Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fersa

czy PRACA w recepcji to OBCIACH?

Polecane posty

Gość hmuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
to, że zobaczyłaś ogłoszenie wcale nie znaczy, że cie tam przyjma! o prace jest bardzo ciezko, a ty takie rzeczy wypisujesz... maja racje pustak z ciebie.

Gość fersa
tak jestem pustakiem

Gość wierzaca, doswiadczajaca
przykro mi kiedy ktos najezdza na prywatne ucczelnie a robia to wszedziei o kazdej porze. nie majac przy tym najmniejszego pojecia jaktam jest. ja skonczylam uczelnie prywatne -z koniecznosci. tzn zaczelam studia u siebie w miescie na panstwowym-naglistyke lludzie wtedy bili sie o miejsce. niestety dalam sie zmanipulowac chlopakowi ex chlopakowi ktory mieszkal w wawie i ktory szantazowal mnie mowiac ze nie zalezy mi na nim skoro nie przeszkadza mi odli tak dalej. mialam z nim pieklo ale zalezalo mi na nim wiec przenioslam sie na zaoczne (zeby pracowac by sie utryzmac) i prywatne studia. i wiecie co? myslalam ze bede miala luz a niestety bylo calkiem na odwrot. w dodatku nauczyciele nie pieprzyli sie ze studencikamilenichaMI WYWALALIJAK POPADNIE A tamci z galami na wierzchu-bo mysleli ze jak zaplacili to przejda....takze prosze nie uogolniajcie,wiem napewno sa tez takie prywatne uczelnie tzn fabryki gier i zabawale nie zawsze tak jest i nie oceniajcie czlowieka przez pryzmat uczelni jaka skonczyl do fersa-ale o co ci chodzi? limit wypowiedzi w twojej sprawie siejuz raczej wylonczyl, nie widzisz ze juz nikt bezposrednio do cieboie sie juz rada nie zwraca? poza tym nie raczylas sie odezwac ani razu nawet podziekowac za opinie wiec odczep sie

ja niestety hinduskiej kuchni nie lubie ten ich dziwny sos curry w kazdej potrawie...tylko chinczyk!

Gość fersa
wierzaca, doswiadczajaca -spierdalaj

"przykro mi kiedy ktos najezdza na prywatne ucczelnie a robia to wszedziei o kazdej porze. nie majac przy tym najmniejszego pojecia jaktam jest" niestety mają... córeczka znajomej skończyła prawo na najlepiej notowanej w rankingach prywatnej uczelni... od jakiegoś czasu jest u nas w Kancelarii - powiedzmy pracuje tu... może i głupia to ona nie jest, ale nie umie nic... zresztą sama się śmieje, że do egzaminów przygotowywała się po 1-2 dni... i tak robili wszyscy z jej roku

Gość fersa
no pojebane no

a czy osoba tylko po skonczonym liceum bez matury moze pracowac jako recepcjonistka np w hotelu?:) Zawsze mi sie podobala ta praca!

a czy osoba tylko po skonczonym liceum bez matury moze pracowac jako recepcjonistka np w hotelu?:) Zawsze mi sie podobala ta praca!

Gość fersa
jasne ze mozesz

"a czy osoba tylko po skonczonym liceum bez matury moze pracowac jako recepcjonistka np w hotelu?" jeśli jesteś ładna i bezpruderyjna :P to owszem :P a autorka się do tej pracy nie nadaje... jest zbyt nerwowa :) w dobrym hotelu będzie miała do czynienia z masą upierdliwych bardzo wymagających klientów, którym się wydaje, że skoro płacą to mogą się zachowywać po chamsku

