Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problemossso

ŁUPIEŻ CZY WSZY??? błagam pomozcie!!

Polecane posty

Gość problemossso

otóż na mojej glowie znajduja sie male biale drobinki, jednak nie mam pojęcia czy to lupiez czy gnidy wszy?? Wie ktos czym to się rozni?? To dla mnie bardzo wazne bo tak naprawde nie wiem jakiego preparatu mam uzywac!

Gość wkurwie się jak to
Łupież jest na skórze głowy a gnidy są wczepone,wręcz przyklejone do pojedyńczego włosa,mają jasny kolor

z tego co pamietam, to gnidy (fuj, co za paskudne slowo! :O) sa przyczepione do wlosa. lupiez sie sypie. na wszelki wypadek uzyj i czegos na wszy i czegos na lupiez. albo idz do dermatologa, on bedzie wiedzial co to.

Gość bzdura na cały max
Gnidy są przyczepione do włosa, mają kształt jakby łódeczki. Ciężko je usunąć, położone na paznokieć, przyciśnięte drugim- strzelają.

Gość problemossso
to znajduje sie na skorze glowy, ale to ma postac takich kulek, czy lupiez moze miec taki ksztalt?? Bo ogolnie jest przyjete ze są to małe płatki skory, nie kulki

Mogą to być jajeczka. Wyciągnij kilka pojedynczych z włosów i spróbuj paznokciem o paznokieć każde po polei "ścisnąć". Jeśli będzie to jajeczko, to pęknie i będzie słychać pstryknięcie.

Gość xswgvswegreghsw
jakbys miała wszy to by Cię szlag trafił - tak bys się drapała

Gość zatańczmy!
same gnidy bez wszy to jednak dziwne trochę, ja pamiętam że w przedszkolu była plaga i mnie to też dopadlo, rzeczywiście swędziało niesamowicie, brr... idź do dermatologa, stawiam jednak na łupież, zapytaj o Pirolam powinien pomóc.

Gość marta

Podpowiem Cichowsza. Myśmy coś takiego kupili córce jak jechała na ferie zimowe. Nic się nie wydarzyło, wróciła do domu cała i zdrowa...a okazało się , że dwie jej bliskie koleżanki niestety przywiozły z powrotem wszy....