Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ulumulu

Rozszerzona biolgia w 1 rok

Polecane posty

Gość ulumulu

Teraz pójdę do klasy maturalnej. Chciałabym dostać się na biologię, ale niestety nie jestem na profilu rozszerzającym ten przedmiot. Czy jest możliwe, że dam radę rozszerzonej biologii w 1 rok? Sama raczej w to wątpię :( Może lepiej bardzo dobrze zdać podstawę niż np. przeciętnie rozszerzenie...?

Gość ulumulu
Hmm, trochę umiem. Zawsze lubiłam biologię, ale w końcu niektórzy mają rozszerzenie przez 3 lata, a ja musiałabym wszystko nadrobić w 8 miesięcy :(

Dla chcącego nic trudnego. Zacznij już teraz jeśli ci zależy. Skup się głównie na genetyce i człowieku. Nie znam zasad rekrutacji na uczelni, na którą się wybierasz, dlatego trudno powiedzieć co ci się bardziej opłaci. Zobaczysz jak ci będzie szło, najwyżej w lutym (czy kiedy tam jest ten ostateczny termin) zmienisz w deklaracji na poziom podstawowy!

Gość ulumulu
Tak, chyba spróbuję :) genetyki nie lubię za bardzo, ale o człowieku... hmm, może nie będzie tak źle. Podobno na ta wybraną uczelnię nie jest się trudno dostać. Przed chwilą zrobiłam sobie podstawę. Bez żadnego przypominania na prawie każde pytanie znałam odpowiedź :D Ale lepiej nie cieszyć się zbyt wcześnie.

Gość dasz rade
do matury mozna spokojnie przygotowac sie w rok, majac zaledwie mierne podstawy tylko trzeba oczywiscie duzo pracy i duzo kucia Matura to pikus w porownaniu z tym czego bedziesz się uczyć na studiach np. biologia komorki na jeden kolos do opanowania ok. 100 stron z podręcznika

Gość dasz rade
proponuje tez korki u kogos kto bedzie systematycznie weryfikował twoją wiedzę, przyda sie taki bacik wtedy nie bedziesz sie obijać:)