Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wróżka chrzestnaaaaaaaaaaaaaa

CHRZEST - jeden chrzesnty ?

Polecane posty

Gość wróżka chrzestnaaaaaaaaaaaaaa

Czy ktoś się może orientuje czy podczas chrztu dziecka może być tylko jeden chrzestny???? Czy kościół dopuszcza do takiej sytuacji?????

ponieważ z mężem mieszkamy za granicą i nie mogliśmy być obecni na chrzcie w kraju z braku urlopu to ksiądz zgodził się żeby do chrztu ktoś inny trzymał dziecko nie wiem czy to logicznie zabrzmiało :-O mój mąż jest ojcem chrzestnym tego dziecka mimo że fizycznie nie było go na chrzcie

Kiedy my chrzciliśmy naszego synka inna para też chrzciła swoje dziecko. Ksiądz nie zgodził sie na chrzestną, którą wybrała tamta para, a że okazało się to wieczorem przed zaplanowaną uroczystością, to dziecko miało jednego chrzestnego i mimo to chrzest się odbył. Więc wnioskuję, że to jest dopuszczalne

Gość wróżka chrzesntaaaaaaaa
Dzięki dziewczyny za jakąkolwiek informację. Będę musiała poszukać szczegółowo taki zapis ,żeby mieć jakąs przykrywkę na wypadek gdyby ksiądz się nie zgodził :) Przy pierwszym dziecku nie mieliśmy problemu.Teraz mamy problem z chrzestną ,owszem rodzina nawet i liczna ale nie urządza mnie fakt by prosić kogoś z kim się nie widuje lata lub mijamy się na ulicy i tylko "czesc"

Gość do wrozki chrz
ty nie szukaj jakis przepisow bo tak jest ze moze byc 1 chrzestny i juz! Moja przyjaciolka z mezem wybrali 1 chrzestnego i ksiadz nawet nie pytal co i dlaczego