Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawskie dziewczę

depilacja depilatorem :)

Polecane posty

Gość ciekawskie dziewczę

witam. stałam się dziś posiadaczką depilatora i zamierzam go wypróbować. zanim do tego przystąpię mam jednak parę pytań: - czy należy depilować "z włosem", czy "pod włos"? - czy depilacja bikini jest bardzo bolesna? - czy są jakieś sposoby na złagodzenie bólu?

Ja depiluję pod włos, bikini i pachy odważyłam się tylko raz, ale krew się polała, więc zostaję przy jednorazówkach ;) I na początku ból łagodziłam mrożonkami z lodówki :P Teraz już nic nie boli. Depiluję tylko nogi.

Gość do not disturb
pod wlos bardzo bolesna wszystkie ktore niby" redukuja" bol to pic na wode

Gość elemelek oświecony
przejedz pare razy kostka lodu po nodze chwile ptrzed depilacja - tylko zanim dotkniesz depilatorem - wytzyj do sucha

Gość elemelek oświecony
aha a po depilacji jakis dobry balsam lagodzacy i git:) tez uzywam depilatora od niedawna, troche boli, ale efekt ( min tydzien spokoju) wart chwilowego dyskomfortu:)

Gość ciekawskie dziewczę
krew?! o_o często się zdarza, że leci?

Ja mam depilator Philipsa z taka przystawka ktora sie wrzuca do zamrazalki przed depilacja. I troche to pomaga ale nadal jest bolesne. Zwlaszcza pierwszy raz bolalo okropnie. Ja depiluje pod wlos ale jedynie nogi. Pachy i bikini to dla mnie zbyt duze wyzwanie:P

Gość to i ja sie wypowiem
depiluję tylko nogi. za pierwszym razem strasznie bolalo, teraz juz przywyklam. jesli chodzi o bikini to tylko pachwiny depiluję. kiedys sie odwazylam calosc ale jest to pracochlonne no i bol niesamowity. za to efekt super. poczatkowo. pozniej wolski wrastaja i nie jest to fajne. no wlasnie, na nogach tez mi czesto wrastają.... co do pach to depilowalam, nie bolalo bardzo ale strasznie mi to skore wysuszylo :O ble. no i pojedyncze wloski wrastaly, co bylo bolesne. wiec juz tego nie robie.

Co do wrastania wloskow to sie zgadzam. Podobno ma temu zapbiegac mycie ostra gabka, ale jakos nie robie teo regularnie i nadal mi wrastaja:/

Gość ciekawskie dziewczę
no to na razie spróbuję nogi, a okolice bikini może potem po schłodzeniu lodem :D życzcie mi powodzenia