Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fundusz.

Może ktoś się zna? Co wybrać?

Polecane posty

Gość Fundusz.

Rodzice chcą założyć memu synowi jakiś fundusz inwestycyjny. Chcą co miesiąc wpłacać po ok. 100 zł aż do uzyskania przez małego pełnoletności. Ja się jednak na tym kompletnie nie znam. Może moglibyście jakoś pomóc jaki wybrać, jaką firmę itp.?

Gość Fundusz.
Podnoszę.

Gość ludzie co z wami ja pier...
chyba bezpieczniej zalozyc wysokoooprocentowane konto oszczednosciowe, przejzyj oferty bankow, nie chce pisac o zadnym konkretnie zeby nie robic kryptoreklamy w zyciu zdarzaja sie rozne sytuacje a z takiego konta mozna w razie czego skorzystac od razu ewentulanie czesc juz zgromadzonej gotowki wplacic pozniej na fundusz inwestycyjny

poza tym fundusze to pic na wode. zarabiaja przede wszystkim dla swoich zarządow a nie czlonków. wpierdzielaja sie w akcjonariaty najwiekszych spółek tylko po to zeby wydusic kase i sie wycofac, nie gwarantują stabilnego zysku i ja na pewno bym sie w to nie pakowala

Gość Fundusz.
No właśnie mnie fundusze też tak średnio leżą, ale kurde rodzice się uparli. Ja też byłabym za jakimś wyżej oprocentowanym koncie oszczędnościowym. Pogadam z rodzicami i może uda mi się ich namówić. :)

Gość Fundusz.
Kiedyś też już okradali, ale to teraz to już jest chyba całkiem porażka. :) Dobra, będę przekonywać rodziców jednak do konta oszczędnościowego. :)

wiesz przy takim systemie wplat- co miesiac 100 złotych - naprawde konto jest lepszym rozwiązaniem. fundusz w takiej sytuacji to za przeproszeniem gówniany zysk i nie pewny w dodatku. gdyby byla jakas konkretna kasa to wtedy sie mozna zastanawiac, albo najlepiej kupic obligacje 10latki

Gość Fundusz.
Dziękuję. Naprawdę przekonaliście mnie jednak do konta. Teraz jeszcze tylko muszę przekonać rodziców. :) Też uważam, że fundusze to złodziejstwo. Sama się przekonałam. Rodzice też mi kiedyś wpłacali. Po paru latach potrzebowałam kasę i zlikwidowałam to. Wpłacone miałam 5200 zł, a dostała 3400 zł. Masakra. Dlatego nie mam pojęcia czemu oni się tak upierają przy tym funduszu.