Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bukiet warzyw

Dlaczego on tak robi?

Polecane posty

Gość bukiet warzyw

Moje dziecko ma 8,5 miesiąca. Do tej pory bardzo ładnie spał w nocy i zasypiał sam w łóżeczku. Od jakiegoś tygodnia jego zasypianie i spanie to jakiś koszmar, w porównaniu z tym, co było. Mały ciągle się wierci, popłakuje przez sen, podnosi, przekręca i robi różne, jak ja to nazywam, akrobacje. Często ma przy tym zamknięte oczy, więc wygląda to co najmniej dziwnie. Przy zasypianiu też ciągle cuduje( czasami wygląda to tak, jakby chciał na głowie stanąć) Rozwala się po całym łóżeczku i ciągle obija lub wkłada nogę między szczebelki. Nie może spokojnie zasnąć. Tak się zastanawiam czym to może być spowodowane...Czy to jest normalne u niemowlaków w tym wieku, czy może to przez ząbkowanie? Może doświadczone mamy się wypowiedzą i mi wyjaśnią co nie co.

ja też zauważyłam różne tendencje w zależności od wieku :) Tylko, że u mnie na odwrót, bo do tej pory mój roczniak wiercił się, budził, nie chciał spać w łóżeczku, a jego usypianie początkowo polegało na ciągłym "gonieniu" go po łóżku. Z kolei od kilku dni zasypia sam w łóżeczku i przesypia całą noc co jest dla mnie zdumiewające :)

Gość bukiet warzyw
Myślisz, że ty tylko tendencja rozwojowa? Chciałabym żeby tak było i mam nadzieję, że to minie. Tylko aż strach się bać tej kolejnej tendencji wiekowej:(

Gość dzieci maja rozne fazy
i do tego trzeba przywyknac. Jak bedzie wiekszy, tez bada rozne akcje, wiec spoko. Nie zdziw sie, jak za jakis czas zacznie ci spc na brzuchu, z kuprem maksymalnie do gory :-P

Gość bukiet warzyw
No własnie już zasypia z pupą w górze, na kolanach. Czasami mam wrażenie, że najchętniej stanąłby na głowie:) Pewnie nie potrzebnie panikuję, ale do tej pory nie było takiego problemu, bo dziecko ładnie spało i zasypiało i mama była wyspana:) Już sobie nawet pomyślałam, że łóżeczko jest dla niego za małe. Ale jak go biorę do swojego łóżka, to urządza wędrówki ludów, więc to nie kwestia małego łóżeczka.

Mój miał identycznie i to w sumie w zbliżonym wieku. Po okresie "ładnych" nocy zaczęły się chyba jakieś senne koszmary- płakał i wrzeszczał przez sen, nie dało się go uspokoić- siadał (jak się nauczył, to też wstawał) i wył, ale oczy miał zamknięte. Teraz (mały ma rok) jest dużo lepiej, ale dalej się zdarza. Co do akrobacji- śpi w najróżniejszych pozach: wszerz łóżeczka (wygięty w makabryczne pozycje, bo się nie mieści), na brzuchu, na głowie(!)- znaczy oparty tylko na głowie i stopach, reszta ciała uniesiona... więc tym też się nie przejmuj :)

Gość bukiet warzyw
Robaki...? A znasz jakieś inne objawy?

Gość bukiet warzyw
Pozostało mi tylko czekać cierpliwie na dalszy ciąg wydarzeń:) Dziękuję wszystkim za wpisy.

Gość Jagoda to ty masz
Robaki ale w mózgu i przestań się tu udzielać bo wiecznie bzdury piszesz

Moja corka ma 11 miesiecy prawie i odkąd ylko pamietam zawsze gibie sie po lozku :) nieraz zasypia w pozycji "na strusia" (gdzies w gazecie byla tak nazwana pozycja). Pupa w gorze, nozki podkurczone, a glowa przy poszewce, rece podkulone. Ostatnio sama przylapalam sie na fakcie, iz zasypiam w pozycji embrionalnej, czuje sie wtedy bezpieczna.