Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona1919111

mam problem 2

Polecane posty

Gość ona1919111

wlasnie dzisiaj powinnam dostac miesiaczke, boje sie troche bo wczoraj z moim partnerem wspolzylismy, a on skonczyl we mnie... jakie sa szanse na zajscie w ciaze? przeciez dni plodne juz minely i chyba nie ma takiego zagrozenia? kiedy w ogole kobieta moze bezpiecznie uprawiac sex bez prezerwatywy? ...

Gość tajasne
eeeech... kobeita moze uprawiac seks bez prezerwatywy wtedy kiedy ma dni niepłodne. to kiedy ma dni niepłodne zalęzy od tego jaki ma długi cykl i kiedy ma owulację. owulacja z reguly występuje na 10-16 dni przed koncem cyklu - wiec kiedy indziej bedzie jak masz cykl 25-dniowy a kiedy indziej jak masz cykl 32-dniowy :) płodne jest ok. 6 dni przed owulacja i trzy dni po niej. jesli masz cykl krotszy niz 25 dni uznaje sie ze nie ma fazy niepłodnosci przedowulacyjnej. podobnie jesli poprzedni cykl był bezowulacyjny. w pozostałe dni mozesz nie uzywac prezerwatywy. do używania tego rodzaju metody trzeba miec chociaz mniej wiecej regularne cykle. dzien przed okresem jest generalnie niepłodny.

Gość ona1919111
wiec sie troszke uspokoilam choc mam male watpliwosci i kilka pytan... czy jak bym dzisiaj zakupila test ciazowy to by wyszedl dobry wynik? tzn czy by napewno pokazal ciaze lub nie... przed miesiaczką wyskoczyly mi pryszcze na twarzy jak zawsze, zaczely pobolewac mnie piersi... czy mam sie czym stresowac? bo to tez mnie nie opuszcza a wiem ze przez stres tez miesiaczka moze sie opoznic... nie wiem w sumie co mam robic...

Gość ANNNNNEEET
szanse - ZADNE

Gość ona1919111
ale zadne szanse na co? szanse na to zebym zaszla w ciaze sa zadne czy na to ze nie mam co liczyc ze test bedzie negatywny...?

Gość ona1919111
wyliczal na kalendarzyku w internecie kiedy mam dni plodne i kiedy nieplodne, podalam pierwszy dzien krwawienia ostatniej miesiaczki i wyszlo ze powinnac dostac okres dzisiaj, a ja sama wyliczylam ze wczoraj, jeden dzien to w sumie dla mnie roznica w takim przypadku wiec jeszcze sie tak nie martwie... poza tym wykonalam test ciazowy i wyszedl negatywny... wiec moge liczyc na to ze nie ejstem jednak w ciazy po tym tescie...

Bierzesz się za seks a nie wiesz kiedy możesz uprawiać go bez prezerwatywy. To świadczy o tym że jesteś bardzo niedojrzała..

Gość test ciążowy
za wcześnie jeszcze na test ciążowy - z sików wiarygodny jest dopiero ok. 18-21 dni po stosunku.

Gość ona1919111
Wydaje mi sie ze nie jest za wczesnie poniewaz gdybym miala zajsc w ciaze to test juz by wykazal gdyz uprawialam sex dwa dni przed data dostania miesiaczki a przeciez zaplodnienie trwa do ok 8 godzin, wiec dwa dni po zdarzeniu powinnam dostac miesiaczke a ze wykonalam test dzisiaj wlasnie i jest negatywny to chyba nie powinno nic sie stac...