Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaszma

jak poprawić pamięć

Polecane posty

Gość kaszma

regularnie uwsteczniam się. czytam gazety, ogladam widomości, czytam książki i nadal odczuwam, że cofam się a nie rozwijam. od jakiegos czasu zauważyłam, że nie czytam ze zrozumieniem, mam krótka pamięći często ludzie w pracy mówią do mnie "pomyśl troche". Staje się rośliną czy poprostu brak mi jakiś witamin????. Dodam tylko, że mam padaczke i biore leki ograniczające koncentracje

Gość taka_sobie_panienka
No, więc sama sobie odpowiedziałaś..

Gość kaszma
ale leków nie moge odstawić. dlatego pytam czy ktoś ma na to jakiś sposób na poprawe stanu

Gość Wstydliwy20
Najlepiej iść do lekarza skonczył studia powienien lepiej wiedzieć niż ja po ZSZ ja powiem jedz orzechy włoskie tyle odemnie

Gość kaszma
liczyłam na rade typu pić więs=cej wody, więcej ruchu jakis magnez, lecytyna czy może coś lepszego na to coś liczyłam.

Gość mrumra
Staraj się nie przejadać i unikaj dużej ilości cukrów, zwłaszcza prostych; to powoduje ociężałość umysłową (krew spływa z mózgu do żołądka ;-) ). Graj w gry logiczne. Rozwiązuj testy na IQ - nie chodzi o wynik, tylko o same zadania. Ruch na świeżym powietrzu, orzechy, magnez - jak najbardziej. Mózg trzeba ćwiczyć tak, jak mięśnie, inaczej się rozleniwia.

Gość adelajdana
dzięki wielkie za rade

Gość kaszma
kolega radził mi, abym sobie wszczepiła ze 16 GB RAM, ale ja sama się boję

Gość gość
1. dobrze się odżywiać, 2. ćwiczyć, np. biegać, spacerować, pływać itd. 3. starać się rozwijać, np. uczyć się języków obcych lub trenować funkcje poznawcze specjalnymi ćwiczeniami (można je znaleźć w serwisach internetowych, np. na brainmax) 4. odpowiednio długo spać.

Gość gość
Kobieto, te rady są dla osób, które nie biorą leków otępiających, Ty wybierz się do neurologa, może innego po inne leki nowszej generacji lub po prostu inne. Z lekami na epi jest jak z lekami na depresje każdy działa inaczej na każdego i trzeba długo szukać, zanim się odpowiednio dopasuje. Skonsultuj się z innym neurologiem, bo niestety na takie przytępienie orzechy nie pomogą

Gość gość
ostatnio czytałam wywiad z prof. Vetulanim a tym, jak żyć długo i szczęśliwie. Vetulani opowiada, między innymi o tym, jak usprawnić pracę mózgu.