Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trochę zdziwiona

usg na początku ciąży - pytanie

Polecane posty

Gość trochę zdziwiona

Witam mam takie pytanie. Zaraz po tym jak spóźnił mi się okres zrobiłam test - wynik pozytywny. No i niedługo potem poszłam do lekarza. Była to bardzo wczesna ciąża - byłam w 30 dc, ale mam krótkie cykle więc okres spóźniał mi się już parę dni. W sumie nie wiem po co tak wcześnie poszłam, ale nieważne:) Lekarz bardzo wporządku, potwierdził ciążę, ale byłam bardzo zdziwiona ponieważ zrobił mi usg przez powłoki brzuszne. to moja druga ciąża i wiem, że w tak wczesnej ciąży usg robi się dopochwowo. Lekarz jest podobno bardzo dobrym fachowcem, jest bardzo sympatyczny i nie chciałabym go zmieniać, ale te usg mnie trochę zdziwiło. Jutro mam mieć kolejną wizytę - będzie to 6 tygodni i 3 dni, myślicie że będzie już widać serduszko na takim usg przez brzuch??Może macie jakieś podobne doświadczenie?? Nie wiem po prostu czy iść na tą wizytę jutro czy poczekać jeszcze trochę...

Gość zona ...........
u mnie bylo widac serduszko przez brzuch ale ten idiota zboczony posadzil mnie na fotel bo niby "ma watpiliwosci czy dobrze widzi".....serduszko bylo tylko on najzwyczajniej chcial poogladac mnie a nie moj edziecko.....zmienilam lekarza i tyle....

Gość przyszła mama dzidzi
ja poszłam do lekarza w ok. 3 tyg ciąży, bo pierwsza ciąża to nie ma sie pojęcia co się z czym je, więc poszłam i ten debil powiedział, że nic nie widzi, że to ciąża pozamaciczna pewnie i muszę się położyć do szpitala....zmieniłam lekarza...i szczęśliwie jestem w 17 tyg. ciąży

Gość trochę zdziwiona
upupup

ja miałam od razu usg przez powłoki brzuszne i wszystko ładnie było widać. za to teraz nadrabiam zaległości i przy monitoringu cyklu zawsze mam usg przez pochwę ;)

Gość trochę zdziwiona
No usg dowcipne to nic przyjemnego przynajmniej dla mnie:) Ale zastanawiałam się czemu mi zrobił usg przez brzuch skoro wszędzie się slyszy, że na początku ciąży robią dopochwowe. No i czy będzie wszystko widoczne w tym tygodniu ciąży (6t i 3 d) czy jeszcze się wstrzymać:)