Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siewca nienawiści

Co sądzicie o pielgrzymkach do Częstochowy?

Polecane posty

Gość siewca nienawiści

Byliście kiedyś? Co sądzicie o ludziach chodzących na pielgrzymki i o samych pielgrzymkach? Według mnie to tego typu manifestacje religijne powinny być zabronione, chcą do Częstochowy to niech jadą autokarem, a nie idą przez pół kraj manifestując swoją religijność. Powinien być pełny rozdział państwa od kościoła, a drogi przecież są publiczne!

uważam, że to brudasy i smierdziele klepiący durnowate wierszyki i pioseneczki

Gość obieżyświat_
lepiej by poszli Santiago de Compostela w Hiszpanii a nie maszerowali rok po roku do tej nudnej Częstochowy i do tych zacofanych światopoglądowo paulinów

ja nigdy nie bylam nawet zaraz po komuni nie pojchalam bo nie chcialam a teraz żałuję mogłąm pojechać zobaczyć jak to jest nie mam nic przeciwko:P

Gość siewca nienawiści
Religia powinna być głęboko w sercu, a nie manifestowana na drogach publicznych!

Gość nie mam nicka
moje zdanie jest takie - pielgrzymki dla pielgrzymów, w zgrzebnych worach, na kolanach, kurwa i biczowanie po plerach obowiązkowo, to bym wiedziała, że pokutują, za grzechy, za pychę, za głupotę, za PiS, za prezesa i jego grzechy. A wszystkie dni o suchym chlebie i wodzie, a spanie na gołej ziemi. Houk !

nie przeszkadzają mi w ogóle piszesz, ze takimi wycieczkami obnoszą się bardzo ze swoją religijnością... tylko co z tego? w końcu w Polsce występuje przewaga katolików, więc chyba mają do tego prawo? i co to komu przeszkadza?.. gdyby w naszym kraju odbywały się pielgrzymki związane z jakąś inną wiarą to też by mi to nie przeszkadzało. Niech każdy wierzy w co chce i zachowuje się jak człowiek a nie jak bydło na takiej pielgrzymce.

Gość siewca nienawiści
No ale religia to sprawa indywidualna każdego z nas. Ja nie manifestuję swojego ateizmu, ale nie chcę też żeby ktoś manifestował swoją wiarę publicznie. Chcę państwa i społeczeństwa neutralnego światopoglądowo a nie takiego w którym wola większości jest narzucana mniejszości. Trochę poszanowania innych religii i trochę tolerancji by się przydało katolikom.

Gość guwno prawda
a kto krzyczał precz z krzyżem

Gość ja jestem w czestochowie
co roku od 20 lat

Gość *sherryfip
kurva dejta spokoj - nawet zakupow nie mozna w spokoju zrobic bo dra te japy:O najepsze sa te cizie ubrane w mini machajace do nas mieszkancow jak do uonych :O

Gość Wierzący pielgrzym
Jak w ogule możecie śię tak wyrażadź

Gość wheidfhw
a dlaczego mają ukrywać swoją wiarę? co to za nowy pomysł

Gość magdalenka982928
mnie pielgrzymki nie przeszkadzają, w sumie zmojego miasta odbywa sie taka 1 rocznie (chyba). co to komu przeszkadza ze pare moherow poczuje sie przez to szczesliwyszmi? przeszkadza mi za to religia w szkolach!! i jeszcze sie liczy ocena do sredniej. skoro nauczaja religii w szkole to niech dadza tez zajecia dla jehowych i tych z innych wiar. a jak widze ksiedza na etacie w szkole to mnie krew zalewa. nie placi taki podatkow a ma czelnosc wyciagac lape po panstwowe pieniadze. tyle jest katechetow co maja rodziny, ale nie, lepiej kurwa zatrudniac jakiegos pana w sukience. ps. zeby nie bylo to jest katoliczką.

Gość Yogi Bear :)
a właściwie to po co oni tam chodzą? ;)

Gość do Yogi Pedobear
a gowno cie to obchodzi smierdzielu, spadaj wrozyc

Gość Yogi Bear :)
a właśnie, że nie :P