Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tolaola92

Jakie studia?

Polecane posty

Gość tolaola92

Od września czeka mnie klasa maturalna i wybór przedmiotów maturalnych(lo rozszerzenie biol-mat-ang-niem). Na maturze będę zdawać: polski-podstawa matematyka-jeszcze sie zastanawiam ale chyba rozszerzenie ang-podstawa biologia-rozszerzona i tak awaryjnie geografie podstawową I tu pojawia się problem, kiedyś miałam sprecyzowane plany iść na farmacje, ale teraz to się trochę pozmieniało i kompletnie nie wiem co dalej. Oczywiście zakładam ze maturę zdam z dość wysokim wynikiem. Może coś doradzicie, może ukierunkujecie. Proszę o nie pisanie komentarzy że głupotą jest nie wiedzieć na jakie studia sie chce iść.

Ale na farmację musisz zdawać chemię. :O Fakt, faktem piszesz, ze Ci sie pozmieniały plany, ale uważam, ze pewnie nadal o tej farmacji myslisz. ;)

Gość tolaola92
Farmacja odeszła w zapomnienie właśnie z powodu chemii, która w mojej szkole jest realizowana na niezbyt wysokim poziomie. Dodam że jestem z Warszawy i tylko miejscowe uczelnie biorę pod uwagę.

Gość kalafior, ...
czasem po odebraniu dyplomu wiesz że nie będziesz w tym zawodzie pracować, robić na życie trzeba ale kto powiedział że praca powoinna być nudna ? masz jeszcze czas, składając papiery nie do końca byłam przekonana czy to właściwy wybór. :D

Gość złota łza
samą biologią rozszerzoną coś zrobisz: przydałaby się chemia albo fizyka-jesli chodzi o jakies medycyny, farmacje czy cos. Do matmy znowu dobrzeby bylo zdac fizyke ewentualnie geografie(rozsz)