Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaszaaa

Blizny, przebarwienia jak się pozbyć?

Polecane posty

Gość kaszaaa

Cześć. Mam taki problem. Moja skóra jest straszna. Nic się na niej nie goi :/ Mam blizny po komarach > mimo, że ich nie rozdrapywałam> Mam blizny po malutkich zadrapaniach :/ już nie wspomnę o twarzy... Po każdej krostce < nawet takiej, której nie rozdrapywałam> powstają mi blizny.. :( Kiedy gole nogi maszynką < wiadomo , że się nie raz zatnie mam takie blizny, a na kolanach przebarwienia.. :( Co mam z tym robić? Może znacie jakieś nie drogie maści ? Może brakuje mi jakiś witamin ? Pozdrawiam :)

Gość szuszka
No to współczuje, naprawdę. To na pewno musi być bardzo nieprzyjemne. Myślę,że powinnaś spróbować serum na blizny Palmers, podobno jest skuteczny. Oczywiście za jego pomocą nie pozbędziesz się ich całkowicie ale przynajmniej będą one mniej widoczne

Gość Rolet
Aż takich problemów nie mam, ale moje blizny i plamki potrądzikowe traktowałem kremami z ekstraktem ze śluzu ślimaka. Serio :) Używam zresztą cały czas, bo dobrze mi robią na moją tłustą cerę i kłopoty po goleniu :) Tych 'ślimaków' nie ma się co bać :) zresztą poczytaj: http://www.pinezka.pl/moda-i-uroda/3626-slimakowe-kremy Elicinę kupowałem na allegro (trzeba chwilę na wysyłkę z Chile poczekać) Teraz kupuję głównie tutaj: http://www.andyjskadolina.com bo i szybciej i kremy są super, bo Elicina jest jednak trochę 'ciężka'.

spróbuj krem z masy perłowej NO-SCAR Perła Inków przeciw bliznom. przy regularnym stosowaniu powinien Co coś pomóc. dostępny tylko w aptekach.

spróbuj krem z masy perłowej NO-SCAR Perła Inków przeciw bliznom. przy regularnym stosowaniu powinien Co coś pomóc. dostępny tylko w aptekach.

Gość autorko mam niestety tak
samo jak ty. Mam cialo sklonne do bliznowcow :( I niestety nic mi na nie nie pomaga, poczawszy od no-scar, cepan skonczywszy na drogich masciach z silikonem ;/ W moim przypadku najlepszym lekarstwem jest czas. Blizny upodabniaja mi sie do skory, ale mija wiele czasu zanim z ciemnego koloru zrobia sie jasne ;/

Gość Rolet
Mnie akurat NOSCAR nie pomógł a nawet trochę zapchał, ale trzeba próbować wszystkiego. Niektórzy chwalą maść z cebuli, cuchnie okropnie!

Gość autorko mam niestety tak
krem ze slimaka tez mialem ... do dupy ;/

Gość Rolet
A jaki miałeś ten krem? Napewno ze ślimaka?

Gość kaszaaa
Czas czasem.. a blizn co raz więcej. W moim przypadku g*wno daje. Mam blizny na nogach z czasów małego dziecka. Mam je z 10 lat ? I dalej je widać ; ] Także muszę teraz działać. Jak pojawi mi się blizna muszę czymś smarować. Dzięki za rady. Może coś postanowię kupić. hym. Jak wiecie co jeszcze pomaga piszcie : )

Gość gość
mi na bliznę pomógł laser frakcyjny, też dorobiłam się jej jak byłam jeszcze dzieckiem, przewróciłam się i wpadłam na szklankę, szkło wbiło mi się blisko ust, rana była głęboka wiec została po niej straszna blizna, teraz mam 24 lata i dzięki zabiegom tym laserem moja blizna jest prawie niewidoczna, polecam laser frakcyjny i klinikę w której go wykonywałam www.e-amaryllis.pl

; Trzeba starać się nie doprowadzać do stanów zapalnych, a więc odpowiednio oczyszczać i złuszczać skórę, działać przeciwzapalnie. Raz w miesiącu wykonać peeling kwasem salicylowym lub zabieg delikatnej mikrodemabrazjii. Warto również przejść na odpowiednią dietę bogatą w witaminy i antyutleniacze i zrezygnować z pikantnych posiłków. Nie należy przesuszać skóry, spowoduje to wzmożenie pracy gruczołów łojowych, a przy tym dodatkowo pozatykają pory. Koleżanka była na zabiegu Scarlet. Jest po 1 zabiegu, już widać spora poprawę blizny stały się płytsze.

Gość gość
W moim przypadku na przebarwienia i małe blizny zadziałał laser frakcyjny. Robiłam zabiegi w Klinice na Bolkowskiej 2A na Bemowie. Sprawdzone miejsce, polecam! Dbają o swoje klientki.

Gość Wiktoria

Po wakacjach męczyłam się z plamkami na twarzy i znalazłam fajny zabieg w Art Derma Clinic. Byłam na zabiegu  Fraxel. Laser, który działa miejscowo i daje bardzo dobry efekt. Polecam wszystkim, którzy przywieźli nie tylko pamiątki z wakacji, ale i plamki na twarzy od opalania

Gość gogi333

polecam  CAPILLARY - CONTROL SERUM NA POPĘKANE NACZYNKA z efektimy. Swietny produkt, ktory fajnie wyronuje koloryt cery

Ja zmagałam się z bardzo widocznymi bliznami potrądzikowymi i pomogły mi dopiero zabiegi z wykorzystaniem lasera 🙂 Osobiście polecam wam specjalistów z Kliniki Krajewski 🙂