdząc, że nie jestem sam Czując to co czuję, i mając to co mam W kraju, w którym rządzi wielka mafia Watykan Say: Ratatam, bumbum, Ratatam, hej Watykan (???), wielka mafia mówię wam Say: Ratatam, bumbum, Ratatam, hej Ratatam, WATYKAN WIELKA MAFIA MóWIę WAM

Gość i nic wiecej
Myślę, że nikt się nie wypowie, bo boicie się prawdy :)

Gość i nic wiecej
Tak jak myślałam..

Gość i nic wiecej
Słyszałam :)

Gość i nic wiecej
I to jest religia, a nie zabijanie się o dolara w kościele :)

Gość przyznam
Kościół szuka tylko gdzie pieniazek upadnie :)

Gość hahahahapierdola
Ja też skończyłam z kościołem............... ! :) :D

Gość i nic wiecej
Ciesze się :)

Gość i nic wiecej
Podnoszę !

Gość i nic wiecej
Podnoszę !

Gość i nic wiecej
Podnoszę !

Gość Brawa
Brawo, wkońcu coś dosłownego !!!!

Gość i nic wiecej
Nie macie nawet jak sie usprawiedliwic .. :o

Gość i nic wiecej
Podnosze :P

Gość doadaje
Nie dziwię sie wam,że macie dosyć tych starych bab które zarzekają się że wierzą i w ogóle a same łamią przykazania. Ojca rydzyka itp. Ale oni nie mają nic wspólnego z wiarą i Bogiem. Nie należy tracić wiary tylko dlatego że na świecie są ludzie którzy nam tą wiarę obrzydzają. Ja do kosciola tez raczej nie chodzę ale modlę się.

Gość i nic wiecej
Ale czy zauważyliście, że to kościoł wyłudza pieniadze ? :o wszystko skorumpowane i zdemoralizowane.

Gość i nic wiecej
Wmawialiście nam przez setki lat, że jesteśmy niczym Wieszaliście moich ludzi na szubienicy Posłuchajcie jak zwycięski lew na was ryczy Przed tym rykiem nie schowacie się nawet w kaplicy Katolikiem czynicie człowieka już od urodzenia Przez chrzest narzucacie mu swoje wierzenia Wydaje wam się, że tak wolno, bo to tylko prości ludzie Ale nie każdy z nich pragnie wicznie żyć w obłudzie Bo my ciągle pamiętamy, jak mordowaliście w imię Boga Wiecznie rządni władzy, wiecznie rządni złota I my nie zapominamy która to nasza droga Nie zapominamy prawdy o naszych przodkach Może nas przeklinacie i uważacie za pogan Za pochopne sądy czeka was kara sroga Jesteście przekonani, że już wszystko o tym świecie wiecie Ale przed świętym ogniem nigdy nie uciekniecie Rasta pali Babilon, Rasta pali Watykan, Rasta wie gdzie jest Syjon Rasta kumpla się nie tyka Nie tyle kodeks na życie, to przykazania święte A w Kościele Katolickim drugie jest ucięte Jednak jakby nie nastąpiła ta korekta Nie mogłaby zaistnieć wasza mordercza sekta Na tacy odkupienie, winne kazania to są jawne winy Jak ma uczyć życia człowiek, który nie ma rodziny Ref.: Słudzy Watykanu to legalna mafija, Ona cię okrada, oszukuje każdego dnia Słudzy Watykanu to legalna mafija, Ona cię okrada, oszukuje i zabija 2. Wielka ogromna mafia bardzo trwałe fundamenty ma Ten kto ma oczy widzi, doskonale te przekręty zna Historia was rozliczy, bójcie się ostatecznego dnia Co macie na usprawiedliwienie winy wyrządzonego zła (Krucjata) Okradliście pół świata, Morderstwa w imię krzyża, ludzkie życie żadna strata Wasze kościoły zbudowane z krwi mego brata Nie prowadzi was Bóg, ale Szatan Nie wolno wam mieć dzieci, bo dziecko to dziedzic, A po co majątek na bezdomnych dzielić, to się nie opłaca Potem pusta praca, nie byłoby świątyń ni pałaca Nawracacie ludzi, a to was trzeba nawracać Wiedz, że między wami są też ludzie prawi Nie jeden z was się stara, dobra imię Boga sławić Dajecie oparcie w głowę, ludziom i kto wam się chwali Jednak wielu z was czynami swymi Kościół pali Ref.: Słudzy Watykanu to legalna mafija, Ona cię okrada, oszukuje każdego dnia Słudzy Watykanu to legalna mafija, Ona cię okrada, oszukuje i zabija 3. Say: Hej Panie Watykanu! Nie obejmuje mnie twój plan To w co wierze w swoim sercu mam Nie w portfelu i nie u złotych bram (Aha) Hej Panie Watykanu! Dużo, za dużo twoich błędów znam W swego Boga umiem wierzyć sam Bez twojej pomocy i bez twoich kłamstw (Aha) Pierwsza relikwia to ogromna taca Najświętszy jest ten co najwięcej wpłaca Ja mówię ci popatrz na to, co robi cała Polska Ja mówię ci popatrz na to, jak wpłaca, (w)płaca (Say) Na tacy wielki majątek się obraca Nie ludzie, nie uczucia, nie miłość, nie wiara Płaca to pieniądz, a pieniądz to płaca Na tym polega ich praca Ja mówię ci popatrz tutaj i ja mówię ci popatrz tam I zrozum, że nasz kościół to wielki plan Udany biznesplan, największy biznesplan, bezbłędny biznesplan Ratatam, ja zwalam teraz wasze grube mury Ratatam, bo szczerze żal mi tej kultury Ratatam, hu, Ratatam, hej Watykan KuKlux, wielka mafia, mówię wam Ja mówię ci popatrz na tych wszystkich, co wierzą w najwyższego, joł Ja mówię ci popatrz na tych wszystkich, co mają w swoich sercach go, joł Ja mówię ci popatrz na tych wszystkich, co czują to, mają to Ja biorę z nich wszystkich przykład, bo dobrze wiem czego chcą I nawet jeśli jedna osoba na sto, przyzna mi racje i zrozumie to, co mam na myśli, śpiewając o nienawiści do instytucji, dla tych, trzyma moją wiarę, W miłość Boga, w ostateczny sąd i karę będę szczęśliwy, Twierdząc, że nie jestem sam Czując to co czuję, i mając to co mam W kraju, w którym rządzi wielka mafia Watykan Say: Ratatam, bumbum, Ratatam, hej Watykan KuKlux klan, wielka mafia mówię wam Say: Ratatam, bumbum, Ratatam, hej Ratatam, WATYKAN WIELKA MAFIA MóWIę WAM ! Poprawnie napisany tekst :)