Gość fersa
no dobrze ze wrocilysmy do tematu

nie wiem jak w obecnych czasach można nie znać angielskiego choćby na przyzwoitym komunikatywnym poziomie? wieź się kobieto za siebie... to dobra rada

no nie wiem ja tam mam porownianie studiowalam i tu i tu i nie narzekam na swoj poziom wiedzy-moi podwladmnie rowniez,wrecz powiem ze jestem osoba uwazana za bardzo kompetentna. czestozaskakuje nawet moich kolegow tezpo anglistyce-niektorzy z nich (po studiach panstwowych) czasami mnie wrecz zadziwiaja pytaniami jedna dziewvzyna ostatnio zadal mi tak banalne pytanie z gramatyki zemysllam ze zartuje...wiec szkola szkole nie zawsze rowna a i panstwowa uczelnia mozeokazac sie gniotem,,,alewsumie moje dtudia i tak mi jiewiele daja bo pracuje w holandii nie w zawodzie bo jestem nauczycielka, wiecw sumie nie wiem po co min te studia.zarabiam 2,5 tysnetto eurooczywisice,uwazamze to dobra pensja. do fersa-twoje zadanie odrzucone:) rozbawila mnie twoje'spierdalaj'i jesli takipoziom repezentujesz w pracy to ja nie zatrudnilabym cie nawet jako babcie klozetowa. komiczne ma racje-na recepcjonistke kiepsko sie nadajesz

Gość fersa
wierzaca, doswiadczajaca -spierdalaj

fersa-niestety nie opuszcze tego miejscaa gdyz bardzo mi tu przytulnie:) bardzo cie zawiodlam?

Gość recepcjonistka powinna byc
obyta i dobrze wychowana. jak Ty te studia skonczylas autorko? do doktorow i profesorow tez sie tak odzywalas?

Gość no to wszystko JASNE
:D szukaj innej pracy.

To nie jest obciach... ja byłam w tej samej sytuacji, tez skończyłam prawo i krótko po studiach pracowałam ponad pół roku w hotelu w recepcji. potem dostałam się na aplikację prokuratorską, która już dawno skończyłam:) Nigdy nie wstydziłam się tego wpisu w swoim CV

Gość fersa
aneri30 - ja juz sama nie wiem co mam robic. jest mi z tym zle. szukanie pracy powoduje juz u mnie bol brzucha niechec... i chyba lapie mnie depresja...boje sie tez tego ze na absolutorium bo mamy je w grudniu wszyscy wyskocza z ekstra praca a ja ...no wlasnie ja

a ja bede im podawac frytki w studenckim barku

Gość Zunie
Fersa, przypadkowo trafiłam na ten topik. Trochę przejrzałam wypowiedzi i czasami są one po prostu durne. Jestem dojrzałą kobietą, po szkole hotelarskiej i uważam, że praca w recepcji jest fantastyczna! Pooglądaj sobie serial Hotel 52. Takie są właśnie moje doświadczenia z recepcji. Musisz się wykazać nie lada jaką kulturą osobistą, taktem, znajomością języków obcych , kultur, wyczuciem sytuacji i żelaznymi zasadami. ...Głupio trochę pytasz, choć głupich pytań ponoć nie ma, są jedynie głupie odpowiedzi..... ale jeśli jesteś recepcjonistką i utrzymują Cię na tym stanowisku, tzn, . że jesteś super "baba". Skąd to pytanie ?

ja doskonale rozumiem Twój dyskomfort, praca w recepcji może byc super dla kogos komu ta praca jest zawodowo bliska. Tobie z cała pewnościa nie jest ona bliska, ale potraktuj ja jako absolutnie tymczasowe zajęcie. ja wiedziałam, że to tylko poczekalnia, przygotowywałam się na egzaminy na aplikację, więc wiedziałam, że nie spędze tam dużo czasu. Praca choc kiepsko płatna, okazała ise fajna i ciekawa, ludzie były super i bardzo ciepło wspominam czasy zza lady recepcyjnej:) dzisiaj robię to co chciałam i niczego nie żaluje:)

Gość Zunie
.... a to, że masz studia, to plus dla Ciebie!!!! Prawo wszędzie się przydaje!