Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mrowa25

szpital i połozna wrocław

Polecane posty

Gość mrowa25

Witam ,mam termin na połowę września chodziłam do lekarza do Oleśnicy jak wiadomo zamknęli tam oddział gin-poł i wszystkie pacjentki muszą szukać innego miejsca na poród. Biorąc pod uwagę fakty który szpital polecacie Wrocław czy Trzebnica? Rozważam też obecność połoznej biorąc pod uwagę fakt że nie będzie mojego lekarza. Może macie jakieś namiary na dobra położną

moja kolezanka teraz w lipcu rodzila w Trzebnicy strasznie sobie chwalila opieke i sam porod :) ja wlasnie tez zastanawiam sie nad szpitalem we wroclawiu, wszyscy mi polecaja Chaulbinskiego- Kliniki ( termin mam na poczatek grudnia) moze jakas kobitka co rodzila w przeciagu tego roku sie wypowie :)

Gość mrowa25
Większość opinii jest z zeszłego roku a mnie właśnie interesują aktualne opinie. Na kliniki mam najbliżej ale boje sie tak bez swojego lekarza . Nie chciałabym tak z ulicy bo wiadomo dlatego myślę nad położną.

tzn w jakim sensie myslisz nad polozna? zeby rodzic w domu czy jak? Ja poznalam przez przypadek swoja polozna srodowiskowa i ona mi mowila, ze ma kolezanki na Chaulbinskiego i jest to szpital niby z doswiadczona opieka, ale z drugiej strony zastanawiam sie nad Kaminskiego, ale to cholernie daleko ode mnie; najblizej mam dyrekcyjna, ale od niej mam trzymac sie z daleka tak mi lekarz powiedzial...

Gość mrowa25
Położna jest z Tobą od początku bóli aż do porodu. Pomaga oddychać i takie tam bzdurki ale chodzi o to że nie mając swojego lekarza na porodówce masz kogoś kto nad Tobą w jakiś tam sposób czuwa np czy już pora na znieczulenie czy pielęgniarki robią wszystko jak należy po prostu jest ktoś kto się na tym bardziej zna niż ty czy ja :) A po porodzi powinna ci pokazać jak opiekować sie dzieckiem i jak wygodnie karmić itd.

z tego co wiem to nigdzie we wroclawiu nie daja znieczulenia... a na pewno nie na Klinikach, ale moze cos sie zmienilo co do innych szpitali:/ mnie to przeraza... jak juz urodzisz to daj znac gdzie, bedzie mi latwiej przy wyborze ;)

Gość mrowa25
Nie strasz że nie dają znieczulenia bo ja mam tak OGROMNEGO stracha bo ogólnie wszystko miało być inaczej to chociaż znieczulenie mi sie należy nawet jak miałabym za nie zapłacić.

podzwon po szpitalach to sie dowiesz:) moja kolezanka tak zrobila no i sie dowiedziala- nie liczac prywatnych klinik ;]