Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cecylia123

jestem gruba- to fakt

Polecane posty

Gość cecylia123

Mam 160cm wzrostu i ważę 65kg, wiem że jestem gruba buuuu co ja mam robić, od czego zacząć odchudzanie? Cały czas jestem głodna.....

Gość ladaco
hamburgera, zapiekankę,

Gość cecylia123
cokolwiek ubieram, wylewa mi się z każdej strony, wyglądam jak parówa

Gość ANNAM20
jedz wszystko na co tylko masz ochote ale tylko do obiadu np tak do 15 pozniej tylko wode lub kawe

Gość cecylia123
jest 12.oo a ja już zjadłam jajecznice z 4 jajek, 3 kanapki, kawałek ciasta i wypiłam szklankę koli i filiżankę kawy i zaraz jeszcze coś zjem, chociaż nie chce aaaaaaaa

Gość cecylia123
na codzień pracuje do 16.00 i wtedy jem np. słodką bułkę+ kawę, potem wracam i wcinam do 22.00

Gość ANNAM20
i nie stosuj zadnych drastycznych diet cud bo zaraz po nich znowu nabierzesz. musisz byc cierpiliwa i wytrwala nie mozesz miec zalaman pamietam ze czas i tak kiedys minie i efekty beda

Gość macie ... lat ????
moim zdaniem to gruba NIE jestes

Gość cecylia123
jestem gruba i źle się z tym czuje!! Większość ubrań jest za ciasna, w większości wyglądam źle, wiem że muszę schudnąć dla zdrowia, wyglądu a przede wszystkim lepszego samopoczucia, tylko że non stop bym jadła, myslałam o siłowni ale boję się żę urosnę

Gość cecylia123
ćwiczyć, ćwiczyć..... pracuje do 16.00 wracam głodna, więc jem, potem musiałabym poczekać z 1 godz i co mam skakać po pokoju? w bloku? policję wezwą :) może zacząć biegać? W ogóle boję się ćwiczyć bo boję się żę jeszcze się rozrosnę, albo bede ćwiczyć i nie powstrzymam się od jedzenia i bede jeszcze grubsza, może mi psychiatra potrzebny????????

Gość nie obrażaj parówek
cecylia123 cokolwiek ubieram, wylewa mi się z każdej strony , wyglądam jak parówa parówy są smukłe i smakowicie wyglądają, ty jesteś baleron albo szynka związana sznurkami przed pieczeniem :P

Gość cecylia123
heheheeh no masz rację

Gość dietetyczkaaa
musisz zmienić nawyki, bo zjedzenie bułki słodkiej i kawy przez cały dzień to zabójstwo i właśnie dlatego objadasz sie później, nie dostarczasz organizmowi cennych składników pokarmowych dlatego później sie domaga, ćwiczenia przy takim odżywianiu na niewiele sie zdadzą, dodatkowo ćwicząć intensywnie trzeba sie odpowiednio odżywiać

Gość mallajka
a nie lepiej pasuje określenie salceson lubkicha ?

Cecylia wystarczy zrobić codziennie kilka serii np. brzuszków lub przysiadów co zajmie ci łączeni z 5-10 minut w ciągu dnia i po paru miesiącach spadnie ci ze 5 kilo :)

Gość mallajka
nie pij coli zamien ja na niegazowaną wode

Gość cecylia123
wiem, że nic nie jedzenie, a potem napychanie się jest zabójcze, widzę że z miesiąca na miesiąc tyje, czuje panikę ale nie wiem co robić

Gość mallajka
a ja wszamam kitKat :p

cecylia123 -> nie mów że w ciągu dnia nie znajdziesz kilka chwil czasu aby zrobić po 20 przysiadów?

Gość mallajka
przysiady są dobre dla starych to już lepiej skłony z wyprostowanymi nogami na przemian dotykać rękami, skakanka tez chyba

Gość piczkaxxxxxxxx
"jedz wszystko na co tylko masz ochote ale tylko do obiadu np tak do 15 pozniej tylko wode lub kawe"{ tos jej kurva poradziła:O odtaw te wszystkie cole i inne gówna , przede wszystkim nie jedz tyle slodkiego i tłustego , jedz co 3 godz , mozesz nawet co 2 jak juz jestes taka żarłoczna, ale jedz mniej a pozniej mniej i mniej az bedziesz jesc polowe tego co wczesniej pij duuuzo wody , najlepiej muszynianke :P czesto uczucie pragnienia jest mylone z uczuciem głodu dzien zaczynaj od niesłodzonej kawy zbozowej (mozesz do tego mleko , ale chude !) zamiast smietany jogurt naturalny! ja na tym schudłam 4 kg bez praktycznie zdnych cwiczen i czuje sie świetnie :classic_cool:

Gość doświadczona życiem
po pierwsze to nie jedz słodyczy, wiem, łatwo powiedzieć trudniej wykonać... możesz kupić sobie chrom albo morwę białą to trochę pomoże Ci opanować apetyt na słodkie ale nie załatwi całej sprawy, ureguluje ci sie poziom cukru we krwi a potem już będzie łatwiej, na śniadanie zrób jakąś sałatkę ja (zawsze dodaję sałatę lodową do każdej sałatki), na obiad pożywną zupę, albo kaszę z warzywami albo chudym mięsem (jak kasza czy ryż to wtedy bez mięsa żeby nie jeść białek z węglami), na początek zacznij od szybkich spacerów czy jazdy rowerem a później możesz przerzucić sie na bieganie

Gość piczkaxxxxxxxx
i trzy godz przed snem ostatni posilek to bardzo wazne !! ja podczas mojej diety jadlam czasem lody , czasem jakies ciacho sie zdarzyło , ale mało i rzadko . dodawaj do slatek i do zup np barszczu czerwonego ocet jabłkowy :classic_cool:

Gość piczkaxxxxxxxx
a własciwie nie diety tylko stylu zycia ktory prowadze juz od dluzszego czasu :classic_cool:

dlaczego ludzie tak łatwo dają sobie wmówić innym że są grubi...? autorka topiku ma prawidłową masę ciała napewno wygląda zdrowo i nie musi się odchudzać czemu na listość boską to otoczenie ma decydować czy ktoś jest atrakcyjny czy nie? druga sprawa: analizując jadłospis autorki można powiedzieć że jest on dość kaloryczny... ale ona ma prawidłową wagę co by oznaczało że ma bardzo dobry metabolizm !!! jeśli wydaje jej się że ma w określonych miejscach za dużo tłuszczyku to powinna nie odchudzać się tylko modelować tą partię ciała ćwiczeniami w jej przypadku jakakolwiek dieta może rozregulować sprawnie działający organizm Z innej beczki ... Czy na kafeterii naprawdę siedzą tylko młode osoby ? takie w wieku 14-20 lat? są życiowe sprawy które nadchodzą wraz powodują że odchudzanie jest nie skuteczne choćby terapia hormonalna Apel do młodych osób cieszcie się tym co macie szkoda zycia na odchudzanie !!!