Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matrioschka...

Z jakiś powodów miałyście CC?

Polecane posty

Gość tajasne
jak wygląda blizna - no cóż, na poczatku niepięknie, ale znajduje się ona nisko, własciwie na linii włosów łonowych, wiec jej nie widac. mozesz sobie stroj dwuczesciowy nosić bez problemu. jak sie zagoi zaczynasz stosować krem na blizny i po paru miesiacach regularnego smarowania blizna jest płaska i blada. moja bratowa ma obecnie płaską kreskę, lekko jaśniejszą niż jej naturalny kolor skóry. moja amam po bypassach - rozcięty cały mostek, od dołu prawie po obojczyki po linii zagłębienia między piersiami - ma tak samo. a c do dochodzenia do formy - podobno najlpeiej sie dochodzi jak sie ma cesarke z marszu - czyli jak nie ma wstepnych prób porodu sn, tylko od razu pod nóż. jak sie zaczyna poród sn to organizm przestawia sie na inny tryb regeneracji i zakonczenie tego przez cc zdaje sie miec jakis wpływ. obserwacje znajomych to potwierdzają - te co rodziły przez cc od razu i sn wychodzily ze szpitala po dwóch-trzech dniach, te z cc interwencyjną - zawsze troszkę dłużej i jakby troszkę gorzej. ale oczywiscie zalezy to od organizmu. na niektorych sie wszystko goi jak na psie, a niektórym potrafi sie ukłucie igłą babrać przez pół roku :)

Gość dziewczynki mam pytanie
ja swojej blizny po cc nie smarowałam niczym i jest prawie niewidoczna cieniutka kreseczka. Po ok. 2 latach miałam operacje usunięcia woreczka żółciowego - blizna smarowana od samego początku j blizna jest gruba i wypukła. Także zależy nie wiem od czego - nie od człowieka, bo ja mam dwie różne blizny, moze trochę od lekarz robiącego operacje - nie wiem bo moja po woreczku żółciowym też zapowiadała się cieniutka ale z czasem się rozlazła. Chyba bardziej zależy od wysilku i odpoczynku, sama nie wiem zresztą. :)

1. Dysproporcja miednicowo-płodowa. 2. Brak postępu porodu (pomimo wspomagania). 3. Ciąża przeterminowana.

Ułożenie twarzyczkowe,decyzja o cc zapadła w trakcie porodu,źle ułożyło buzię w trakcie schodzenia główki do kanału rodego.Za drugim razem rodziłam siłami natury,cc z własnej woli bym nigdy nie wybrała.

Gość yuuf
U mnie: zbyt wolne postępy porodu, skoki pulsu dziecka i ryzyko zamartwicy.

Gość zajka27
pierwszy poród wywoływany oksytocyną w 41tc,brak postępu porodu, rozwarcie na 2 cm, rodziłam 12h naturalnie i skończyło się na cc;) natomiast drugie cc było dokładnie z tych samych powodów co pierwsze czyli brak postępu porodu odstęp między ciążami był równy dokładnie 2 lata;)