Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vn vgfjkffg

PARKOWANIE PROSTOPADŁE- PROBLEM!:(

Polecane posty

Gość vn vgfjkffg

od niedawna chodze na kurs, mam problemy z parkowaniem:( chodzi o to,że kiedy parkuje prostopadle to zazwyczaj za blisko pojazdu z prawej strony, a z kolei jak wyjezdzam to nie wracam na swoj pas tylko wjezdzam na przeciwny:( nie moge opanowac kierownicy, stresuje sie, macie jakies rady?

Gość spoko loko bedzie dobrze
moze za mocno siedzisz na hamulcu? pamietaj ze jezeli nie wprawisz auta w ruch to bedzie ci ciezko krecic kierownicą! tylko nie przesadz z tym ruchem ;) pocwicz moze jazde na 1 biegu, pokrec sie, poruszaj samochodem na malej przestrzeni

Jeśli Cię to pocieszy to ja na moim zajebistym kursie parkowałam tylko raz i to na placu...zdałam za drugim razem w wielkiej śnieżycy, miałam zaparkować prostopadle i zrobiłam to zanim zaczęłam panikę. Mniejsza z tym, że mam lekkiego stracha przed wyjazdem samej, bo brak mi doświadczenia (zdałam w styczniu), ale po prostu wyluzuj. Ja z nerwów potrafiłam nie włączyć świateł bo zapominałam gdzie są , rozumiesz heh A jak wyjechałam na luzie to nawet się nie zastanawiałam tylko robiłam. Musisz obrać sobie jakiś punkt, uważnie patrzeć w lusterka no i co masz za instruktora (- mój był do dupy i mnie nic nie nauczył - jeździłam z chłopakiem bez prawa jazdy.) Przede wszytskim spokój. Przyda się na egzaminie;)

Skoro od niedawna chodzisz na kurs, to masz prawo jeszcze nie umieć parkować. Trening czyni mistrza, spokojnie, nauczysz się :)

aa ja też na początku nie mogłam zapanować nad kierownicą. Kręciłam kółka bez sensu, w końcu jakoś przywykłam. Spokojnie, głupie błędy znikną, powoli i opanujesz auto. Jeździj na półsprzęgle na placu delikatnie manerwuj i naprawdę patrz w lusterka. Ja nie zdałam za 1wszym razem - bo ''za mało obserwowałam drogę w lusterkach''..

Gość vn vgfjkffg
podobno za wczesnie krece kierownica:( i nie wyrabiam sie z prostowaniem kół, powiem wam szczerze- jestem zniechecona i płakac mi sie chce

Gość spoko loko bedzie dobrze
bez pracy nie ma kolaczy niestety. musisz duzo cwiczyc. popros kogos z rodziny, pojedz sobie poznym wieczorem albo wczesnie rano na parking pod jakims sklepem i cwicz do usranej smierci parkowanie na wyznaczonym miejscu