Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość na maxa zaklopotana wiola

Wizyta u ginekologa

Polecane posty

Mam problem ... Mam 25 lat i chcę się umówić na pierwszą wizytę u ginekologa .Wiem ,że to dziwnie brzmi ale jak poszłam w wieku 18 -stu lat to po rozebraniu się wybiegłam z gabinetu przez zachowanie ginekologa.Zraziłam się okropnie i przez 7 lat nie odważyłam się na wiztę.Tamten lekarz już nie pracuje ma parę spraw sądowych itd. ale to mało ważne. Problem polega na tym jak ja mam to powiedzieć teraz na wizycie ,że jeszcze nie byłam nigdy badana ?:( Poprostu po tamtej sytuacji miałam taki uraz psychiczny ,że bez psychologa się nie obeszło.... Pomóżcie.....

Gość kawowa krowa
a co ci zrobil doktorek?

Gość sskakankaa
po prostu idź do lekarza a jak zapyta dlaczego nie byłaś jeszcze nigdy wcześniej powiedz prawdę! Jak będzie Ci łatwiej to idź do kobiety!

Gość gryczka
Powiedz prawdę. Że już byłaś u ginekologa, ale jego niestosowne zachowanie tak na Ciebie wpłynęło, że przez te lata nie byłaś w stanie iść do nikogo innego, bo miałaś uraz. I tyle. Dobry lekarz zrozumie i nie powinien wnikać.

Gość ja mialam podobnie
na pierwsza w zyciu wizyte poszlam w wieku 25 lat.tylko ze nie mialam wczesniej przykrych doswiadczen,po prostu to zaniedbalam,wstydzilam sie,sama nie wiem,odkladalam ta wizyte na potem.i tak zlecialo kilka lat. jak weszlam do gabinetu to spodziewalam sie opierdolu po calosci od lekarza,myslalam ze mnie zwyzywa albo wysmieje.ale musze przyznac ze zachowal sie profesjonalnie.na prawde ani przez chwile nie dal mi odczuc ze jestem pojebana ze tak dlugo zwlekalam z wizyta :) byl mily,nie dociekal czemu nie przyszlam wczesniej,powiedzial tylko ze dobrze ze zdecydowalam sie na ta wizyte :) kamien spadl mi z serca.mysle ze jak wybierzesz jakiegos sprawdzonego gina,ktory cieszy sie dobra opinia,to bedzie to czysta formalnosc,jak wizyta u fryzjera.zero stresu. polecam,idz i bedziesz miala to z glowy,no i oczywiscie bedziesz spokojniejsza.

Gość ann///
Moze lekarz wcale nie zapyta ktory raz jestes u ginekologa. A nawet jesli to nie jest jego problem i jego sprawa dlaczego postapiłas tak a nie inaczej. Co myslisz ze jak powiesz ze jestes pierwszy raz to lekarz cie skrzyczy jak małą dziewczynke?! Nie bądz smieszna. Jemu to jest wszystko jedno. Nieraz lekarz jak widzi młodą dziewczyne to pyta czy to 1 wizyta bo wtedy wiadomo ze trzeba takiej dziewczynie wszystko dokładniej wytłumaczyc. Napewno spyta o to czy miałas juz stosunki bo od tego zalezy np wielkosc wziernika przy badaniu

Gość kawowa krowa
ja mialam podobnie >>> a czemu myslalas ze cie wysmieje? zwyzywa ? :O

poprostu boję się ,że będzie traktował mnie jak jakiegoś zacofańca i mnie,,zjedzie za to''

Gość ann///
Dziewczyny lekarz to nie pani w szkole ktora krzyczy na dzieci bo sa niegrzeczne! Lekarza na prawde srednio obchodzi to dlaczego wczesniej nie byłas u gina! To twoje zdrowie nie jego i on tu nie jest od prawienia kazan. Po prostu lekarz nie ma prawa wysmiac, zwyzywac itp pacjentki w zadnym wypadku!!!!! A to ze trafiłas na jakiegos kretyna to nieznaczy ze znowu na takiego trafisz. Idz do poleconego lekarza, moze najlepiej do kobiety. Jak by sie lekarz zachował w stosunku do mnie jakos nieodpowiednio to bym go opierdoliła na czy swiat stoi i tyle. Troche odwagi