Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Catrina

Cesarskie cięcie na życzenie?

Polecane posty

Gość Catrina

Jestem bardzo wrażliwa i wiem, że nie dałabym rady urodzić siłami natury. Chociaż jestem młoda i nie mam w planach jeszcze dziecka to wolę zebrać jak najwięcej informacji na przyszłość. Na samą myśl o tym, że musiałabym rodzić naturalnie, w razie potrzeby mieć rozcinane krocze robi mi się słabo i poprostu odechciewa mi się wszystkiego. Postanowiłam więc na wszelką cenę urodzić za pomocą cesarskiego cięcia. Wiem, że to kosztuje i wiem jakie niesie za sobą konsekwencje. Czytałam bardzo wiele na ten temat, więc proszę zrozumcie. Decydując się na cesarkę zrobię to dla swojego dobra i dziecka, bo potczas naturalnego porodu jest o wiele więcej zagrożeń, które może spotkać maleństwo. A więc teraz pytam gdzie we wrocławiu są prywatne kliniki położnicze i jak załatwić sobie w prywatnej klinice cesarkę, wiem, że kosztuje to od 5-8 tys. W jaki sposób załatwić, a może prywatne kliniki robią to na życzenie i jest taki podpunkt w cenniku ? Pozdrawiam wszystkie doświadczone mamy :*

Gość Catrina
podczas*

Gość ciezarowkaa25
poszukaj w okolicy lekarza który chętnie robi cesarki - napewno się taki znajdzie i zapisz się do niego itd a potem sobie załatw i już

Gość mama29-2010
5-8 tys? to lepiej poszukaj kliniki w innym miescie za 1400zl i na zyczenie zrobia Ci w umowionym terminie a kase wydaj na psychologa- najlepiej przed zajsciem w ciaze- moze Ci pomoze zrozumiec, ze porod to naturalna sprawa i kobieta jest do niego stworzona i bez sensu ssobie wmawiasz, ze nie dasz rady

Skoro na razie nie planujesz dzieci to niepotrzebnie się martwisz. Ja też jestem wrażliwa i zawsze panicznie się bałam porodu. A teraz jestem w 34 t.c. i całkowicie zmieniłam zdanie na ten temat. Teraz to ja się panicznie cesarki boję i mam nadzieję, że urodzę naturalnie. Poczekaj, aż będziesz w ciąży, a potem się tym martw. Naprawdę wiele się może zmienić.

Gość 222222
hehe, a ja też myślałam że urodze naturalnie a podczas porodu błagałam o cesarkę i na szczęście zrobili mi bo akcja siadała... :D

J atez jestem wrazliwa , kiedy byalm w ciazy z synem na sama mysl o pobieraniu krwi robilo mi sie slabo az w analityce musieli okna otwierac :D . A na porodowce daralam sie jak nieboskie stworzenie i urodzilam w 5h i powiem Ci ze wcale nie bylo tak strasznie jak sie spodziewalam . Mialm naciecie krocza ktore wogole nie boli, a pozniejsze szycie to tak jakby Cie mucha ugryzla. Nie mowie ze porod to pikus bo bol jest ogromny ale jest to do przezycia nawet dla takich mimoz jak Ty. :)