Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nataszaaa

Tani wózek z wyjmowaną gondolką? prosze o radę

Polecane posty

Gość Nataszaaa

jestem w 7 miesiącu ciąży i rozglądamy się z lubym za wózkami, problem jest taki ze mała urodzi się pod koniec października i potrzebuje porządnego wózka na zimę, a także to ,że mieszkamy na 4 piętrze, wiec potrzebuje czegoś z wyjmowaną gondolka co bym dziecko mogła zanieść na gore a resztę zostawić na dole na klatce, albo w piwnicy. mamy na to niestety tylko 600zł, więc nie upieram się przy tym ,że ma być nowy .. ale kompletnie się nie znam na temacie więc proszę o jakieś przykłady modeli itp. z góry wielkie dzięki ;) ( a i najlepiej głęboko-spacerowy) wiem ze na wiosnę i tak kupimy pewnie jakąś lekką spacerówkę ale jak przyjdzie znowu zima to spacerówka z porządnymi kołami tez w zapasie się przyda.

Gość Nataszaaa
właśnie nie mogę znaleźć za bardzo opinii na temat tego wózka a oglądałam go już na allegro, niby wszystko pięknie, ciekawe tylko jak w praktyce..

Gość anka7676
kolezanka kupiła taki wózek na allegro i jest bardzo zadowolona cena wydaje mi sie przystepna

Gość Nataszaaa
a czy wiecie jak te wózki z Raf-polu się składają? bo jeśli są z tym jakieś problemy to wtedy bez sensu dla mnie taki wózek.. z reszta tak jak dla każdego.

polecam x-landera mieszkam na 4 pietrze wiec wiem o czym mowisz poczatki byly kiepskie ale z czasem mozna sie przyzwyczaic...jestem bardzo zadowolona z tego wozka mala spala w samej gondoli do 4 m-ca mialam ja blisko przy lozku:) nowe sa drogie my kupilismy w komisie razem z fotelikiem maxi cosi pasuje do wozka stelaz jest lekki a kola duze pompowane swietnie sie prowadzi po zlozeniu jest tak maly ze miescil sie w bagazniku cinquecento ma nawet zdejmowane kolka ktore latwo zdjac i zalozyc...naprawde polecam ja mam dokladnie taki sam http://allegro.pl/item1188845750_cze_rwonyx_lander_xa.html tu nawet cena duzo nizsza bo my dalismy 825 zl spacerowka rozklada sie prawie na plasko ma wyjmowana wkladke dla dziecka ktore jeszcze sztywno nie siedzi moja corcia ma 5 m-cy a juz jezdzi w spacerowce oczywiscie rozlozonej na plasko jest bardzo zadowolona bo wiecej widzi...a rozwiazanie z fotelikiem jest super bo jak gdzies jechalismy gondolka zostawala w domu a bralismy tylko sam stelaz i fotelik:)

agata dobry moze i jest ale jest ale gondolka jest wkladana na spacerowke spacerowka jest niewyciagana jak wozek bedzie przez cala zime lezal czy stal na klatce tak jak moj spacerowy teraz to go trzeba bedzie czyscic co chwilke a tak sam stelaz i malo miejsca na klatce zajmuje a i wiadonmo sie nie brudzi...

Gość Nataszaaa
czyli jednak lepiej rozejrzeć się po komisach za jakimś używanym lepszej firmy, kurcze ale ten x-lander ma ruchome przednie koła, nie wiem czy to dobre na zimę.. ? a od października do wiosny to kawał czasu..

Gość dhgysrsty
moim zdaniem powinien tez miec przednie koło blokowane , bo tego typu wózki maja , ale pewna co do akurat x landra nie jestem

Gość .,.ja kupiłam
taki wózek i bardzo jestem zadowolona. W ogóle wózki Mikado są świetne i nie drogie. Na allegro jest spory wybór tych wózków równiez uzywanych

Gość gość
Z Raf pola jest fajny wózek ja też go zamawiam ale droższy z fotelikiem :)

przednie kola oczywiscie sa blokowane:) dobre to jest na spacerek po rownym terenia ale np w sklepie super sie sprawdzaja skretne z przodu...i jak najbardziej zuwyany np na allegro czy w komisach a dobrej firmy nasz wygladal jak nowy maz go wyczyscil posmarowal Plakiem takim do samochodu i swiecil sie jak ze sklepu nikt nie zauwazyl ze uzywany:) takie tanie wozki sa dobre jak ma ktos dom i ma gdzie wozek trzymac a w bloku jak stoi na klatce to zawsze sie ktos o niego obije czy trzeba czasem wniesc na gore a potem nim zjechac to sie szybko niszczy kolezanka ma taki wlasnie z tych tanich wjezdza i zjezdza nim z 2 pietra i wozek ma 6 m-cy a wyglada jakby go co najmniej do 5 dzieci uzywala:D

Gość Nataszaaa
dzięki , na pewno pochodzę w takim razie jeszcze po komisach. Rozumiem ,że lepiej kupić używany jakiejś lepszej firmy, ale mi przede wszystkim zależy na tym wyciąganym w wersji głębokiej nosidełku, bo jak kupie np taki x-lander, to co mi po tym ,ze jest lepszy mniejszy lżejszy skoro będę musiała go tachać w całości na 4 piętro .. stelaż planuje zostawiać na klatce. chyba że tą gondole jakoś się da nosić? przeraża mnie zwłaszcza ta zima, bo i tak w wakacje mała juz będzie miała 7-8 miesięcy więc się kupi poręczną spacerówkę.