Gość i nic wiecej
litka - nie słyszałaś ? :)

Gość pumba203
powiesz cos wiecej o swojej "religii" zakazy,nakazy itd ?

Gość i nic wiecej
Rastafari łączy cechy afrykańskich wierzeń animalistycznych, chrześcijaństwa (oparcie się na Biblii i niektórych zasadach chrześcijaństwa koptyjskiego), hinduizmu (dready, palenie marihuany, awatary) oraz pokojowych nauk cesarza Haile Selassie I, który głosił, że pokój na ziemi zapanuje, gdy ludzie przestaną być dzieleni na ludzi pierwszej i drugiej kategorii, a kolor ich skóry będzie miał takie samo znaczenie jak kolor ich oczu. Korzenie rastafari tkwią na kilku kontynentach, można go więc uważać za wierzenia uniwersalne.

Gość pumba203
a jesli chodzi o kuchnie,spozywanie alkoholu,palenie papierosów?

Gość i nic wiecej
Babilon - to pierwotnie nazwa dla wszystkich struktur władzy "białego człowieka", które przez całe wieki zmuszały czarną rasę do ekonomicznego i fizycznego niewolnictwa. W szerszym znaczeniu - Babilonem określa się każdą strukturę władzy i pieniądza, wyzyskującą ludzi.

Gość i nic wiecej
Sposób odżywiania - tak jak inne rzeczy ma dla każdego rasta znaczenie religijne. Nie wolno palić tytoniu, pić alkoholu, jeść mięsa (szczególnie świńskiego) ani używać wielu przypraw (np. soli). Dieta rastamana ma być naturalna i czysta

Jednym słowem sekta. Niestety niczego nowego nie dająca i nie przekazująca. Werbuje naiwne istoty (zapewne głównie nastolatków) przyciągając ich zachwalaniem buntu. Tyle, że bunt minie za jakiś czas....

Gość i nic wiecej
po co zabijać zwierzęta ? One tez maja uczucia Palenie ? - wywołuje raka, jest szkodliwe zdrowi, uzależania fizycznie Picie - „lepiej, żebyś pił niż palił twierdzi społeczeństwo Z tym, że ziele to spokój, alkohol to szaleństwo. Jak ja sobie zapale marichuanę, która jest naturalna zesłał ja nam pan to ty obudzisz sie w zaszczanych porach na izbie wytrzezwien. :)

Gość i nic wiecej
Z tym, ze nasz religia jest miłościa. NIE RZADNYM BUNTEM !