Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Milakjhg

Chyba to zrobie

Polecane posty

Gość Milakjhg

Chce miec dziecko, nie moge patrzec jak inne dziewczyny maja a ja nie... Moj chlopak jeszcze nie chce miec a ja tak mam 20lat on 27.I pragne tego bardzo. Dlatego postanowilam ze zaplanuje wpadke. kochamy sie w dni nieplodne bez prezerwatywy wiec troche poprzestawiam dni i moze sie uda.. licze dni. Juz mi odwala na punkcje tego zeby miec dziecko. Mozecie mnie wyzywac ale musialam sie wyzalic

Gość mamamia222
Ciebie to trzeba leczyc a nie wyzywac

Gość izabelka www.com
nie rób tego, a jak chłopak cię zostawi??weźcie ślub i wtedy myśl o dziecku.

Gość szatynka 1976
a czemu ktos by mial Cie wyzwac chociaz tu sie mozna wszystkiego spodziewac .Moim zdaniem powinnas pogadac z facetem i razem zaplanowac dzidziusia wiesz faceci to trudne stworzenia :P jak on bardzo nie chce to moze Cie zostawic potem a tego Ci nie zycze znam wiele takich przypadkow to smutne( zastanow sie czy nie lepiej z nim pogadac czy to trwaly zwiazek i jak bedzie mu na Tobie zalezalo to napewno sie zgodzi trzymam kciuki )))

Oj nieweim czy to jest dobry pomysł...... Jezeli Twój chłopak niejest jeszcze gotowy to go zrozum dziecko to duży obowiazekk...zastanów sie dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

Gość to po co oglądałaś
nie jesteś gotowa na dziecko skoro masz takie pomysły . jesteś neodpowiedzialna!!!!!

Gość Milakjhg
mamamia222 a ciebie nietrzeba bylo leczyc???

jA NA tWQOIM MIEJSCU POROZMAWIAŁAM BYM Z CHŁOPAKIEM.... DZIECKO WYMAGA DUŻO OBOWIĄZKÓW.....WTEDY JUZ ŚWAIT KRĘCI SIĘ WOKÓŁ DZIECKA.....NIEMACIE NA NIC CZASU.JESTES MŁODA POCZEKAJ.....

20 lat i dziecko ..ło kurwa..!!! Twoje koleżanki mają ..heh..to co to za otoczenie ,ze wszystkie dzieciate w wieku 20 lat .?? Kuźwa inne martwią się zeby nie wpaśc i jak wpadną to jest dla nich katastrofa koniec świata , zjebane życie ..a tu taki przypadek wow .. gratuluje odwagi albo postradania rozumu !

20 lat i dziecko ..ło kurwa..!!! Twoje koleżanki mają ..heh..to co to za otoczenie ,ze wszystkie dzieciate w wieku 20 lat .?? Kuźwa inne martwią się zeby nie wpaśc i jak wpadną to jest dla nich katastrofa koniec świata , zjebane życie ..a tu taki przypadek wow .. gratuluje odwagi albo postradania rozumu !

Gość kokojambo
Poprzestawia dni płodne :D:D:D:D:D:D Nosz qrwa zaraz padnę :D Ty dziewczynko masz chyba ze 13 latek i mijasz się z powołaniem :D:D:D:D:D Kup sobie w kiosku gazetkę Bravo girl i daj sobie spokój z płodzeniem dzieci, bo niewiele o tym wiesz :D:D:D:D:

