Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mischka...

Właśnie obejrzałam filmik z porodu. Boję się :(

Polecane posty

Gość mischka...

Chyba umrę przy porodzie :(:( Bardzo się boję...

Gość to po co oglądałaś
ja wolę niewiedzieć co mnie czeka, a pozatym tyle kobiet rodziło więc ja też urodzę i Ty też

dacie rade,jak juz bedzie po wszytskim to zapomnicie w sekundzie ze bolalo jak jasna dupa :) modlilam sie tylko zeby juz wyszedl hehe :P dzis ma rok a ja staram sie o drugie,i tez bede rodzic sn :P

Gość mischka...
Nie wiem po co to obejrzałam. Teraz nie będę spać w nocy :( Zrobię wszystko żeby mieć cesarkę :o

Gość tajasne
po kiego czorta to oglądasz?? ?? ??

Gość mischka...
kisielek, podziwiam Cię ... Szczerze.

Gość to po co oglądałaś
niewiem czy to dobry pomysł. Ja też boje się porodu mój próg wytrzymałości na ból jest bardzo niski ale dam radę muszę da. I jeśli nie będzie przeciwskazań to wolę rodzić naturalnie bo szybciej się dochodzi do siebie a nie jest powiedziane , że poród będzie trwał długo może nie będzie tak źle. A później taka piękna nagroda za wysiłek widok swojego maleństwa:)

Gość lambadaaaaa
Nie pierwsza rodzisz i nie ostatnia. Dasz radę :D A po porodzie będziesz pewna, że skoro dałaś rade urodzić dziecko to ze wszystkim sobie poradzisz :) Poza tym jedne rodzą szybko, lekko i przyjemnie, a inne tak jak ja męczą się i męczą, ale planuje kolejne dziecko więc nie było chyba tak źle. Głowa do góry. Jesli Cię to pocieszy to kiedy dostałam pierwszych skurczy to cieszyłam się jak głupia, ze za kilka godzin zobaczę swoje wyczekane maleństwo. Ból był sprawą drugorzędną, chociaż bolało - nie powiem. Nastaw się na to co będzie po porodzie, a nie na sam poród. Ból się zapomina, a tych pierwszych sekund kiedy słyszysz płacz dziecka i kładą Ci takiego okruszka na brzuch NIGDY nie zapomnisz :) Moja córeczka ma już rok, wczoraj robiła porządek z jej ciuszkami i porównywałam bodziaka, który jej zakładałam kiedy była noworodkiem z bodziakiem który aktualnie nosi... Boże... KIEDY TO MOJE DZIECKO TAK UROSŁO??? :D Dasz radę!!! Trzymam kciuki :)

Ja widziałam masę filmików na youtubie i jakoś mnie to nie przeraża- jakoś dziecko musi się urodzić. Bardziej boję się tego co będzie w trakcie porodu (nie chodzi o ból) w sensie czy z dzieckiem wszystko będzie okej. I martwię się też o to co będzie po... Czy będę dobrą matką, czy sobie poradzę itd.

Gość szatynka 1976
ja urodziłam juz 3 dzieci teraz na dniach spodziewam sie malenstwa po 8 letniej przerwie i mam takiego stracha ze szok sama nie wiem czemu moze to kwestia wieku albo wiem co mnie czeka :) kazdy porod jest inny ehhh bol tez jest inny ale jak sie ma malenstwo na rekach to o wszystkim sie zapomina

Gość mamamia222
mischka to obejrzyj sobie porod za pomoca cc- ja to sie dopiero po tym przerazilam! co wyprawiaja lekarze z moimi warstwami brzucha- traktuja jak szmaty... bleee i mam nadzieje, ze uda mi sie tym razem urodzic s.n.

Gość tajasne
"co wyprawiaja lekarze z moimi warstwami brzucha- traktuja jak szmaty..." a z piczką przy sn to sie cackają myslisz? :D

Gość mefirinda30
a ja rodzilam ze znieczuleniem zewnatrzoponowym i polecam !poród wspominam jako najpiekniejsze,bezbolesne przezycie!polecam

Gość mamamia222
ta jasne- Ty to zawsze musisz kogos skomentowac- jakbys pozjadal/a wszystkie rozumy. Jak rozmawialam z przyjaciolka to bardzo chwalila delikatnosc i pomoc poloznej w "obsludze" pipki :)

Gość tajasne
"mamamia222 - ta jasne- Ty to zawsze musisz kogos skomentowac- jakbys pozjadal/a wszystkie rozumy. Jak rozmawialam z przyjaciolka to bardzo chwalila delikatnosc i pomoc poloznej w "obsludze" pipki" bo mnie to rozbawia jak ktoś pisze - wybacz - naiwnosci godne dziecka. myslałas ze na zabiegach, operacjach itd to sie cackają ze skórą, mięsniami itd? trzeba rozciąć, odchylić zeby odsłonić pole operacji, potem odpowiednio naciągnąć do zszycia i już. co mają robić, głaskać jedwabnymi chusteczkami? :D nie widziałaś zapewne operacji na sercu, jak ładnie tam rozszerzaja klamrami żebra po rozcięciu mostka. też zero delikatnosci, ale na litość boską, nie o to przeciez chodzi żeby bylo delikatnie bo pacjent i tak nic nie czuje :D tylko zeby bylo skutecznie i higienicznie :)

Gość antypatologia
ja ogladalam kilka porordow od strony podwozia, naciecia krocza i mnie to nie rusza. Ale pewnie dlatego, ze to nie mnie na tych filmikach rozrywa i boli:D