Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justysyka

ciąża a staż !!!!

Polecane posty

Gość justysyka

zaczynam staż w połowie września a jestem w 5 mc. Czy przysługują mi jakieś świadczenia dla matek nie chodzi mi o pieniądze tylko o dni wolne bo na początku stycznia będzie już dziecko a z tego co wiem to mogę tylko wziąść do 90 dni L4 i na jakieś dwa tygodnie będę musiała wrócić do pracy a tego nie chcę. Jest to staż na który kieruje Urząd Pracy czyli robota za 700 zł a umowy nie mogę zerwać bo będę musiała pokryć koszty i zapłacić karę. Proszę poradźcie mi coś może był ktoś w takiej sytuacji POMOCY !!!!

Gość mama 8 tygodniowej śmieszki
MOŻESZ BYĆ NA L4 CAŁĄ CIĄŻĘ. a CZEMU IDZIESZ NA STAŻ EW 5 MIESĄCU CIĄŻY?

Gość zona ...........
czemu idzie na staz.....?:O przeciez wiadomo ze chodzi o pieniadze czy jestescie az tak nierozumne ze dzis sa takie czasy i kazdy kombinuje tak by bylo dobrze!?.......poza tym pare stowek droga nie chodzi i jak autorka ma okazje to dlaczego ma nie skorzystac?!

właśnie popieram poprzedniczkę wiadomo,że nie idzie tam dla przyjemności ja w pierwszej ciąży poszłam w 6 miesiącu na staż,pochodziłam dwa miesiące i poszłam na zwolnienie i tak do końca umowy dociągnełam w drugiej ciąży to poszłam w 3 miesiącu,pochodziłam 4 miesiące i na zwolnienie,chociaż mogłam wcześniej iśc na zwolnienie ale chciałam trochę pochodzic

ALE DOIERO OD 5 MIESIĄCA??

jak widzisz ja poszłam w 6 miesiącu,starałam się wcześniej ale to nie takie proste,hop,siup i idę na staż bo CHCĘ

tO JA MOŻE SIĘ NIE ZNAM ALE U NAS W pup TO NA STAŻ MOŻESZ IŚĆ W KAŻDEJ CHWILI. w CIĄGU TYG WSZYSTKO ZAŁATWIĄ I MOŻNA IŚĆ TYRAĆ ZA GROSZE.

tyrac to śmiesznie zabrzmiało bo ja akurat się obijałam a u nas to nawet ludzie miesiącami czekają na te grosze !!!

NO TO SORY U MNIE JEST INACZEJ (KIELCE).

Gość justysyka
poszłam na staż bo mnie Urząd Pracy skierował bo inaczej skreślili by mnie za karę na 3 miesiące z listy bezrobotnych a ubezpieczenie jest mi potrzebne i nie ukrywam że trochę kasy też się przyda ale L4 nie pokryje mi 2 tygodni pracy a wracać nie mam zamiaru i zostawiać dziecko