Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panizdylematem

kot pers czy pies spaniel?pomżcie co wybrać

Polecane posty

Gość panizdylematem

pomozcie mi wybrac bo mam dylemat co kupić.

Gość [poiuytrewq
kot

Gość panizdylematem
a mozecie podac dlaczego wybralibyscie kota albo dlaczego psa. bo u mnie ciezko wybrac i lubie koty i psy i postanowilam zdac sie na los tzn na was za czym bedzie przewaga.

Gość J232132
mialam spaniela sa strasznie wredne !

Gość parappapa
persy się lenią a spaniele ponoć głupkowate są, ale za to żywe i radosne :)

pies to pies, bedzie cie zawsze kochał, rozbawiał cie jak będziesz smutna, lubi pieszczoty. no i troche ruchu zażyjesz na spacerach, poznasz innych właścicieli psów. a kot? albo cie podrapie albo będzie cie miał w dupie:P

Gość kot !!!
do przytulania, czyściochy, zabawne, nie trzeba z nimi wychoddzić w mróz czy upały na spacery itd itp

Gość nie pers
pracuje w przychoni weterynaryjnej - persy są przerasowione - predysponowane do wszystkich chyba kocich chorób - najczęsci nasi koci pacjęci to persy a przecież jest masa innych raz...

Gość panizdylematem
miałam zwykłego kota, był wykastrowany ale mimo to ciagle uciekal na dwor i ganial inne koty i mnie olewal, nie chcial sie glaskac ani siedziec na kolanach. lubie i psy i koty i dlatego sie zastanawiam teraz co wybrac. mieszkam w bloku i chce malego psa, niektorzy doradzali mi yorka ale nie podobaja mi sie one bo bardziej przypominaja zabawki niz psy.

Gość panizdylematem
moze i lepiej ale ja naprawde wolalabym takiego psa co mi sie podoba tak samo kota. na schronisko place 100 zl miesiecznie i czasem kupie 10 kg karmy i na tym moja pomoc sie konczy.

Gość Kafeterianka252
Kochana, ja też uwielbiam i jedno i drugie, ale pers jes pienym kotem, ale bardzo delikatnym, ma problemy z oczami które musisz codziennie czysic, ogolnie trzeba miec duzio czasu i zawsze ochote, moja znajoma ma persa dla wygody wybrala bym pieska a kota-tylko dachowca:)

Gość superExtra
kocham i psy i koty i ogolnie zwierzeta. sama mam kota i to w sumie moja najlepsza przyjaciolka, zawsze jak mi zle to przyjdzie, przytuli sie, pomruczy :) chodzi za mna jak pies. i nie zamienilabym jej na 2 psy :) zastanow sie czy bedziesz miec czas wychodzic z psem na spacery, czy w upaly czy w deszcz, pies jest bardziej czasochlonny. tyle tylko moge ci powiedziec:) http://odlotek.pl/zaproszenie/24843

Gość panizdylematem
a co myslicie o persach? czy nie sa wredne? bo ja nigdy nie miałam rasowego kota tylko dachowca. ale z opowiesci znajomych to slyszalam ze sa wredne, nie chca jesc normalnej karmy tylko saszetki, i ze potrafia zajsc za skór, z drugiej strony slyszalam tez wiele dobrych opini o persach i nie wiem co zrobić.

Gość tetgrfygrt
ogolnie wole koty sama miałam ich w swoim zyciu duzo ! lecz pers to jedyna rasa ktorej nie chciałabym miec , siasiadka miała 2 , obydwa wredne ze masakra ... az mnie ciarki przechodziły ... kolezanka miała spaniela, bardzo fajny zywy piesek :) polecam tez shitzu mamy i człowiek sie bardzo przywiązał , piesek tez , jest bardzo przyjacielski i towarzyski , poczytaj o innych rasach np yorki sa bardzo zazdrosne o włascicieli , kazdy pies ma cechy ktore warto dopasowac pod siebie ! :0

Gość chce kotkaa
do nie pers: a co sadzisz o maine coonach?

Gość nie pers
maine coony są napewno milion razy sympatyczniejsze :) nie mają tylu wad wrodzonych co persy - czasem serducho bo jak do duże koty - ale nad maine coonem sama się zastanawiam bo to sympatyczne rodzinne kociaki :)

Gość chce kotkaa
U mnie zamieszka pewnie w przyszlym roku taki kocio :) Maz juz ulegl moim prosbom ;)

Gość samoa
mam spanielke i dwa koty persy. Suczka jest grzeczna,slucha mnie (innych;to juz inna bajka :D ) Swietny towarzysz na spacery i do biegania. Koty natomiast,jak to koty - chodza swoimi drogami. Kocica spi i je, raczej nie przepada za piszczotami, natomiast kocur to przylepa jakich malo :D Chodzi za mna i tylko patrzy,jak skoczyc mi na rece i sie tulic:)