Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurka pieczona w piecu

POMÓŻCIE BO NIE WIEM CO MAM KUPIĆ> BŁAGAM O RADY

Polecane posty

w piatek wprowadzamy się z narzeczonym na stancje. Mała kawalerka ale nam starczy. Mieszkanie jest umeblowane ale co mamy kupić bo chce zrobic liste zeby potem nie zapomniec w sklepie co nam potrzeba. Pomóżcie

Gość wódka wino piwo

no mamy talerze, miski, kubki, łyżki, kołdre, 3 posciele , odkurzacz, to mamy, ale te rzeczy pierwszej potrzeby to co mam kupić bo narazie napisałam na liscie art higieniczne -proszek i płyn do prania, -papier toaletowy -mydło 3 kostki i 1 w plynie - srodek do dezynfekcji toalet -podpaski, -szampon -zel pod prysznic, - plyn do naczyn i co dalej bo narazie mam zastój w pisaniu.

Ja tez nied awno sie przeprowadzalam i oto moja lista rzeczy ktore miesiac temu kupowalam jak sie wprowadzalam: posciel, środki czystości (płyn do naczyń, worki na śmieci, domestos, mleczko do czyszczenia płyn do podłogi itp) ja musiałam jeszcze kupić akcesoria do kuchni takie jak talerze, sitko, jakieś drewniane sztućce do gotowania tłuczek do ziemniakow takie podstawowe rzeczy do kuchni, oprocz tego nie miałam gdzie wieszać prania więc zmuszona byłam do kupna suszarki na ubrania proszek do prania i płyn do płukania i oczywiscie jakies zakupy żywnościowe wszystko trzeba od nowa masło, cukier, przyprawy, mieso pieczywo... podstawowe produkty żywnościowe. Miałam o tyle dobrze ze mieszkanie dośc dobrze bylo wyposażone ale jednak duzo tez trzeba było kupić. Jak pójdziesz do dużego hipermarketu i będziesz szła pokolei działami to będziesz wiedziała czego Ci trzeba:)

oczywiscie jeszcze podstawowe rzeczy do toalety codziennej mydełko szampon pasta do zebow maszynki do golenia... ja nie posiadałam jeszcze suszarki do włosow więc musiałam zakupić

płyn do szyb, coś do kurzy czyścini jakies sciereczki jeszcze mi sie przypomniało ja jeszcze musiałam sobie sama firaneczki sprawic

firanki mamy, mamy jeszcze 2 koce polarowe ( jeden gruby drugi cienszy) no i z 15 reczników. no i komplet garnków. dopisałam do listy to co mi napisałaś :) dziekuje za rade jeszcze przypomniało mi sie że : -kosz na brudna bielizne, - patyczki higieniczne, -platki higieniczne, -plaster -bandaz -tabletki przeciwbólowe, coś na przeziębienie i grype, laremid, - woda utleniona, -skrobaczka do warzyw, a warto kupić ten piekarnik halogenowy czy lepiej mikrofalówke?

powiem Ci że jak masz sprawny piekarnik/kuchenke elektryczna z piekarnikiem to nie oplaca sie bo wszystko mozna ladnie podgrzac czy przypiec w piekarniku:)

ale gdybym miała wybierać to wzięłabym mikrofalówkę bo jest bardziej wielofunkcyjna

ja się zgadzam z ta - u nas codziennie po kilka razy używa się mikrofali, a piekarnika to może raz na pół roku... a mikrofalówki zrobią praktycznie wszystko, zwłaszcza te bardziej zaawansowane, np do zabudowy taki Whirlpool http://tnij.org/i99m - rozmrażanie, pieczenie itp itd ;) a w najbliższym czasie można odzyskać kasę za cały zakup, jak się ma szczęście ;p

Gość Kkkiikkkaaa
Taaa, podgrzewać jedzenie w piekarniku:/ Mój piekanik jest sprawny, ale nagrzewa się 10-15 minut (jak chyba każdy). Z mikrofalówki korzystamy kilka razy dziennie, dużo pracujemy, więc jedzenie każdy sobie po prostu podgrzewa. Mikrofalówka podgrzewa w jakieś 5 minut, a piekarnik ok. 20 - 30. I niby kto zapłaci rachunki za prąd?? Poza tym komu się chce tyle czekać.

mikrofala, czajnik bezprzewodowy, wiaderko, mop, sciereczki mokre, olyn do szyb, worki na smieci, reczniki, zestaw do szycia (nitka i igla, nozyczki), budzik, koc, mikser, malakser... nie mowie zeby zaraz to wszystko kupowac, bo wiadomo jak z kasa, ale wrto wiedziec w co sie mozna zaopatrywac!