Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magda peee1

Jak poradzic sobie z tesciami na odleglosc? pomozcie

Polecane posty

Gość magda peee1

Ja juz nie mam sily. Mieszkamy z mezem za granica od 2 lat. Jego rodzice mieszkaja w polsce a dzieki im codziennym telefonom czuje sie jakby mieszkali za siciana. Maz duzo pracuje a ja jestem w domu z nasza 5 miesieczna córeczka. Tesciowa dzwoni codziennie po kilka razy a z racji tego ze meza prawie wogole nie ma to upatrzyla sobie wydzwaniac do mnie i mnie sie o wszystko wypytywac, co robimy, jak jej syn itd. Jego mama zachowuje sie jak dziecko bo czasem nie dzwonia 2 dni tylko po to by na 3 zadzwonic do mnie z pytaniem: co wy sie wogole do nas nie odzywacie, co? i ja musze sie z tego spowiadac. a czemu ja do cholery? Pomozcie jak ja mam odpowiedziec na takie pytanie? Jeslizdarza sie ze maz odbierze i sie pytaja czemu sie nie odzywamy to on mowi ze przeciez wiedza ze on duzo pracuje to oni na to odpowiadaja: ale przeciez twoja zona nie pracuje wiec moze dzwonic, prawda? Nie chce zbyt odto pojechac ale jak ich zbyc na takie pytanie? dzis mija 2 dni odkad nie dzwonili i wieczoremspodziewam sie telefonu z wyrzutami :( pomozcie prosze, magda.

Gość tajasne
"nie odzywamy sie bo nic sie nie zmieniło od ostatniej rozmowy" :)

Gość J232132
heheh ja mam tak samo też mieszkamy za granica a ona w polsce, i też wydzwania tylko ja zwyczajnie nie odbieram :)

Gość własnie powyzsza wypowiedz jes
jets dobra. albo. po prostu kilka z dni z rzeczu dobieraj tel co 2-3 dni. moze sie oducza. ja bym zwariowała. powiedz jej tez ze nie musi dzownic do ciebie kilka razy dziennie albo codziennie. ze spokojnie raz na jakis czas wystarczy. a jak dzowni to przeciez moze cie nie by w domu, a jak dzowni na komorke to nie odbieralas bo gdzies byłas. odbieraj srednio co 2-3 dni. mow zdawkoow ze u was nic nowgeo. po staremu. powtrazarj jej to jak mannte i moze sama sie odczpei i zrozumie. a jak nie to bym pogadała z mezem niech on cos powie swojej mamusi.

odebrać :) jeśli odbierze mąż, przerwać do gruchanie i poprosić o chwilę rozmowy powiedzieć w skrócie telegraficznym co u Was (czyli nic nowego :P ) powiedzieć również, że telefony wybudzają dziecko, które na dźwięk telefonu zanosi się od płaczu i się boi a ty się martwisz, dlatego ustalasz telefon raz w tygodniu w weekend oraz nie będziesz więcej odbierała tel., a jeśli mama nie dostosuje się (dla dobra wnuczki) wyłączysz telefon i masz sie tego stosować ponieważ po drugiej stronie zalegnie cisza, powiedz: do usłyszenia w sobotę i oddaj słuchawkę grzecznie ale dobitnie

Gość hehehe tylko współczuć
moi nie dzwonią pół roku :D a jak teściowa zadzwoni do synka i mój życzliwy mąż pyta "mamo chcesz pogadać z Anią?" :O i nie mamy tematu, rozmowa wygląda następująco ja: co słychać? teściowa: nic nowego, a co u Was? ja:też nic nowego :o teściowa: jak dzieciaki? ja dobrze i nastaje długa cisza............ po czym ja pytam: mamo chcesz Pawła? teściowa: tak :D :D :D :D :D :D: Autorko ja bym nie odbierałam, bo np kąpałam małą, bo byłam na zakupach, bo zostawiłam telefon w domu gdy byłam na spacerze, bo prowadziłam auto itp Powiedź teściowej, że to iż nie pracujesz nie oznacza, że siedzisz przy telefonie i czekasz na jej telefon :o

Gość magda peee1
dziewczyny juz czytam Wasze rady. zaraz odpisze

Catie to chyba ze stoperami w uszach ten ignor drrrryńńńńń, kurva dryńńńńńńń i drrrryńńńń :O szlag by mnie trafił

Gość magda peee1
pierwsza odpowiedz rzeczywiscie extra, Nie dzwonie bo w sumie nic sie nie zmielo od naszej rozmowy, grzecznie a moze cos ja trafi. To z telefonem na milczy to ja tak robie, tylko ze jak ona dzwoni i mam nie odebrane polaczenia to ona potem mowi ze przeciez widze ze dzwonila toczemu nie oddzwaniam. To mi naprawde zakrawa o jakas chorobe, a najgorsze ze tesc jej wtym nie krytykuje tylko jeszcze wtraca swoje 3 grosze ze moglibysmy sie czesciej odzywac itd. No ale o czym to gadac non stop. sama miala male dziecko wiec wie ze to urwanie glowy wiec ostatnia rzecz jaka mam ochote robic toz nimi nawijac. i to nie jest ktotka rzeczowa rozmowa a takie flaki z olejem o pogodzie, co na obiad robie dla jej syneczka... Moja mama WOGOLE nie rozmawia z moim mezem jak mnie nie ma obok, tzn nie wydzwania do niego nakomorke zeby tak pogadac. jak jestesmy razem w domu to tez zadko rozmawiaja chyba ze jesttescmy na kamerceto ciezko zeby cos sie nie odezwac. a tak to wogole on nie ma zawracania gitary z jej strony a ja ze strony jego mamy tak i to jeszcze z wyrzutami jak 2 dni nie zadzwonimy. Ostatnim ich tekstem ktory mnie rozwala jest to, zebysmy do nich dzwonili i sie interesowali co sie znimi dzieje bo oni jeszdza samochodem i ze rozne rzeczy sie zdarzaja (ze niby wypadek beda mieli) i ze nawet nic bysmy nie wiedzili. smiac mi sie z tego chce bo pol ulicy wie gdzie jest jej syn itd i policja w razie co by sie z nami skontaktowala wiec jak same widziecie znowu takie branie nas na huki i robienie tych zlych co nie dzwonia. Cos jeszcze mi doradzicie fajnie cos poczytac a to pierwsze zdanie napewno wykorzystam przy pierwszym zalu ze nie dzonimy, dzieki ;)

Gość magda peee1
?? chlip