Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aleksandrowska

żołądek

Polecane posty

Sprawa wygląda tak. Od ok.października 2008r codziennie wymiotowałam, po każdym posiłku, nawet po wypiciu soku i wody. We wrześniu 2009r. trafiłam do szpitala, miałam robione wszystkie podstawowe badania. Po gastroskopii stwierdzono podrażnienie błony śluzowej żołądka i dwunastnicy. Miałam przepisany Controloc 20, po 2 opakowaniach przeszło. Teraz mam jakby nawrót, cały czas okropnie mnie pali w żołądku, znowu wymiotuje, nie mam wogóle apetytu, cały czas jest mi niedobrze. Co może mi być. Aha, od tych 2 lat nie mogę spożywać mleka (wymiotuje po nim zawsze), choć do tej pory je bardzo lubiłam. To samo z ciemnym pieczywem. Pomóżcie mi, bo to jest nie do zniesienia. :(

Gość seksyyy lady :*
zgaga

Gość Neurolog
To jest zapewne zapalenie lewej półkuli. Trzeba udać się na rezonans. Zapalenie lewej półkuli w szczególnych przypadkach objawia się awersją do ludzi w białych fartuchach.

Gość Neurolog
Rezonans magnetyczny obsługują technicy w szarych fartuchach więc nie ma obawy.

Pytam poważnie. Nie boje się lekarzy, ale w moim mieście jeśli nie jest się umierającym to cię nie przyjmą. Ze skierowaniem też może być problem, moja koleżanka poszła do przychodni z bólem w płucach, a dostała lek na kaszel.

Gość rudy7777
... to może jeszcze raz, do skutku.

Gość rudy7777
Jak mnie wyrzucili drzwiami to wszedłem oknem, chociaż do byłej nawet ruchomymi schodami bym nie zjechal.

Gość z powrotem do gastrologa
nie ma bata musi ci pomoc albo poszukaj dobrego lekarza gdzies w innym miescie!

Gość to nie pij tego mleka
skoro ci szkodzi. z chorobami żołądka jest tak, że jednym z zaleceń jest to aby właśnie nie jeść tego co szkodzi. Ciemny chleb dla żołądkowców niewskazany, więc nic dziwnego, ze coś ci po nim jest

Gość chinota
Wymiotowałaś codziennie i dopiero po 11 miesiącach trafiłaś do lekarza????!! Zadziwiające. Chcesz się zajechać, zniszczyć sobie organizm?

Gość chinota
piszesz "ze skierowaniem może być trudno" ale to znaczy że nawet nie poszłaś do lekarza po skierowanie na dalsze badania? nie wiem gdzie mieszkasz ale na twoim miejscu obleciałabym wszystkich lekarzy dopóki bym nie dostała skierowania na badania, i DIAGNOZĘ bo na kafe chyba nie sądzisz że cię wyleczymy?

Gość chinota
powinnaś też zrobić sobie testy na nietolerancję pokarmową bo może to masz. Jednymi z częstych alergenów jest mleko, soja, gluten (pszenica), orzeszki ziemne, mogą byc egzotyczne owoce. zobacz czy ci pasują objawy http://www.pfm.pl/u235/navi/199948

A może to bakteria helicobacter?? Ja miałam i cały czas mnie mdlilo aż tak że salbo mi sie robiło- ponad pół roku ............. brrrrrrrrrrrrrr............masakra............. mądrzy lekarze bez badan doszli do wniosku ze to pewnie nerwica żołądka na szczescie w koncu trafiłam na kobitke która poleciła mi test apteczny na obecnosc tego paskudctwai wyszedł+................ pomaga controloc, ranigst, bo chodzi o to ze te leki odkwaszają żołądek i wtedy bakteria nie moze sie namnażac- niestety lubi sie powtarzac ;/

Gość kubus sok
jeszcze raz gastroskopie zrob sobie! koniecznie. moj ojciec mial objawy jak ty i okazalo sie, ze ma jakis wrzod, ale to taki, ktory trzeba bylo operowac! a u Ciebie to nie musi byc przyczyna, moze masz faktycznie jakas nietolerancje na cos?

conroloc powinien nawet wrzody wysuszyc- no chyba zeby do pękniecia doszło to wtedy operacja konieczna ale mesle ze w takiej sytuacji miałabys temperature, silne bóle itp.... słuchaj a moze to jakas nerwica poprostu... ale zgadzam sie z przedmówczynią- lepiej gastroskopie zrób.... choc ja ze strachu jej nie zrobiłam ;/

Ja mysle że to będzie REFLKS objawy tego to mdłosci,zgaga,wymioty.Mało tego to kończysz branie lekarstw na to i pojawia się na nowo,wiem coś o tym męczę się z tym ladnych pare lat.Dlatego dla pewnosci zrób jeszcze raz gastroskopie zobaczysz co teraz wyjdzie.

no ból żołądka jest straszny, najgorsze jest to, że nie mogę nawet wziąć żadnej tabletki. Prawie nic nie jem, przez 3 dni schudłam już 2 kg. A temperature już 2 lat mam ok. 37,1 - 37,6. W poniedziałek prawdopodobnie idę do szpitala, ale boję się tej gastroskopii, bo ostatnim razem strasznie mnie bolało i zaczęłam się dusić.

Gość malutka_34
Sprobuj zrobic test na helikobakter. Miałam podobne objawy ale bez bolu i torsji Popros lekarza o zrobienie badan,ja miałam robione równiez USG jamy brzusznej.

rozmawiałam z lekarzem i powiedział mi, że nie mogę mieć zrobionej gastroskopii, bo miałam robioną rok temu i nie można robić tego badania tak często. dlaczego?

wczoraj miałam pobieraną krew, wszystkie badania i próby wątrobowe w normie. A ze mną jest coraz gorzej. Jakie badania mogę jeszcze zrobić? Gastroskopii mieć nie mogę.