Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jfllrgtde

po co on przepisuje dom ktory buduje na ciotkę!??

Polecane posty

Gość jfllrgtde

nie obchodzi mnie jego kasa ale takie zachowanie mnei dziwi.nie przepisał na siebie ani na matke tylko buduje dom i przepisuje na ciotkę!!Jak zapytałam to powiedzial ze to dlatego ze ojciec chce od niego alimantow,ale to mogl na matke przepisac pozatym jakos mnie to nie przekonało.Twierdzi ze nic na niego nie jest wszystko na ciogtke iw sumie prawnie nic nie ma.A to on buduje ten dom i to jest jego dom ciotkas mieszka w innym miescie.po co to robi?przypadkowo dowiedzialam sie tez ze wjednym banku w ktorym kiedys mial rachunek ma coprawda tylko 2tys ale jednak zadlzenie przeterminowane od 2 lat i byl kontakt wtej sprawie z zespolem windykacji terenowej.On tego nie splacił a np teraz pojechał ze mna na lanzorate..gdybym wiedziala o tym zadluzeniu to bym nie pojechała placiłam co prawda za siebie ale jemu kazalabym splacic dług skoro ma kase.nie chce mu mowic ze wiem o tym dlugu bo sie zdenerwuje.On tam juz nie ma rachunku ciekawe jak z innymi bankami skoro 2 tys nie splacił to pewnie ma wiecej długów

Gość jfllrgtde
co o tym sadzicie?

Gość Byc moze prowadz jakas dzialal
nosc o ktorej Ty nie masz pojecia np. iszustwa, przestepcom moga zajac majatke, a jak bedzie na ciotke to mu chuja zrobia.

Gość 43515616nina
skoro majatek przepisuje na kogos,to 100% ma dlugi i pewnie nie male,dlatego asekuruje sie,zeby komornik mu nagwizdal,bo rzekomo nie ma nic! wiem co pisze pozdrawiam

Gość jfllrgtde
hm i naprawde nic mu nie zrobia jak to jest na ciotkę?on unika tematu i mnie zaraz gasi o tych alimentach ktore che ojciec.Mozliwe ze chodzi o alimenty?i ze ja po prostu dospiewuje sobie?

No jesli majatek, nie nalezy do niego to formalnie wg. prawa nie jest wlascicielem czegokolwiek. Jest osoba dorosla wiec do Ciebie doczepic sie nie moga.

Gość robi jakieś przekręty
bo ma długi albo nielegalny dochód i przeciez nie może władować 200 tys w budowę domu jak oficjalnie zarabia 500 zł i ma długi :P

Gość jfllrgtde
w takim razie bardzo prosto mozna sie dorobic z tego wynika.Tez wezme kredyt wybuduje dom i przepisze na kuzynke wezme kredyt kupie auto i przepisze na siostre i nic mi nie zrobią???

Pytajac czy to mozliwe co do alimentow ? Odpowiedz brzmi tak, ale malo prawdopodobne, jesli ktos ma tak male dlugi nie zapisuje domu na inna osobe. Nawet gdyby zostal aresztowany, a wina udowodniona nieruchomosci nie zabiora mu.

Gość jfllrgtde
jest przedstawicielem handlowym jedynym na wojewodztwo ma jaas firme budowlana tez ale nic w necie o tej firmie nie znalazlam pdoobno zatrudnia 4 pracownikow

Gość elooo
nie wiem czy warto zadawać się z krętaczem. na dłuższą metę możesz mieć z tego tylko kłopoty. porozmawiaj z nim szczerze i bądź ostrożna przy podejmowaniu decyzji.

Gość dziewczyno ile osob
ma ci pisac, ze to oszust?

Gość jfllrgtde
ta firme ma napewno bo kupije obuwie ochronne dla pracownikow i inne rzeczy.Hm niby wierze mu..wiem tez ze porzycza kase od kolegow i on porzycza im na procent...ale kazdy tak teraz robi podobno.Tylko ten dom przepisany na ciotke mnei dziwi

Moze wdal sie w towarzystwo ludzi oszukujacych fiskus, lub sam to robi :P Ma pewnie po prostu dlugi, biznes to dosyc niepewna rzecz, jest tez mozliwosc, ze boi sie dlugow.

