Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość O.M.ed

Liceum

Polecane posty

Gość O.M.ed

Idę teraz do 2 kl liceum. Od początku liceum zaczęłam się interesować biologią, chciałabym studiować medycynę. W 1 klasie miałam na koniec 4 z biologii i niestety 2 z chemii. Myślicie że dałabym radę nauczyć się przez te 2 lata na tyle, by napisać dobrze rozszerzoną maturę z chemii i biologii? Czy to jest możliwe, jeśli uczę się "średnio"? Aha, jestem na profilu humanistycznym, niestety, więc i chemię i biologię mam w programie podstawową. PS: nie wiedziałam czy to dobry dział.

Gość nauczyc bys sie moze
i nauczyla, ale musialabys chodzic na korepetycje ;/Poza tym nalezalo by przepisac sie do klasy biologicznej ;/ Mature moze tez bys zdala wzorowo, ale czy warto ? u nie ulatwi Piszesz ze jestes srednia z biologii i chemii;/ Niestety bycie srednim z tych przedmiotow nie wrozy dobrze twoim studiom medycznym. Tam jest tyle wkuwania, ze szkoda mowic ;/

a tam.. ile ma lat autorka? 16.. to skad moze jeszcze wiedziec w czym jest tak naprawde dobra? ja ledwo z chemi zdawalam i swoja milosc do niej odkrylam w 3 klasie. i nauczylam sie do rozszerzonej na 80% w pol roku :classic_cool: aha.. tez nie bylam w klasie biol chem i chemia skonczyla mi sie po 2 latach. sama sie uczylam :D

Gość Zdane! Jasne!
Nie przesadzaj i nie demonizuj matury, zwykłe repetytorium wystarczy, na miesiąc przed maturą ;-)

Gość O.M.ed
Mam 17 lat, nie 16, ale to nie ważne. Napisałam, że ogólnie się średnio uczę, z biologii mi idzie najlepiej ze wszystkich przedmiotów, tylko z chemią może być problem. Co do korepetycji to wiem, będę musiała przez te 1,5 roku na nie chodzić. Problem w tym, że w programie mam biologię i chemię podstawową i musiałabym się sama douczać. Przepisanie niestety nie jest możliwe. Nie wiem już co robić..