Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majka..*

Kogo na CHRZESTNEGO??? DOradzcie!!!!

Polecane posty

Gość majka..*

Musze ochrzcic bliznieta :-O Potrzebuje 4 osob. Mamy juz starsze dziecko, wiec najlepsi kandydaci juz wykorzystani ;-) Mam problem z jednym facetem. Czy wziac ciotecznego bratanka, ktory mieszka 200 km od nas i widzialam go kilka razy w zyciu, czy kolege meza, z ktorym teraz z racji masy obowiazkow tez nie spotykamy sie, ale mieszka w tym samym miescie no i wystarczy telefon i sie widzimy. Co byscie zrobili???

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
zalezy jakie stosunki was z tym kolega lacza?

Gość my wzielismy kolege

Gość mama29-2010
no wiesz co? a czy ktos z forum zna tych ludzi ze ich prosisz o rade? moim zdaniem wybiera sie czlowieka do ktorego ma sie zaufanie, dobrego, na ktorego mozna liczyc...

Gość majka..*
no powiem, ze zaden z tych mezczyzn nie spelnia takich kryteriow do konca, niestety :-O kuzyn jest mlody, mam z nim maly kontakt z racji odleglosci, kolega jest okey, ale nie jest dla mnie na przyklad jak brat...

Gość Moja pechowa trzynastka
Ja bym nie wzięła nikogo obcego (kolegi, koleżanki). Mam w rodzinie dwa przykłady, gdzie najlepsi przyjaciele rodziców, spędzający razem każde wolne dnie od kilku już lat nie pamiętają po własnych chrześniakach, zero kontaktu z kimkolwiek. Moja siostra przy drugim dziecku miała tylko chrzestną. Nie jest obowiązkiem mieć dla dziecka chrzestnego i chrzestną. Także przemyśl sprawę i zastanów się czy liczy się dla Ciebie to, aby było koniecznie dwóch chrzestnych. Czy może jedna, ale taka, która zawsze będzie przy dziecku.

Gość wnioskuje....
szwagier.....badz ten u kogo jestes ty albo twoj maz chrzestny/a.....

Gość oliwka2000
moja siostra ma tylko chrzestną i jest D O B R Z E !!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja bym wziela kuzyna na Twoim miejscu. Nikogo obcego do dziecka bym nie brala. Bo co zrobisz jak sie ten kolega z rodzina przeprowadzi? A rodzina to zawsze rodzina... ;)

Gość ja tez kuzyna bym wybrała
sama nie mam kogo wziąć i biorę jakiegoś dalekiego kuzyna. Szczerze to ja mojego chrzestnego widziałam 3 razy w życiu i nie mam z tego powodu żadnych kompleksów. Tak samo i moje dziecko. Przytrzyma do chrztu i tyle. Nie oczekuje od chrzestnych prezentów z każdej możliwej okazji, częstych wizyt i zajmowania się dzieckiem. Od tego jesteśmy my- rodzice, dziadkowie i pradziadkowie. Wiem, ze rodzice chrzestni mają niby pomagać w wychowaniu w wierze, tylko, że to trochę na co dzień się nie sprawdza. Jak dla mnie rola chrzestnego kończy się wraz z wyjściem z kościoła. I im jest to na rękę i nam.

Gość Hagneta
Jako,ze chrzestny przede wszystkim powinien nie być na bakier z kościołem i być dobrym człowiekiem. A po drugie widuje się go przy kilku okazjach w roku - najcześciej. TO nie widze przeszkód dla znajomego! Jest bliżej i pewnie macie lepsze kontakty niż z dalekim kuzynem. Tylko prawda taka,ze to TY ich znasz. Ja bym wzieła znajomego. Bo tak jest u mnie - kolega męża jest chrzestnym,a moja siostra chrzestna. Kolega na miejscu,siostra 700km stąd. Widujemy częściej kolege i dziecko z nim ma lepszy kontakt niż z rodzina.

''Mamy juz starsze dziecko, wiec najlepsi kandydaci juz wykorzystani '' Jak dla mnie to nic nie stoi na przeszkodzie, abyś poprosiła tego samego chrzestnego co jest u starszego dziecka. O ile zgodzi się.