Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

E R N E S T

Zaręczyny

Polecane posty

Witam mam pytanie. Planuje zaręczyny za nie cały miesiąc, w urodziny mojej kochanej. I mam takie pytanie. Chcę to zrobić w bardzo fajnej karczmie (miła i fajna atmosfera) lecz tylko we dwoje. No może jeszcze kogoś znaleźć i zapłacić mu aby zrobił kilka fotek tak z ukrycia:) I moje pytanie brzmi czy powiedzieć przyszłej teściowej o tym wcześniej czy trzymać w tajemnicy przed każdym a dopiero po wspólnie już z narzeczoną wszystkim oznajmić?

Gość jak idziesz
to zależy jakie masz relacje z przyszłą teściową :P jeśli dobre to trzymaj całe wydarzenie w tajemnicy :) przygotuj bukiet czerwonych róż i pierścionek :)

Teściowa jest bardzo za mną, z resztą jak cała rodzina od jej strony. Wiec zostawię to jako niespodziankę, sam dla siebie.

Ja zrobilem to w tajemnicy. Gdy narzeczona powiedzialaTAK, odwiedzilismy tesciow na dzien drugi z bukitem kwaitow ialkoholem dla tescia.

Gość +*koleżanka koleżanki
mi się mąż oświadczał w restauracji i wiem ze tam obsluga wszystko przygotowała. Wypożyczyła strój zorra dla narzeczonego i oni robili zdjęcia jak w tym przebraniu mi się oświadczal. Fajny pomyśł mósisz popytać w różnych lokalach napewno maja takie pomysly. A teściowej nie mów, zrobicie to razem jak już luba powie tak:)

Nie, nie będe szukał innych lokali. Akurat ten mi się podoba. Najwyżej podjade tam dzień wcześniej i powiem obsłudze czy nie było by problemu. A w dzień oświadczyn kupię bukiet róż i wcześniej zawioze je tam zostawić a póżniej jej powiem aby mi dała gdy będe się oświadczał. Do tego zostawie barmance aparat aby zrobiła mi z 5 zdjęć dla pamiątki i dam jej za to z 50 zł. A przyszłej narzeczonej powiem że ma urodziny (akurat 11 wrzesień to sobota:) i zapraszam ją gdzieś do teatru czy coś tam. Ja tak to widzę hehe

A co do pierścionka to jaki byście mi doradzili. Nie mam za dużo kasy w tym momencie, bo mam różne inne wydatki do końca roku ale chce aby było i tak super. http://allegro.pl/item1176213901_zloty_pierscionek_zareczynowy_swarovski_14k.html http://allegro.pl/item1178773990_efektowny_zloty_pierscionek_z_cyrkoniami.html http://allegro.pl/item1180507068_nowosc_deliktny_pierscionke_w_super_cenie.html

wszystko fajnie zaplanowałeś tylko te pierscionki to chyba podróbki jakieś... słabe będzie Ci głupia jak Twojej ukochanej oczko wyleci albo zczernieje... może warto wydać troszkę wiecej pieniążków, bo to jednak na całe zycie

Gość lulcia piękna
Ten drugi pierścionek, który podałeś z tych trzech jest bardzo ładny. Tylko kup odpowiedni rozmiar. Bardzo fajnie wymyśliłeś te zaręczyny. Pamiętaj tez o szampanie.

ja mam podobny jak zaproponowała lilianka tylko z większym kamieniem. dla mnie to jest właśnie prawdziwy pierścionek zaręczynowy :) co do pieniędzy to napisał przecież, że nie ma za duzo. może jego dziewczynie nie zależy na diamentach. przecież ten pierścionek to tylko symbol.

Gość wandeczczka
Dobry pomysł. Teściowej nic nie mów, bo to nie jej sie masz oswiadczyć, tylko jej córce, a ona jest wystarczająco duza, zeby sama mogła podjąć decyzję. Rodzicow sie powiadomi, ze jestescie zaręczeni i już. To nie sredniowiecze.

Gość bubelka
pierścionek może być tani ale tamte są okropne

Gość emma buton
Co do pierścionków to fakt nie najlepsze. Może poszukaj lepiej z próby 585, bo jednak te 333 to trochę jak by z gazety są.

Gość a mnie się ten trzeci
podobał i zajebiście będzie wygladał razem z obrączką. (trzeci z tych które zaproponował autor)

autorze ten 2gi jest super :) ja lubię masywniejsze pierścionki, te z jednym oczkiem są tak oklepane, że aż nudne. Ty sam wiesz jaki gust ma twoja dama :)