Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

TurnOnBillie

Problem z grudkami na skórze głowy - pomóżcie!

Polecane posty

Cześć wszystkim, może Wy mi pomożecie. Otóż od niedawna (jakieś dwa miesiące) mam problem ze skórą głowy. Zazwyczaj drugiego dnia po myciu pojawiają mi się takie dziwne grudki we włosach. Nie jest to łupież, wygląda to zupełnie inaczej, to po prostu takie twarde zlepki... no... nie wiem czego. Wiem że brzmi obrzydliwie, ale boję się, że to jakieś poważne problemy dermatologiczne, bo wiele się nasłuchałam na ten temat. Włosy mam zdrowe z tendencją do przetłuszczania się, nie wysuszone, nie zniszczone, nie farbowane (jedynie niedawno szamponetką, ale problem pojawił się PRZED koloryzacją). Dodam że mam 16 lat, cerę tłustą skłonną do wyprysków, nie wiem co może być jeszcze pomocne. Za każdym razem drugiego dnia po myciu, kiedy przejadę palcami po głowie, to czuję takie twarde (lub mniej) grudy, które da się zdrapać paznokciami. Nie swędzi raczej, może tylko troszeczkę, ale nic uciążliwego. Nie mam plam na skórze głowy, przynajmniej ich nie widziałam. Grudki nie są różowe, więc nie jest to "różowy łupież". Poza tym nie mam normalnego łupieżu przypominającego płatki śniegu. Powinnam z tym pójść do dermatologa czy wystarczy szampon lub jakiś zwykły specyfik, może witaminy, dodatek w diecie? Początkowo myślałam, że jest to kwestia złego szamponu (bo zrobiło mi się tak odkąd na wyjazd zmieniłam tymczasowo szampon), ale mimo powrotu do dawnego specyfiku, nic się nie zmieniło. Z góry dziękuję, mam nadzieję, że to nie łuszczyca :(

Gość niewazneeee
hmm możliwe ze luszczyca??

Czyli powinnam się z tym wybrać do dermatologa... A znacie może jakieś domowe sposoby leczenia? Nie lubić tracić czasu u lekarzy

Gość WTF?...
Ja mam to samo, zastanawiam się czy nie iść z tym do dermatologa, nie wiem co to ma być :o