Gość erwerwerw
ale w tym z rafpolu masz tylko taką torbe jak podróżną na dziecko! a nie gondolke! W xlanderze niesiesz całą TWARDĄ gondolke a stelaż nawet złozysz i zostawisz na klatce

Gość erwerwerw
a i weź pod uwagę wagę wózka bo nawet pchając takiego gniota jak ten z rafpolu to się umęczysz. Wiem bo miałam taki czołg przy pierwszym dziecku, nie stać mnie było na nic innego. Nienawidziłam szczerze tego badziewia! i jak sie dało przeszłam na spacerówke. Przy drugim kupiłam lekki wózek 3w 1 i jest boski!

Gość xlanderek
te kola sa ZAJEBISTE i na zime i na lato. Zablokujesz kola i wjedziesz wszedzie nawet po lodzie ;) Ja mam taki wozek x lander, ze zdjecia na poczatku.- wszedzie wjedzie, a te kola mozna zablokowac np w parku, na takiej powierzchni rewelacyjnie sie spisuje, w miescie, czy w sklepie, nawet takim, gdzie jest malo miejsca super skretny i swietnie sie jezdzii. Ja polecam, tak jak ktos pisal moze sluzyc za mini lozeczko ;) teraz uzywam sapcerowki, moje dziecko ma 19 miesiecy i nadal uwazam ze to rewelacja, nie kupilabym innego wozka.

Gość xlanderek
wyjmujesz sama gondolke, caly ten metal zostaje na dole, no i bardzo latwo sie zdejmuje bo to na takich adapterach jest.

Ja też polecam x-lander. Wózek na każdy teren i każde warunki. Gondolę zdejmujesz jednym kliknięciem i nosisz ją za uchwyt przy budce. Spacerówkę zakładasz chwilę dłużej, ale jak się wyćwiczysz to zajmie Ci to góra 3 minuty. Fotelik też zdejmujesz i zakładasz jednym kliknięciem. Ten wózek był tak dobry że nawet do autobusu wsiadałam wciągając go po schodach. Używaliśmy go prawie 2 lata i ani razu nie miałam z nim problemów technicznych. Teraz moja koleżanka wozi swoją córeczkę i też wszystko z nim ok. Co jeszcze ważne to to że materiał nie płowieje i wózek wygląda cały czas jak nowy. Też myślałam tak jak Ty, że jak kupię małą lekką spacerówkę to wygodniej mi będzie na spacerze, ale uwierz mi że gdybym mogła to chętnie wróciłabym do tamtego wózka bo komfort jazdy nim był nieporównywalny zarówno dla mnie jak i dla synka. Byłam taką idiotką i zamieniłam go na graco mosaic i teraz się męczę z tymi dupnymi kołami:o

Gość z tych wszystkich tanich
głęboko spacerowych najznośniejszy był boguś bo ma najwięcej dodatków, ma w opcji inne niż te obleśne świecące niby aluminiowe koła, oraz kilka znośnych tapicerek (w przeciwieństwie do reszty) i nie jest tak pooblepiany napisami jak ten raf-pol. jak otworzyłam link to ta czerwona tapicerka z napisami i obleśne koła mnie odrzuciły, ale jak zaczęłam czytać opis wyszło na to że koła można zamówić takie: http://www.bogus.imoli.pl/allegro/kolka/kolo1.jpg i na szczęście mają kilka względnie stonowanych tapicerek bez napisów: http://www.bogus.imoli.pl/allegro/kolorystyka/24d.jpg http://www.bogus.imoli.pl/allegro/kolorystyka/27d.jpg http://www.bogus.imoli.pl/allegro/kolorystyka/21d.jpg no i nie mają takich wielkich krzykliwych napisów na tapicerce, koszu i ramie i mają trochę więcej opcji i dodatków

Gość z tych wszystkich tanich
do tego kosztują 440 zł, czyli 160 zł zostaje ci w kieszeni i będziesz mogła dołożyć do lepszego fotelika do auta, bo one są ważniejsze niż wózki jeśli dużo i daleko jeździsz.

Gość moim zdaniem rowniez
podoba mi sie ten x-lander, ja mam bugaboo frog-duzo drozszy bo chyba ok.2500 zl,ale tez kupilismy uzywany. Zdejmuje gondolke jednym kliknieciem i wynosze na gore, stelaz moze zostac. Przednie kola sa skretne i blokowane jesli trzeba (szczerze mowiac bardzo rzadko je blokuje, chyba ze jade po piasku na plazy albo kamienistym wybrzezu, w miescie tylko skretne kola)

Gość Nataszaaa
okej , to nie będę zamawiać żadnego wózka na allegro nowego bo to faktycznie bez sensu , wyglądowo też mi się one nie podobają , ale jak się ma taki budżet to nie wybrzydzam. pobiegam po komisach za tym x-landerem , muszę go sobie na żywo zobaczyć . Dzięki wielkie kobitki ;)

a ile kasy chcesz przeznaczyc? Moja znajoma zamowila sobie tego raf-pol, kurcze i wcale nie jest fajny, ma go tyle co ja a wyglada jakby mial juz ze 2 lata, pozatym gondola nie jest wypinana wcale, jest ciezki, pozatym beznadziejnie wpina sie fotelik, ja wydalam na wozek tysiaka i jestem mega zadowolona, jest wypinana gondola, spacerowka, fotelik, jest lekki, sklada sie go tak ze miesci sie bez problemu do samochodu i ma duzo fajnych kolorow. http://allegro.pl/item1183409488_raf_pol_wozek_fenix_2w1_gleboki_spacer_k_pompow.html