Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiedzacaaaa

co mi jest, co to za choroba

Polecane posty

Gość niewiedzacaaaa

ponad miesiac temu zaczelam miec problemy z dlonmi. bol w srodreczu przy zginaniu palcy glownie serdecznych. p otem z czasem przykurcze pozostly palcy. lekarz oglny skierowal na podstawowe badania ktore nie odbiegaly od normy. dal skieowanie na rtg dloni ktore wyszlo dobrze iskieorwanie do reumatologa do ktorego ide we wtorek. w miedzyczasie prywatnie poszlam do ortopedy na usg dloni. wykazalo pogrubienie pochewek sciegien w dloni. ale ortopeda nie zalecil leczenia tylko najpierw kazal skonsultowac to z reumatologiem. napewnym forum medycznym napisalam do reumatologa pisalam xwoje wyniki i objawy i on odpisal mi ze skoro na rtg i na usg nie mia zmian w stawach ani kosciach nie ma stanu zapalnego to raczej to nie jest choroba reumatyczna. wiec co mi dolega? te pochewki moga sie pogrubic od preciazen mikrourazow tylko dlacaego ortopeda nie wdrozyl leczenia? oprocz tego od pewnego czasu rano mam takie zastane sciegna stop troche obolale. nie wiem czy to efekt chodzenia w plaskich klapach na cienkim spodzie czy po prostu nie obijalm sobie tych stop. mam tez lekka opuchlizne wokol kostek i mase popekanych zylek. co mi dolega? moze brakuje mi jakis mineralow i dlatego mam takie slabe sciegna???

Gość ladaco
puszczam gaza

Gość niewiedzacaaaa

Gość dziwne ,mam dokladnie
to samo ale tylko z prawa reka.Okropny pzrykurcz serdecznego palca szczegolnie rano,z nogami ok.Tez nikt nic nie wie w tym temacie.

Gość niewiedzacaaaa
tak pisze duzo. wogole prawie 3/4 dnia przed kompem spedzam :-( u mnie zaczela osie od palcow serdecznych a teraz prawie wszystkie sa nie takie jak powinny byc. ne jestem wstanie polozyc plasko dloni na stole, zlozyc rak jak do modlitwy bo palce serdeczne srodkowe i wskazujace sa przykurczone. przy zaciskaniu w piesc odczuwam bol . rano jest najgorzej. usg wykazalo pogrubione pochewki jakis tam sciegien

Gość a moze...
to gosciec?

Gość niewiedzacaaaa
no wlasnie ide do reumatologa. tylko napislam na forum to lekarza reumatologa i on powiedzial ze skoro stawy i kosci na usg wyszly bez zmian to raczej rzs to nie jest.poza tym ob niskie i czynnik reumatoidalny tez ujemny. on powiedzila ze co prawda zdarza sie rzs przy dobrych wynikach krwi ale osby te maja zmiany w stawach i kosciach. a u mnie tego nie ma. boje sie gorszych chorob typu twardzina, toczen. jeszcze troche i sie wykoncze nerwowo:-(

Gość niewiedzacaaaa
pojawiaja sie u mnie objawy ciesni ale to raczej objaw wtorny. przy ciesni aczyna sie od kciuka. i jest to raczej mrowienie dretwienie. a u mnnie zazelo sie od serdecznego i jest to bol przy probie rozprostowania na sile jakies przykurcze no i sa pogrubione te pochewki

Moja znajoma miała objawy takie jak Twoje. Niestety rehabilitacja nic nie dała. Była już tym tak umordowana że zdecydowała się na zabieg pod narkozą.

Gość niewiedzacaaaa
ale ja mam przykurcze a nie skurcze. a czego moze mi brakowac skoro moje sciegna szwankuja? a od czego Twoja znajoma miala te pochewki pogrubione? dlaczego pod narkoza a nie w miejscowym znieczuleniu?

Gość 543
mozesz miec pasozyty ktore wlasnie takie daja objawy. lamblie czy amebe .

Gość ZBADAJ SIE NA BORELIOZE
czesto takie objawy daje utajona po wielu latach borelioza wcale nie musisz pamietac ukaszenia ani rumienia idz na swoj koszt zrob badania bo lekarze niechetnie daja majac znikoma wiedze o tej chorobie i jej powiklaniach

Gość niewiedzacaaaa
nigdy nie ukasil mnie kleszcz wiec to nie wchodzi w rachube. niebieskooka napisz cos wiecej o tej swojej koleznace. od czego to miala? jakie objawy/ jak sie jej teraz zyje po operacji?

Z tego co pamietam mówiła że ta cieśń to efekt jej wcześniejszych zachowań: dużo dxwigała, non stop sprzątała, dużo czasu przed kompem. Na początku myslała że to sprawy krążeniowe ale lekarze to wykluczyli po badaniach. Narzekała na to że najbardziej dolegliwości rąk dokuczały jej w nocy. Budziła się z bólem. Zdarzałao się dośc często że trzymając kubek w ręce po pewnym czasie nie miała czucia i kubek wypadał jej z rąk. Zabieg miała przeprowadzony najpierw na jedna rękę i po kilku miesiącach na drugą. Nie chciała znieczulenia zewnątrzoponowego. Sorki za styl

Teraz po operacji nic jej nie dolega. Żałuje tylko że nie zrobiła z tym porządku o wiele wcześniej bo naprawde nieźle się z tym nameczyła. Zapomniałam dodac że też podejrzewano u niej reumatyzm dłoni.

Gość niewiedzacaaaa
to miala inne objawy niz moje. ja mam przykurcze i bole. ale stawy podobno bez zmian. tylko te pochewki sciegien. znieczulenie miejscowe to nie zewnatrzoponowe tylko takie ktore znieczula dane miejsce czyli zastrzyk znieczujajcy reke w tym przypadku