Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość język polski nie powinien

Język polski nie powinien być obowiązkowy na maturze ani język obcy!

Polecane posty

Gość 1384824478592882597
Spokojnie autorki nie interesuja takie bzdety jak historia wlasnego kraju - ona woli konstruowac zawziecie kolejny sedes, bo to takie praktyczne i pozyteczne:D

Gość jak nie jedno to drugie
Tak! A historia to na co komu lub wos? przedmioty wogóle głupie, nudne i nikomu do życia nie potrzebne a języka polskiego niech rodzice w domu uczą. Bracia Mroczkowie którzy studiowali na politechnice są najlepszym dowodem że można zostać aktorem kończąc studia techniczne. Leżę i kwiczę :D :D :D A żebyście już się tak nie bulwersowali, to w końcu was uświadomię. Ten temat to prowokacja.

Gość język polski nie powinien
Owszem są aktorami. Ukończyli porządne studia a aktorstwo to hobby a nie zawód, w USA większosc aktorów i reżyserów jest po kursach. Co do dziennikarzy, socjologów to każdy może pracowac w tym zawodzie niezależnie od studiów jakie ukończył. Prawo to również humanistyczny kierunek i tutaj też by wystarczyły tylko jakieś kursy a nie studia.

Gość przez wiele wiele lat
Z tą naszą historią, jakże długo zalamywaną bywało róznie. Chyba pierwszym powojennym rocznikiem, który miał bardzo utrudnione zadanie własnie z tego przedmiotu na maturze był rocznik 1972-3 (matura 1981-2), ponieważ jako jeden z pierwszych zdawał historię częściowo odkłamywaną. Ti był dopiero czas. Ale ludzie pozdawali, mało, znaczna częśc młodzieży napradę uczyła się z dużym zainteresowaniem najnowszych dzejów swojego narodu. I takie doświadczenia też bardzo się w życiu przydają

Gość złota łza
moze i prowo ale temat kontrowersyjny

Gość Prażynka_87
jak można napisać że język ojczysty jest nieistotny????ty idź do lekarza. Jeśli tacy ludzie jak ty są przyszłością narodu, to ten naród nie ma przyszłości!!!;)

Gość przez wiele wiele lat
przepraszam - matura 1991-2

nie no dla mnie to przesada. po to na maturze są określone przedmioty żeby jako tako młodzież polska reprezentowała nasz kraj (technicznie i humanistycznie).

tak bo ci co wybierają się na prawo czy historię, im absolutnie nie jest potrzebna matura z wosu i historii :D stwierdzam fakt że autor/ka tematu to idiota/ka ja zdawałam maturę z fizyki, matematyki, angielskiego (3x rozszerzenie) i polski podstawa :) i jakoś ten polski wcale mi nie przeszkadzał :P

Gość złota łza
malinowa- i jak poszło? Jakie studia?

matematyka 74 % fizyka 52% angielski 70% polski pism. 82% ustn. 75% Politechnika Wrocławska Wydział Budownictwa LiW :) 2 lata temu, i do tego zaliczyłam Studium Talent-a :D na 4 :)

Gość oczywiście po co komu
język ojczysty znać:O a potem idą na studia takie tumany jak moja znajoma z pracy (absolwentka zaocznej geografii- czym się szczyci jakby miała doktorat). Jak jej słucham to mnie krew zalewa:O "otwórz TE okno" "weź TE dziecko"....

Gość Prażynka_87
i weź te mietłe ;) ;)

Gość cscfsdccdcc
autorka pierdoli jak potłuczona... właśnie te licea i studia artystyczne i humanistyczne są potrzebne dla tych utalentowanych ludzi, którzy chcą się realizować jako dziennikarz i artysta! liceum plastyczne nauczy artystę nowych technik rysowania itp a liceum w klasie humanistycznej nauczy przyszłego dziennikarza jak napisac esej... ja bym zwariowała na przedmiotach ścisłych chociaż lubie biologie i geografię :O mimo że jesteś matematyczką, pokazałaś ze specjalnie mądra nie jesteś

Gość ,.,.,
Hehe, gdybyś wiedziała ile zarabiam z wykształceniem artystycznym to nie pie.rdolilabys glupot 🖐️

Gość ,.,.,
Jak dojdę do władzy :classic_cool: To zreformuję system edukacji tak, żeby każdy uczył się i zdawał na maturze to co go interesuje i w czym jest dobry. O! I skończą się durne dyskusje nad wyższością nauk ścisłych czy humanistycznych :O

Gość przecież ten temat to prowokac
ja. nikt nie jest tak głupi:D