Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jasklajskajs

ILE KASY????

Polecane posty

Gość jasklajskajs

Hej od września idę do LO z internatem, oddalonego od mojego domu o 300km. Cotygodniowe wizyty w domu, odpadają :) Jak myślicie ile kasy muszę miec miesięcznie? W internacie będę miała trzy posiłki. Chodzi mi o inne wydatki. Nie wiem 100 zł/ 200? Ile wg was powinnam brac co miesiąc ze sobą? Z góry dzęki za odpowiedzi :) Pozdrówka

Gość very interesting...not
to zalezy od ciebie od tego jaki styl zycia prowadzisz, jak ci wystarcza te trzy posilki to tylko po ok dyche na tydz na jakies napoje i moze cos do przekaszenia. ale jak np palisz to juz wiecej, musisz sama sie zastanowic jakie masz wydatki regularnie w tygodniu, miesiacu i brac tyle ile wyjdzie plus ok 3dychy ekstra na soc nieprzewidzianego typu srodek przeciwbolowy, tampony, prezerwatywy

no nie wiem, mnie idzie lekko 1000zl mimo,ze jedzenie zawsze mam z domu,kupuje tylko chleb i inne rzeczy jak sie skoncza, obiadow nie, bo zawsze miesa itp biore z domu, ja pale papierochy, ogolnie prowadze intensywny tryb zycia, no ale ja zarabiam wiec moge sobie na to pozwolic ;)

Gość jasklajskajs
Nie palę, nie piję, nie uprawiam seksu :) Ogólnie prowadzę spokojny tryb życia, mało rozrywek itp. Większośc czasu poświęcam na naukę, czytanie książek. Czyli około 100 zł wystarczy?

Gość Laska - fajna xd ;d
No ja się dpołączam do pytania :) Też nie piję, ani nie palę, ale mimo wszytsko wydaje mi się, że 100 to mało. Cóż czekam, podobnie jak autorka tematu na jakieś informacje xd

Gość mi się wydaje że 100
to mało - może chociaż 200

Gość Laska - fajna xd ;d
Internat mam chyba 80m od szkoły, więc o dojazdy się nie boję. Chcę udzielac korepetycji, żeby trochę dorobic. Mi chcą wysyłac 100zł własnie. I nie wiem czy starczy. He he wiem, że musze zapisywac wydatki, już nawet kupiłam taki zeszyt, który ma mi służyc do tego celu od 1 września :d

Gość ja myślę że około 200-300zł
tak 10 zł na dzień, licząc ze kupisz sobie codziennie jakiś napój do picia, bułkę słodka czy jakąś przekaskę. reszta z tych dziennych 10 zł to na wydatki typu podpaski, bilet czy na wypadek gdyby skonczyło i się np mydło czy pasta do zębów itp. w kazdym razie 100zł na cały miesiąc wydaje mi się trochę przymało, zalezy jeszcze co bedziesz wozic z domu i w jakich ilościach;)

Gość pokjhgfvb
100 zł to mało. musisz uwzględnic jakieś składki jak bedą w szkole zawsze są, a to na papier ksero, jakaś wycieczka czasem wypadnie, albo np jak trzeba bedzie kupić jakiś zeszyt, czy np porwą ci się spodnie albo buty zepsują. musisz tez wziasc pod uwage ze czasem sie chce a to jakas bułke kupić albo po wf napój, czasem te 3 posiłki to naprawde mało jest, albo jak trafi cos czego nie lubisz to co wtedy?myśle że tak najlepiej mieć 200/250 zł jak ci zostanie to mozesz odłożyć ale na poczatek np na 2/3 pierwsze mieciace powinnnas miec troche wiecej.

Gość basabsnbsnab
Nooo już 150 rozy=umiem, bo 100 to faktycznie maławo. No chyba że uda ci się z tymi korepetycjami, ale czy ty znajdziesz na to czas?

Gość hsahsha
A mi 100 wyatarcza. Teraz idę do 3 lo. Jeju rano przy śniadaniu robisz sobie kanapke do szkoły. Picie tez można nalac np w butelkę, ja często biorę herbatę czy kompot. Poza tym trzeba wyczaic hdzie jest najtaniej. Są sklepy gdzie duża woda kosztuje nie 2 zł a 1,20. Rozejrzyj się i będzie ok. Poza tym z korepetycjami dobry pomysł, posukaj pracy na weekendy.

Gość hdhdhdhAle
problem - zacznij się pusczac - nie będziesz miała dylematów xd

Gość xyz123456789
weźcie... ja wiem z doświadczenia że nawet spokojne życie za 100 zł jest po prostu NIEMOŻLIWE, dziewczyno co najmniej 500zł- wtedy możesz jakoś tam żyć, ale mniej... nigdy

Gość he he he he he he he he
No co ty? 500 minimum?????? Ty jakas dziwna jesteś. Przecież to dopiero liceum - w internaie będzie miała śniadania, obiady i kolacje, więc jeśli jakaś kasa to na coś do przekąszenia, jakies srodki higieniczne, karty do tel. Uważam, że 100 - 150 w zupełności wystarczy, skoro dziewczyna nie pali i nie pije. Zgadzam z się z tym kimś, kto napisał, że robił sobie kanapki przy śniadaniu - to bardzo dobry sposób. Ja nie miaszkałam w internacie, ale moja najlepsza kumpela tak, więc troche wiem. Pozdrawiam