Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ef jeden czy jakoś tak

Prąd - zmora jedna!!!!

Polecane posty

Mam licznik z prądu elektroniczny. Wyswietla się na nim data, godzina, ilosc zuzytych Kwh i zuzycie biezące (chyba) Patrzę co chwilkę i kiedys miałam 1,72 - jak było już późno wieczorem i prawie nic nie było włączone do prądu (poza lodówką) Jak pralkę załączyłam to ta wartość podskoczyła do 2,42 - więc logiczne. a teraz - patrzyłam wczoraj wieczorem i o różnych porach dnia - i niezaleznie czy jest cos włączone czy nie - stale pokazuje 3,62 Kwh. O co chodzi? Zna się ktoś??? Dlaczego tak jest?

nikt nie wie?

Gość ghgdsfd
może ktoś ci się podłączył pod linię:)

Gość wymarzona
no niestety nie wiem dlaczego tak jest u Ciebie i czy to normalne,ale ja chcialabym sie dowiedziec czy to olacalne jest,sama zastanawiam sie nad zmiana licznika ale nie wiem czy sie to oplaca?,nikt ze znajomych nic na ten temat nie wie,wiec moze moglabys mi doradzic?,bede wdzieczna.

mój licznik wymienili sami - że tak powiem nie nalegałam ale powiedziano mi , że co 5 bodajże lat wymieniaja więc wymienili

Gość Gabbonna
Musisz zaktualizować oprogramowanie licznika (sciągnąć najnowsze stery)

Gość a ja a ja
Mnie jak zmienili licznik na elektronika, to rachunki zaczeły przychodziić niższe niż z tego zwykłego starego, ale nie jest to gwarancja że zawsze tak jest, bo równie dobrze można mieć wyższe

a ja mam inny problem- co burza to ja zostaje bez prądu!!!!!strasznie mnie to wqrwia. zaczeli by płacić za przerwy w dostawie to może lepiej by dbali o linki!!!!! nie mówiąc o tym że licznik mam rok po terminie i nie mogę się doprosić o wymianę. ale spróbuj się człowieku spóźnić ze dwa dni z rachunkiem....

Gabbonna- jak to zaktualizować oprogramowanie????????????????????????????????????????

Gość wymarzona
sorry,zle zrozumialam,ja myslalam ze to taki licznik na karte,bo ja nad takim sie wlasnie zastanawiam,ten elektroniczny wymieniali mi rok temu i tez mi sie wydaje ze zapierdala jak oszalaly,caly czas chodza te same urzadzenia a ja rachunki place obecnie po 160zl,a wczesniej 110zl,i jeszcze musialam w maju doplacac 420zl,bo jak wymieniali mi tez stary licznik to wlasnie jak ktos napisal sprawdzali jakies dane z niego czy cos i wyszlo im ze mam tyle doplacac,no i jak tu czlowieku udowodnic ze to niemozliwe?,nigdy wczesniej nic sie takiego nie zdarzalo a tak jak mowie stale sa te same urzadzenia od lat,doszedl tylko laptop,i tyle pieniedzy musze placic za prad to jakis szok.

Gość a jaaaaaaa
znalazłam instrukcje tego licznika w necie i bedę dzisiaj rozgryzać dziada!!!!

oo to ja tez poszukam - podaj linka do tej instrukcji