Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bojaca sieeeee

jak ja urodze kiedys dzieckoskoro przy okresie mdleje?

Polecane posty

Gość bojaca sieeeee

z bolu, na dodatek robi i sie slabo i mam mdlosci, praktycznie zawsze wymiotuje:Okiedys bede chciala miec dziecko jak ja je urodze skoro teraz "umieram z bolu"? a wsrod znajomych tylko slysze jak w szpitalach nawet nie podaja nic przeciwbolowego

Gość thrthrth
Ja miałam tak jak Ty. Okres to był ból nie do opisania. Z czasem po prostu regularnie co miesiąc brałam zwolnienie z pracy na 3-4 dni bo umierałam z bólu, mdlałam, lądowałam nawet w szpitalu z tego powodu. Realnie spojrzałam na własne siły...i poszłam na cesarkę.

Gość bojaca sieeeeeeee
ale teraz chyba nie ma cesarek na zyczenie?

Gość etammmet
jak zapłacisz to bedziesz miałą na życzenie :P a jak nie to bedziesz mdleć zygać i rodzić no problem :D

Gość bojaca sieeeeeee
angells i rodzisz normalnie? a co z lekami przeciwbolowymi? daja znieczulenie?

Gość thrthrth
Ja rodziłam w prywatnym szpitalu i po prostu za cesarkę zapłaciłam.

Gość pytajacaaaaaa
nidgy nie byłóo cesarek na zyczenie jak zplacisz bedziesz ja miec

Gość drozdzowka5487587
ile zaplacilas za cesarke?

Gość bojaca sieeeeeeeee
masz jeszcze z tego co widze sporo czasu:d a przeciwbolowego chyba cos wezmiesz czy nic?

Gość bojaca sieeeeeeeee
ps.ladne zdjecie:D

Gość bojaca sieeeeeeeee
trzymam kciuki a maz bedzie z toba?

Gość bojaca sieeeeeeeee
czyli jeszcze nie wiesz?:D

Gość matko moja
cc na zyczeniw o 13 tys w klinice damaina, 7 tys w iartos w warszawie, pod stołem niewiem ale ok 3 trzeba dac w warszawie..

Gość bojaca sieeeeee
:D::D

W szpitalu na patologię ciąży trafiła do nas dziewczyna która też strasznie bała się porodu. Mówiła to samo co Ty- że każdy okres na lekach przeciwbólowych ale i tak wyprostować się jej było ciężko, że mdleje, że nie może tych skurczy przeżyć... A jak usłyszała od lekarza że skurcze porodowe przypominają ból w czasie okresu tylko gorzej to już lekka panika była ;) Co się okazało? Dziewczyna rano na obchodzie przyznała się do bólu brzucha, zaczęła coraz bardziej regularnie "stękać". Przyszedł młody doktorek, pyta jaki to ból, ona: no jak w czasie okresu, troszkę słabiej... On na to: to jak tak albo słabiej, to chyba da się wytrzymać? Dziewczyna blada, ale zgodziła się, ale on patrzy na nią, brzuch napięty, skurcze regularne... przywieźli jej ktg- okazało się że ma regularne skurcze porodowe :D Wyjechała na porodówkę, wprawdzie nie wiem jak by poród wyglądał, bo finalnie miała cc, ale przez takie bardzo bolesne miesiączki uznała że skurcze porodowe są całkiem znośne ;) Co do znieczulenia w szpitalach- upewnij się, bo w niektórych nie ma opcji nawet odpłatnego znieczulenia. Wybierz szpital w którym chcesz rodzić i dowiedz się jak wygląda poród rodzinny, co masz ze sobą zabrać- i wtedy też o znieczulenie dopytaj. Myślę że sam poród nie jest taki straszny jeśli to kwestia tylko bolesnego okresu. Ja mam bardzo małą tolerancję na ból, taką że wszystko strasznie mocno, nie do wytrzymania odczuwam, a przy porodzie byłam tak otumaniona że tylko rozciąganie szyjki mnie bolało. (też nietypowy poród, ale skurcze do wytrzymania). Zawsze się bardziej karmienia piersią bałam ;) Teraz mam duże opory przed porodem, ale to raczej kwestia psychiki, tego jak sobie poradzę, bo były takie komplikacje przy pierwszym, przedwczesnym.

Wydaje mi się, ze to jest cos do przeżycia i nie ma sensu juz panikowac.. To ból, który jest i niedlugo zniknie, a przy okresie moze bolec bite 7 dni.. A przede wszystkim ma się tą motywacje jaką jest zobaczenie dziecka:)

Gość aniulek 30
ja tez tak mialam przy okresie i urodzilam silami natury bez zadnego znieczulenia nie powiem ze porod byl latwy ale o dziwo nie zemdlalam z bolu to ze masz takie miesiaczki nie oznacza ze nie bedziesz mogla urodzic ja wiem bo juz to przeszlam

Gość ja mdleje jak mam dac
a jak dasz jak mdlejesz