Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość włosisty dylemat prosze o rade

przy wielkim słońcu nagrzewa mi sie glowa-mam ciemne wlosy, mama powiedziala żeb

Polecane posty

żebym znaczy ja wydedukowałam "to może przefarbuje sie na blond" ? a ona nie zaprzeczyła...myslicie że mając 21 lat mogę sie przefarbowac?? bo słyszałam że jak czlowiek raz zacznie to nie moze przestać, z drugiej strony juz 15 latki sie farbują a z trzeciej - moje włosy są paskudne!! sraczkowaty brąz , że o kołtunach nie wspomnę , doradxcie , czy blond zniszczy mi strukture włosa nie odwracalnie? a może w koncu bede miala miekkie lekkie lsniace wlosy??

Daj sobie spokój...Potem walcz z odrostami. Naprawdę wydaje Ci się, że będziesz miała lśniące włosy?? Będziesz miała blond włosiska. W życiu nie farbowałam włosów, mam ciemny brąz i uważam, że mam piekny odcień włosów. Pielęgnuj je, a jak Ci gorąco latem to noś czapki z daszkiem, zresztą śmieszne, jakby innym nie grzało w głowę

Gość noś czapkę

Daj spokój, później będziesz się co miesiąc męczyć z paskudnymi odrostami a farbowanie przecież mimo wszystko wysusza włosy.

no nie wierzę że te wszystkie śliczne blondyny to są naturalne blond...cale życie jako brunetka przecież to nudne :( chyba zawsze mogę wrócic do mojego koloru potem czy juz nie?

Zależy jaką farbą i kto Ci je pofarbuje. Żebyś nie płakała, że jesteś ruda........ Lepiej zmień fryzurę, albo jak strasznie chcesz zmian zrób pasemka- tylko idź do dobrej fryzjerki. Ożywisz twarz i poczujesz sie lepiej

może ja wam pokaze moje aktualne włosy bo są tak paskudne że szok

http://www.voila.pl/390/xysw4/?1 juz :( mozecie mi napisać wszystko co najgorsze :( zawsze mialam kompleksy na ich punkcie :( są zaniedbane prawda?

Gość polewa z niego jest zawsze
NIE FARBUJ JA FARBOEWALAM NA BLOND KILKA LAT I WYLYSIALAM POWAZNIE PISZE POROBILY MI SIE LYSE PLAKI NA LBIE

ok...no szara mysz.Wyglądają na cienkie i matowe. Ale spróbuj o nie zadbać, żeby dodać blasku - zrób płukanki z rumianku to rozjaśni włosy, kup odzywki z refkleksami chyba od nivea, ewentualnie delikatnie je rozjaśń-ale to oznacza naruszenie struktury włosów. Są naprawdę sposoby, żebyś nie musiała farbować. Robiłaś już to co napisałam powyżej?

Gość dhfhdfhdfhd
nie farbuj bo bedziesz zalowac jak ja !! Mam teraz zniszczone wlosy i chodze z odrostami i bede chyba jeszcze z 2 lata zeby mi moje odrosly:( nie rob tego ! Bedziesz zalowac, ładny masz kolor tylko zadbaj o nie troche !! Ile ja bym dala za swoje naturalne :( zreszta chyba sa jakies plukanki do wlosow naturalnych , widzialam kiedys i one same schodza.. poczytaj

a moja mama miała włosy słabsze niz ja, też ciemne, farbowała zwykle na ciemne kolory ,ale kilka lat temu zaczęła na blond i nie wyobrazam jej sobie w innych teraz, a poza tym mimo że miała słabe teraz jeszcze ma włosy ( i w sumie mi wypadają bardziej niż jej) martulka - nie robiłam nic z tych rzeczy :( a ten rumianek to znaczy herbata rumiankowa? ja nigdy nie dbałam o włosy :( :((

Gość bez przesady, dziewczyno
Idź moze do fryzjera, żeby Ci trochę skrócił, końcówki podciął i zaraz inaczej będzie to wyglądać. Z farbowaniem poczekaj - jeszcze się nafarbujesz ;)

Gość bez przesady, dziewczyno
Albo pasemka sobie zrób - jasniejsze od Twojego koloru ??

ehhh własnie sie boję fryzjera od kiwetnia 2009 nie byłam czyli ponad rok...mogę narysować jaki chce fryz , powiedzieć a i tak fryzjerka zrobi na opak :( zawsze po wizycie placzę, asłyszłam że prostownice jonizujące dobrze działają tj. nabłyszczają a moje włosy widać że nie są naprostowane nie ukłądają sie w ogóle nic...a loki jak sobie zrobię to ślicznie wyglądam ale po 10 minutach się wszystko rozwala :(( chyba zgolę sie na łyso i zainwestuje w peruke

Gość alvia
Możesz zastosowac szampon koloryzujący o podobnym kolorze do twoich, wtedy włosy stana się bardziej błyszczące i będą miały ładny kolor. Rozjaśnianie niszczy włosy bez względu na to, kto ci je zrobi i za ile, a twoje włosy juz bez tego są delikatne. Zacznij brać jakies leki ze skrzypem lub drożdzami, wtey włosy powinny się wzmocnić. Co do nagrzewania glowy, to na południu większośc ma ciemne włosy o Murzynach nie wspominając, a tam przecież je dużo mocniejsze słońce. :o