Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matrioschka...

Z jakiś powodów miałyście CC?

Polecane posty

Gość matrioschka...

Zapłaciłyście czy z powodów zdrowotnych? Żałujecie? Wolałybyście rodzić sn ?

Gość brak postepu porodu
zielone łożysko,brak wód płodowych,brak skurczy,brak rozwarcia,42 tydzien,dziecko za bardzo zgniecione-to byl powod mojego cc i nie zaluje,lepsze to niz meczenie sie i zdychanie z bolu podczas SN.

Gość miałam na życzenie
i w żadnym wypadku nie żałuję 🖐️

Gość Sabulka
ale CC o jakiej pojemności? ja mam 900-tkę

Gość mamamia222
no jesli Ty wyzej uwazasz porod s.n. za zdychanie- to podziekuj swojej matce, ze za Ciebie zdychala... mialam cc - za wąska miednica :(

Gość Sabulka
dla mnie też trochę ciasne. a ile ci paliła w mieście?

Gość rerre
Zielone wody, 41 tydzien, brak postepu porodu, bliźniaki. Nie żałuję.szybkko doszlam do siebie.

Gość matrioschka...
ile placilas?

zagrażająca zmartwica płodu, 42 tc , brak postepow w porodzie dlatego tetno malemu zaczelo spadac :/ A ja zaluje bo koszmarnie czulam sie po cc bo samo cc nie boli ale potem dla mnie bylo strasznie:/ jak zwloki sie czulam pomimo przecibolowych srodkow

Gość ...SBBB
miałam cesarke bo chciałam, powiedziałam lekarzowi że chce i koniec nie mial wyjścia i mi zrobił :D

Gość Aniol z piekla rodem82
z powodu nadciśnienia

Gość dosyc dosyc dosyc :o
Ja mam nadcisnienie,ale moj lekarz nie uwaza że to powod do cc

Gość tajasne
"dosyc dosyc dosyc :o - Ja mam nadcisnienie,ale moj lekarz nie uwaza że to powod do cc" zależy jakie masz to nadcisnienie.

zdarzało się 162/115. teraz biore leki 3x2 tabl. dziennie i mam do 150/100.

Gość tajasne
no to sie kwalifiuje. idz do kardiologa, niech Ci wypisze wskazanie w karcie ciązy. idz też do okulisty, przy tym cisnieniu tez powinien miec cos do powiedzenia.

Gość Cagy
niewłaściwe ułożenie dziecka. Męczyłam się 2doby zanim odkryto, że jednak nie da rady. Sama cesarka-fantastyczna sprawa, już nigdy nie spróbuję sn

Byłam u okulisty ! Powiedział, ze nie ma zmian na dnie oka. Nie uwierzył mi, ze mam takie ciśnienie. A mam takie od 12 lat!

Gość tajasne
książeczke ciązy miałaś ze sobą? tam jest wpisywane ciśnienie. jesli nie ma zmian na dnie oka to istotnie, okulista nic nie zrobi. pozostaje kardiolog.

Jeśli pojdę do kardiologa to mam powiedzieć chciałabym skierowanie na cesarkę czy sam zaproponuje? Mam tez prawdopodobnie arytmie serca. wieczorami czuję kołatanie, ale moj gin mowi tylko " w ciąży moze sie tak zdarzyć". Umowilam się już na badanie echa serca w przyszły piątek. Mam nadzieję, że wszysko się wyjasni i będę miala cesarkę bo naprawdę boję się rodzić naturalnie z takim ciśnieniem i problemami z sercem.

Ja mam niedomykalnosc zastawki dwudzielnej z przeciekiem, arytmie i bardzo wysokie tetno bo dochodzi do 150 i...wskazan do cesarki nie mialam;) za to moja zlosnica obrocila sie tylkiem, i urosla sporo wiec moja waska miednica sobie nie poradzi, nawet jesli sie obroci prawidlowo...skierowanie mam wypisane...a co bedzie?zobaczymy :) narazie koncowka 36tc

himera a jak Twoje ciśnienie? Mi tętno dochodzi do 125 i uważam, ze to duże a co dopiero Twoje.

Gość tajasne
to nie wiem jakich wy macie lekarzy że nie dostajecie skierowań. to sie kwalifikuje do postępowania sadowego o narażanie życia i zdrowia. ja w 14 tygodniu mam ciśnienie rzędu 160/120 i już mam zapowiedziane że nawet nie mam co marzyć o sn (co mni nei martwi bo mi daleko do takiego marzenia :P), a i donosic ciążę do konca bedzie trudno.

Gość telka01
Miałam cc z powodu wysokiego cisnienia tj. gestozy, w dniu porodu (41 tydz.) 180/120, po lekach 160/115. Anestezjolog uznał, że przy takim ciśnieniu tylko narkoza. DZiecku groziła zamartwica.

Gość rodzilam w de....
Na zyczenie mialo byc gdybym nie dala rady...jednak zakonczylo sie cc z przyczyn medycznych...slabe tetno dziecka.Przed porodem dgy powiedzialam poloznej ze chce cc to zaczela mnie straszyc ze nie bede mogla chodzic bol itp....G..wno prawda juz godzine po latalam po korytarzu,zero bolu nie musialam brac nawet srodkow przeciwbolowych

po 10 h naturalnego porodu zdecydowani o cc bo za długo od odejścia wód, niewspółmierność

wlasnie z cisnieniem nie mam problemow, czesciej jest zbyt niskie niz za wysokie...a tetno coz zawsze mialam takie wysokie, gorzej z ta arytmia, bo to strasznie nieprzyjemne jest- uczucie kolatania i ciagle zmeczenie...jestem pod stala opieka kardiologa i On nie widzial przeszkod w SN...no ale jak mowie, ja nie mam problemow z cisnieniem...radze isc do dobrego kardiologa, ja zanim znalazlam swojego bylam u wielu ehm diagnozy byly delikatnie mowiac rozne....dopiero moj aktualny lekarz dobrze zdiagnozowal moj problem, wlaczyl leki i...jednak sie dalo mi pomoc:)

Gość dziewczynki mam pytanie
cc z powodu pośladkowego ułożenia płodu, cc ze skierowaniem po terminie. Nie żałuję, super sprawa patrząc na katorgę kobiet rodzących sn. I mam nadzieję, że przy drugim jeśli kiedyś się uda zajść :) też nie będę musiała doswiadczać sn.

Gość ango123
jesli można spytać ... jak wygląda blizna po cesarce??? Jest mocno widoczna??? Czy to prawda że po cc wolniej cialo dochodzi do poprzedniego stanu ??