Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marlinka;)KcA;*

MAtura z matematyki...;)

Polecane posty

Gość Marlinka;)KcA;*

Hej:) w tym roku bede zdawac mature, juz sie z lekka boje no ale wiadomo ze mnie to nie ominie, polskiego sie nie boje, jezyka obcego tez nie bo lubie sie jezykow obcych uczyc a tym badziej ze angielski mam 9 lat wiec chyba cos wiem, a tym bardziej ze latwo przyswajam wiedze z obcych jezykow a najbardziej wlasnie angielski. No a matematyka uuu no i tu zaczynaja sie schody, co prawda jakims glebem z matematyki nie jestem bo zawsze wychodzilam na 4 najmniej 3 na koniec roku no ale ja wiem ze mam jakies nie dociagniecia z niekotrych dzialow i boje ze obleje chociaz juz sobei latwie korki na ten rok wlasnie z matmy iwiadomo w szkole tez beda powotrki no ale i tak mnie strach ogarnia. Czy wy tez tak mieliscie przed matura i czy az tak warto sie bac. i czy ta matma jest naprawde taka straszna??:) za wszystkie madre komentarze z gory slicznie dziekuje;) milego dnia drogie panie:) no i panowie tez^^:)

ja co prawda zdawałem maturę 4 lata temu, a na koniec roku z matmy miałem 3 bodajże. A jakoś na studiach technicznych z matmą nie miałem najmniejszych problemów ;) Powodzenia za rok :D

Gość złota łza
matma straszna nie jest. korki? raczej niepotrzebne wg mnie. zdajesz podstawe tak? poczytaj podreczniki z 1 i 2 klasy, staraj sie zrozumiec, czytaj na glos i patrz na rysunki w geometrii, nie ucz sie zadan na pamiec i schematycznie. probuj zrozumiec co z czego wynika. Tyle;)

Na 3, 4 umiesz wyciągnąć i się boisz? :O Ja co roku mam z matmy 2 na koniec i nie ważne, ile ja tych korków mogę mieć, za Chiny ludowe więcej nie potrafię wyciągnąć :O Z kartkówek i odpowiedzi są 4, 5 ale ze sprawdzianów są ledwo dwóje. jak myślisz, kto ma większe obawy do niepokoju, ty czy ja? :D I też od września będę w klasie maturalnej. Z matmy nie ogarniam NICZEGO, a z próbnych matur miałam zawsze 27, 29% więc wierz mi, ja mam się czego bać. Jak ledwo coś zrozumiem na kartkówkę z dwóch, trzech tematów i mam 4 z tej kartkówki, to za miesiąc gówno z tego pamiętam. A na korki mnie nie stać (inwestuję w prawo jazdy) więc będę musiała sama sobie poradzić. Ale są wakacje i jeszcze o tym nie myślę.

Gość Marlinka;)KcA;*
czokapik o nie jestem sama;) he a no tak wszyscy macie racje;) ale ja nie lubie matematyki, nawet uczyc sie jej nie umiem he:) bo polski czy co innego to bede wkuwać az zapamietam a matme trzeba zrozumiec a u mnie z tym ciezko czasem:)

Gość Marlinka;)KcA;*
no tak ale ja wlasnie tez tak mam ze pamietam tylko do sprawdzianu a potem ni chuja za przeproszeniem:) to jak ja zapamietam wszystko na mature^^ jak zdam bedzie cud ha^^

Ja miałam 2- i to dzięki koleżance, nie zdawałam żadnej próbnej, to się bałam:O Masz 4 i się sraczkujesz. Będziesz pisała próbne, to zobaczysz, co musisz powtórzyć.

nie przesadzajcie, ja w tym roku zdawałam mature z matematyki - podstawę. całe życie myślałam, że jestem humanistką (jako dodatkowy zdawałam historię) i powiem Wam szczerzę że matma była drugim przedmiotem w kolejności co do liczby % :D na korki chodziłam może 2 razy w miesiącu (szkoda mi było czasu) zawsze jednak tą 3 czy 4 miałam na koniec ale to chyba za ładne oczy :P a zdałam ją na 66%, osoby które uważały się za mocne z matematyki się wyłożyły, nie stresować się, podejść na luzie - co ma być to będzie i już :) ps. próbną zdałam jedną xD a teraz wybieram się na studia techniczne :) jak się chce to się da rade:D powodzenia życzę :*

Gość juz-za-rok-matura ;(
a zdawalas podstawe???

Gość ola90asdad
booze dajcie spokoj, podstawa z matmy, to jakiś śmieszny test, zadania typu x-3=0 -znajdź x. Nie przesadzaj dziewczyno! 30% z tego nie miec?

Gość alelele
ja tez ledwo zdawalam probne albo nie zdawalam i 2 na koniec roku a tu 64% :D nie ma sie czego bac