Autorko, powiem Ci szczerze, ja z chlopakiem sie nie zabezpieczalismy, bo ... hmmm, mialam kaprys miec dziecko tak jak Ty? Tak. Mialam 18lat i fiu bździu w glowie. Chlopak popadl w nalogi juz w czasie mojej ciazy, po porodzie byloo tylko gorzej. Corka ma 10 miesiecy i wychowuje ja sama. Inna sprawa jest, ze jest cudowna, zdrowa i bardzo mi pomaga jej poranna buzka przy mojej, al nie o tym pisze. Jak widzisz, zostalam sama z wyboru, nie potrzebne mi 2 dziecko-moj ualezniony chlopak-dorosly facet. Teraz ja biore sie za prace, walcze o alimenty na corke. Po prostu za szybko wskoczylam w dorosle zycie. Nie mam za bardzo czasem jak wyjsc na dyskoteke, albo za co, bo szukam pracy. Jakie mam pieniadze wole wydac na pootrzeby corki. Tak juz mam. Chodzi mi o to, ze dziecko to nie tylko usmieszki z reklam, rozowe kolory i miod. dziecko to ogromny OBOWIAZEK! Trzeba je utrzymac, wychowac na porzadnego obywatela, kochac, szanowac, a niekiety to bardzo trudne, jak Ci smark pyskuje prosto w twarz a Ty spedzalas sen z powiek, gdy on meczyl sie z kolka lub zabkowaniem, to tez opieka pilnowanie por karmienia, przewijanie, pranie, prasowanie, pilnowanie wizyt u lekarza, ciagly placz malego czlowieka, kolki, zabki, kroczki i ciagle ryk, o co? czasami nie wiem, tlumacze ze jest mala i nie umie mi czegos powiedziec, chhyba tak jest. Podsumowujac swoj monolog: Chce Ci odradzic macierzynstwo w tak wczesnym wieku oraz radze ustabilizowac swoje uczucia i sytuacje materialna gdy w razie czego, bedziesz miala gdzie zabrac dzieckko i z nim zyc, bo w zyciu jest roznie, jak widac na zalaczonym moim obrazku. Pozdrawiam, i zycze madrej decyzji.

Nie rób tego!!!. Też chce mieć dziecko z moim facetem, ale on na razie nie chce;( Najpierw musisz z nim porozmawiać, bo może się okazać, że cię zostawi, bo będzie myślał, że go oszukałaś... To nie jest dobry pomysł, najpierw ślub, a potem planowanie rodzinki;)

Gość aqaurius
hahahaha a za 1,5 roku, mam 21,5 lat i facet mnie zostawił, co mam robić, musiałam się wyżalić ahhahahahaha Jako facet, muszę stwierdzić, że mój gatunek to jednak banda udiotów, uprawiać sex z takim pustogłowim stworzeniem, jak autorka tematu i to jeszszcze bez zabezpieczenia! Hahahhahaha, uwielbiam ten świat normalnie:)

Gość idiotkaaaaaa
ale szmataaaa

Gość bbxxzzooooooooooooooooooo
moim zdaniem nie powinnaś skoro Twój facet nie chce. Tylko jak zrobisz sobie dzieciaka a mężczyzna odejdzie to nie miej pretensji do nikogo tylko o siebie. Dziecko to nie taki miód jak Ci się wydaje. Masz jeszcze czas więc lepiej poczekaj.

to juz nie chodzi o to czy facet chce czy nie. Autorko, zastanów się. Dziecko jest 'zrobić' w sumie łatwo. Urodzić też jakos się da. Ale CO DALEJ??? Jeśli facet powiedział Ci, że nie jest gotowy na dziecko to mozliwe, że Ci potem nie pomoże. Dziecko to nie tylko mały człowieczek do przytulania i kochania. TO OGROMNE WYDATKI, naprawde, jestem w trakcie kompletowania wyprawki i uwierz mi, ze nawet najtańsze podstawowe jej elementy ale skompletowane w całośc naprawde wiele kosztują. Nawet pampersy z biedronki cos kosztują. Masz 20 lat. Masz pracę? Jakieś środki na koncie, za które dziecko wyposazysz? to naprawde nie sa przelewki, jesli chcesz, żeby dziecko bylo zdrowe i dobrze sie rozwijało bedziesz musiala mu zapewnić jakies podstawowe rzeczy, a jak zahcoruje i będzie potrzeba na lekarstwa? będziesz miała na to pieniądze? W takim wypadku nie możesz myslec tylko o sobie, ze CHCESZ i nic innego się nie liczy. Posiadanie dziecka to nie zabawa. Rozumiem, że odzywają sie w tobie instynkty macierzyńskie, ale może zamiast teraz 'pakować' się w coś takiego jak dziecko może na początek spraw sobie jakies zwierzę, psa czy kota (np. ze schroniska ktore bedzie wymagalo duzo uwagi oraz nakladu pienieznego zeby doprowadzic go do zdrowego stanu). Bedziesz mogla przelac swoje uczucia i zobaczyc, ze pieniądze to podstawa, żeby zacząć O CZYMKOLWIEK MYSLEĆ.

Gość kijevna
jeśli chcesz mieć dziecko ,bo inne mają, a Ty nie to wcale jeszcze nie dojrzałaś do niego:( czytaj co napisała sękata i weź to sobie do serca, żebyś za niedługo nie musiała pisać postów o byciu porzuconą/nie szanowaną/bez środków do życia etc.etc kup sobie zwierzaka, a jak dalej będziesz miała za dużo czasu to zajmij się czymś!