Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość heeeelp

DZIEWCZYNY, CZY JAKO BEZROBOTNA MAM PRAWO DO DARMOWYCH WIZYT U GINEKOLOGA..??

Polecane posty

Gość heeeelp

nie wiem, jak to wyglada w PL, mieszkalam wiele lat za granica i od niedawna jestem w kraju. jestem zarejestrowana w urzedzie pracy jako bezrobotna, bez prawa do zasilku. czy moge chodzic na wizyty do gina za darmo..??

Gość tak, możesz

Gość heeeelp
dzieki :-) czyli jak? ide do niego z ksiazeczka ubezpieczeniowa? i mam darmowe wszystkie badania??

masz prawo do wizyt na kasę chorych (darmowych), ponieważ skoro jesteś zarejestrowana w Urzędzie Pracy to jesteś także ubezpieczona u nich. Tylko jak będziesz szła się zarejestrować u ginekologa to wez ze sobą zaświadczenie z PUP-u o ubezpieczeniu.

badania darmowe, jeśli dostaniesz na takowe skierowanie od lekarza pierwszego kontaktu, nie musisz brać legit ubezpiecz, wystarczy dyskietka

Gość cooooooooo
????? Jakie zaswiadczenie??? Skoro ma ksiazeczke ubezp z jakimis tam pieczatkami to po co jakies zaswiadczenie. Troche bez sensu tak mi sie wydaje :-0 :-0

masz prawo do wizyt na kasę chorych (darmowych), ponieważ skoro jesteś zarejestrowana w Urzędzie Pracy to jesteś także ubezpieczona u nich. Tylko jak będziesz szła się zarejestrować u ginekologa to wez ze sobą zaświadczenie z PUP-u o ubezpieczeniu.

Gość heeeelp
przepraszam...jaka dyskietka..?? :-0

Gość cooooooooo
Gosia, cos sie powtarzasz z tekstem :-0 :-0 Wytlumacz po co niby jakies zaswiadczenie....

Gość nie ma czegos takiego jak kasa
chorych

Gość o hmmm a jednak mmr
jaka dyskietka??

Gość heeeelp
"badania darmowe, jeśli dostaniesz na takowe skierowanie od lekarza pierwszego kontaktu, nie musisz brać legit ubezpiecz, wystarczy dyskietka" no wlasnie: jaka dyskietka??

Gość podatków
nie płacisz,ale leczenie to darmowe chcesz mieć??????W zamian posprzątaj przychodnie.

Gość madalinka pralinka
a co mają podatki do darmowego leczenia :P składki zdrowotne odprowadza za Ciebie UP -musisz miec tylko jakiś dokument potwierdzający, że jestes zarejestrowana :)

Gość heeeelp
no aby zal ze zasilku nie mam :( ale moze pojde do mopsa tam mam znajoma to mi zasilka da albo jeszcze lepiej wyludze rente

Gość heeeelp
ta od podatkow: sama zasuwaj i sprzataj w przychodni :-0 :-0 pytam, bo niedawno wrocilam z zagranicy. a z praca wiadomo, jak jest- nie ma jej za bardzo. ale nie chce mi sie tobie tlumaczyc :-p

Gość heeeelp
ale błyszczysz tymi nędznymi podszywami 🖐️

ja jestem zarejestrowana z UP . mam takie zaświadczenie o ubezpieczeniu, które trzeba co miesiąc podbijać żeby było ważne.

Gość a potem
do opieki społecznej,bo na leki nie mam.A jak nie mam to państwo MUSI mi dać.Ludzie opamiętajcie się bo jeszcze trochę i podatki wzrosną do 30rocent(oczywiście dla tych pracujących)

Gość taka ta czarna
Kiedyś było tak,że wystarczyła sama książeczka z pieczątkami.Teraz dodatkowo musisz miec poświadczenie,że jestes zgłoszona do ubezpieczenia.

Gość podatków
w takim razie powinni honorować twoje ubezpieczenie zagraniczne.Nie wiem dokładnie jak to jest,ale w PL jeszcze miesiąc po stracie pracy możesz się leczyć za darmo.

Gość ma ubezpieczenie
z urzedu pracy, wiec ma prawo do darmowego leczenia!!! a juz ta z blaganiem o pomocy spolecznej pierdoli jak potluczona!!! ja jestem lektorem jezyka obcego z zawodu, bylam za granica, pracowalam przez jakis czas na czarno, wiec gdy wrocilam, nie nalezal mi sie zasilek!! ale moglam sie leczyc za darmo!!! dopiero po ponad roku znalazlam prace!!!!! a ta malkontentka co sie tak uskarza ze jej podatki kradna, niech uwaza, zeby i ona sie nie znalazla w podobnej sytuacji!!! wkurwiaja mnie takie pindy glupie jak jasna cholera!!! :-0 :-0 :-0

Gość uchylająca sie od pracy na rol
pomimo,ze pracowałam przez ostatnie 1,5 roku i nie moge znalezc pracy to nie mogezostać bezrobotną, gdy mieszkam z rodzicami, którzy maja ponad 2 hektary ziemi

Gość mabkbjk
no wlasnie jakis absurd w prawie jest z tymi hektarami ziemi :-D 🖐️ :-0

Gość M.W.M
Dyskietki są tylko na śląsku jest to taka karta wydawana przez fundusz zdrowia i wtedy możemy w każdej przychodni coś załatwić ale tylko w obrębie śląska inne województwa niestety nie akceptują tych kart, wiec najpierw musisz się zajerestrować w jakiejs przychodni

Gość heeeelp
a dokladnie z jakiego sląska, bo ja jestem z dolnego.....

Gość M.W.M
województwo śląskie.... w dolnośląskim idziesz i zapisujesz sie do konretnej przychodni wybierając tam lekarza, położną i pielęgniarkę pierwszego kontaktu.

Gość heeeelp
ok, dziekuje :-) jak na razie wybralam tylko lekarza interniste. jak rozumiem moge sobie wybrac rowniez ginekologa, tak..? i wtedy moge chodzic do niego na darmowe wizyty?? pytam akurat o ginekologa, bo chce zrobic badania rutynowe...