Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Justynaaaa75

Odpowiedni wiek na rodzenie dziecka..

Polecane posty

Ja urodziłam w wieku19 lat. Aktualnie kończę studia w trybie dziennym(architerktura krajobrazu) dziecko już trochę podrosło i chodzi do przedzkola. Oczywiście gdyby nie wsparcie mojego męża to nie dałabym sobie rady:)

pRZED CIAZA I W TRAKCIE UWAZALAM ZE odpowiedni wiek to 26-27 lat bo kobieta jest juz przewaznie ustawiona ma prace i wlasne pieniadze. Ale teraz w rok po urodzeniu syna mysle ze ten odpowiedni wiek to jakies 35lat, bo wychowanie dziecko to koszmarna harowka zarowno fizyczna jak i mentalna. Teraz wychowujac syna mam wrazenie ze pracuje na 2 etaty i to na dodatek fizycznie. Mowie wam dziewczyny dziecko tylko grubo po 30-tce.

Gość supermamamamamamaaaaa
no i git- czy ty miałaś na myśli mnie? bo pytanie o skonkretyzowanie myśli,ze niby jak ma się 35 lat to jesteś z lepszej grupy społecznej mnie zaciekawiło po prostu, sama rodziłam w wieku 28 więc nie wiem czy taka młoda byłam a wiem za to,że po 30tce są powikłanie spotykane dużo częściej :)

Gość 222222
każdy ma swój wiek i nie ma się co spierać, tylko robienie dziecka w młodym wieku tylko dlatego że "już trzeba bo później może być chore jakieś albo co" uważam za nieporozumienie... posiadanie dziecka to naprawdę ciężka praca wymagająca wiele cierpliwości, ja osobiście wiem że gdybym miała dziecko wcześniej to nie wiem czy wytrzymałabym to psychicznie, teraz mi się udaje bo do wielu rzdeczy podchodzę z dystansem - mam 32 lata i 2-miesięcznego syna, acha - zaszłam w ciążę bez problemu, nie miałam żadnych komplikacji podczas ciąży i dziecko zdrowe jak ryba :)

Gość supermamamamamamaaaaa
bo wiek 32 jest jeszcze spoko :)

Gość POWIEM MOŻE TAK:
JUŻ ODPOWIADAM - IDŹ TO JAKIEJŚ DUŻEJ SZANOWANEJ KORPORACJI, W KTÓREJ SĄ ZATRUDNIENI BARDZO WYKSZTAŁCENI LUDZIE O WYSOKIEJ KULTURZE OSOBISTEJ, OBYCI W ŚWIECIE I Z ZAROBKAMI GRUBO POWYŻEJ ŚREDNIEJ KRAJOWEJ I POPYTAJ KIEDY POZAKŁADALI RODZINY. :) TAKIE OTO DAJĘ CI ZADANIE, BOWIEM NIE MA LEPSZEGO SPOSOBU NA ZWERYFIKOWANIE POGLĄDÓW JAK WŁAŚNIE STUDIUM EMPIRYCZNE.

Pierwsze dziecko urodziłam w wieku 19 lat. Nie przeszkodziło mi to skończyć studia. Układa na się super juz córka ma 16 lat. Mamy juz dla niej kupione mieszkanie. Powodzi sie nam super zwiedziłam świat, bo córka jest duża więc w wieku 34 lat rok temu sprawielismy sobie synka. Mam wiec dwoje dzieci córka 16 lat i roczny synek. Rodziłam majac 19 lat a potem majac 34 lata. Dla każdego to indywidualna sprawa. Córka była dzieckiem z wpadki ale to nie przeszkodziło mi w realizacji swoich planów zyciowych. Więc wszystko zalezy od ludzi ich zaradności i dojrzałości. Dzieci nie przeszkadzają w osiągnieciu zaplanowanych celów tylko bardzo tego trzeba chcieć

Gość Pseudonim dla mnie.
Mam 24 lata i ostatnio uslyszalam od znajomej ( jest juz mama), ze to juz czas najwyzszy na dzidziusia:/ to ze ona sie zdecydowala rodzic w wieku 22 lat to mnie nie interesuje, tylko dlaczego drugie dziecko rodzila w wieku 29 lat dopiero. Jak mozna komus nakazywac- ooooo tyle juz masz lat, powinniscie sie postarac o bobasa, na co jeszcze czekasz..... zal... przeciez 24lata to nie jest nie wiem jak dojrzaly wiek? uwazam ze mam jeszcze troche czasu. a kiedy powiedzialam jej ze boje sie porodu to mnie wysmiala. Sorry, ale nie wierze ze ona sie niczego nie obawiala. Osobiscie mam zamiar rodzic przed trzydziestka:)

Gość Supermamamamamamamaaaa
Belnea masz rację w tym co mówisz, wszystko zależy od człowieka, POWIEM MOŻE TAK widocznie ty musisz chodzisz do dużej korporacji patrzeć jak tam jest bo ja w takiej pracuje :) Oj Ty Wielka Elitarna Wyzwolna Wyższa Klaso Wyższa :P

Ja miałam obsesję na punkcie dziecka odkąd skończyłam 18 lat. A teraz mam 26 i jestem pierwszy raz w ciąży i cieszę się, że dopiero teraz.

Gość supermamaaaaaaa pracujesz
tam jako specjalistka od odbierania telefonów? czy może jako menadżer czystości powierzchni płaskich? :P

odpowiedni to wybiera natura hehe ja mam 32 i nagle zaszlam w ciaze a w sumie 7 lat nic nie bralam tabletek nic i nie zachodzilam o dziecku juz nie myslalam i bum 9 tydzien :)