Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asdasfas

zamówiłem coś na allegro, nie dosżło, dać negatywa?

Polecane posty

Gość asdasfas

waham się dlatego bo wybrałem dostawę listem niepoleconym, a sprzedawca napisał, że nie ponosi odpowiedzialności za wysyłkę listem niepoleconym

Gość po prostu zgłoś do PIP
a moze sprobuj sie z nim skontaktowac? czy wyslal? skontaktuj sie z poczta tez, czasem nie zostawiaja awizo. a swoja droga negatyw w tej sytuacji jest bezczelny, przeciez sam wybrales taka opcje, sprzedawca nie ponosi odpowiedzialnosci za zle funkcjonowanie poczty :O

Gość asdasfas
no ale jak list nie jest polecony to nie będzie awizo co nie?

po prostu zgłoś do PIP- racja. Skoro wcześniej sprzedawca poinformował cię o tym, ze za niepolecony nie ponosi odpowiedzialności to nie masz się czego czepiać. A najważniejsza rzeczą jest napisać do sprzedawcy, żeby się upewnić, czy wysłał przedmiot. Może zwyczajnie zapomniał i teraz wyśle? Po za tym to może być wina poczty, u nich może przesyłka zalegać. negatyw to przesada.

Gość asdasfas
no ok, a może sprzedawca postanowił mnie oszukać i zwala na pocztę? nie może mi udowodnić że wysłał

Gość po prostu zgłoś do PIP
ty też nie możesz nic reklamować, bo nie chciałeś poleconym. właśnie dlatego lepiej wziąć poleconym. teraz jesteś w plecy z kasą, może to cię nauczy mądrości trochę.

Gość asdasfas
to po co koleś daje opcje zwykłego listu?? nie boi się negatywów?

Czemu ma się bać negatywów? Przecież napisał, że za niepolecony NIE ponosi odpowiedzialności. Jak ktoś da mu za to negatyw, zawsze moze sprawdę wyjaśnić w odpowiedzi i to mu Klientów nie odstraszy. Zwłaszcza, że większość wyjadaczy na allegro wie, że poleconym i tylko poleconym, co też polecam na przyszłość. :)

Gość asdasfas
to po co w ogóle poczta przyjmuje niepolecone listy? szukają frajerów? bo przecież wysłać tak coś to tak jakby dać listonoszowi w prezencie?

weź sie uspokój, od ilu niby czekasz? mi sie dzisiaj pluł jakis dziadu ze nie dostał paczki od dwuch tygodni, fajnie kuźwa tylko ze wysłałam ją 5.08,tego samego dnia którego dostałam kase.a ze poczta pracuje jak pracuje to mam to w dupie