Gość Dasertyn
Wygląda to na świadomym unikaniu windykacji - facet ma zapewne dużo długów i jego pieniądze pochodzą z zaciąganych zobowiązań. Taka sytuacje rozwiązywane są tragicznie dla takich cwaniaków gdy trafią na "twardych" wierzycieli.

Gość buhahahaha 3565
"wiem tez ze porzycza kase od kolegow i on porzycza im na procent...ale kazdy tak teraz ro" w mafijnym świecie. :classic_cool: on pewnie betonuje ludzi w posadzkach tego domu :classic_cool:

Jasne ze wg. prawa maja odbierac ukryte wlasnosci, ale nikt w panstwie prawa nie zrobi nic ad hok :) Ciotka moze powiedziec (i znalezc swiadkow), ze sama budowala dom, a chlop sie wybroni zanim skonczy sie sprawa odebrania chaty.

Nielegalna dzialanosc lichwiarska to przestepstwo. Nie radze rozpisywac sie o porzyczaniu na procent. CO raz ciekawszy ten Twoj facet.

Gość taaaaaa świadkowie to tylko
jedna rzecz ale dowody to druga przepisał na nią w połowie zbudowany dom... koleś co ma długi albo lewe zyski.... a ona jeszcze mieszka w innym mieście. Ona mu oczywiście za tą chatę co on jej przepisuje nie płaci a z jej konta nie schodzą żadne pieniądze na materiały + nie wiadomo ile ona zarabia jeżeli za mało na budowę oraz ma inne obciążenia... to można jej dowieść mataczenie :classic_cool:

To, ze "kazdy tak teraz robi" to gowno, a nie tlumaczenie, a jak ja Ci upierdole leb i powiem, ze kazdy tak robi (w swiecie islamskim, bo widzialem w necie:D) to jest okolicznosc lagodzaca :D a teraz bardziej praktyczny i zyciowy przyklad. To, ze "kazdy" sciaga filmy z netu to nie znaczy, ze przestanie to byc zlodziejstwem. Nie pomoglo sadzonym w norymberdze to, ze kazdy ssman dopuszczal sie zbrodni. Przemysl troche te bzdury, ktore wypisujesz.

taaaaaa świadkowie to tylko To wszystko zalezy od kasy na dobrego adwokata odwlekajacego rozwiazanie sprawy. W Polsce sprawa o kradziez z wlamaniem (np. do auta) potrafi sie dlugo cholernie ciagnac:)

Gość jfllrgtde
a to 2 tys zadluzenie przeterminowane w tym banku to cos mu zrobia za to?jak to dwa lata juz jest niespalacone?

Moga naslac firme windykacyjna, jesli to nieposkutkuje zostanie wpisany na Krajowy Rejestr Dlugow i nie bedzie mogl na swoje nazwisko kupic telefonu, biletiu na samolot, zegokolwiek na raty, czyli bardzo mu utrudnia zycie dopuki nie zaplaci.

Gość jfllrgtde
jak zadluzenie jest juz dwa lata to pewnie nasłali..hm....w sumie kredyty juz mu nie potrzebne dom wybudował samochod ma

Gość czy to nie wydaje się wam
kpiną? Facet budujący dom, nie ważne że na lewo, mający firmę (niby) ucieka przed przeterminowanym długiem 2 tys? Przeciez to śmieszna kwota i nie warta problemów żeby tak się wymigiwać jak sie niby ma pieniądze. Coś kręci. Kopnij go w dupę

Gość autorkkaaa
no własnie to mnei dziwi ze przez 2 lata tego nei splacił.mnie sie wydaje ze on taki jest sa tacy ludzie ktorzy maja problem ze spłacaniem długow:(bo po prostu mają taka nature:(

Niekoniecznie naslali windykatorow. Moga naslac kiedy im sie podiba bo maja w chuj takich spraw, ale nie zapomna o zadluzeniu. Teraz bedzie one z poteznymi odsetkami.

Gość autorkkaaa
nie wiem ale martwie sie o niego teraz wszystko zaczyna mi sie układac.Z nieznanych oprzyczyn zmienił swoj numer komorki twierdzil ze tamten mu sie znudził...ale pewnie tez to ma jakis zwiazek.Zawsze pieniadze byly dla niego wazne umniejszał mi ze ja nic nie mam.Podziwiał ludzi ktorzy je mają..Zaczynam tworzyc sobie prawdziwy obraz jego osoby teraz

Gość ja bym spierdalala gdzie
pieprz rosnie od takiego czegos