Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ndjwog

Czy kota który nie jest rasowy można trzymać w domu?

Polecane posty

Gość ndjwog

Ciężko jest g przyuczyć do różnych rzeczy, np korzystania z kuwety? Nigdy nie miałam kota, czego potrzebuję?

Gość superExtra
jasne ze mozna, to nie ma nic wspolnego z tym, czy jest rasowy czy nie. poczytaj troche ksiazek na temat kotow. po pierwsze potrzebujesz kuwety, misek oczywiscie, drapaka, zabawek jakis, poslanka. i cierpliwosci:) http://odlotek.pl/zaproszenie/24843

Gość ndjwog
a czy takie koty są... hmm... mądre? xd Mam na myśli to, czy np takiego kocurka z dzikim temperamentem da się lekko przystopować?

Gość superExtra
moja miala taki temperamencik, w sumie nadal ma:) ale jest kochana, spi ze mna, przytula sie, przychodzi jak ja wolam, zawsze jak wchodze do kuchni od razu schodzi ze stolu bo wie ze nie wolno :) wszystko zalezy w jakim wieku jest kocurek, czy mozna go jeszcze wychowac, ale w sumie z czasem kazdy sie przyzwaczaja do nowym regul, no i tez duzo zalezy od tego jak bedziesz wychowywac i ile mu czasu poswiecisz, jesli chcesz zeby byl takim przytulakiem bardziej, na poczatku musisz duzo z nim przebywac. ja jak przygarnelam moja, bylam z nia praktycznie non stop, to teraz ciagle lgnie do mnie. jak pisalam wczesniej poczytaj troche ksiazek o kotach. sa madre, to bardzo pojetne zwierzaki http://odlotek.pl/zaproszenie/24843

Gość ndjwog
Właśnie słyszałam że koty nierasowe mają problem z nauczeniem się różnych rzeczy... Trochę się boję bo mój będzie właśnie taki. A jak z kuwetą? Co ile trzeba czyścić? Jaki żwirek, może być piasek?

My wzięliśmy naszego "nierasowego" ( bosz jak to strasznie brzmi) kotka ze sklepu zoologicznego. Jesteśmy w Anglii więc koty sprzedają tutaj w takich sklepach. Też bardzo byliśmy przejęci faktem jego wychowania, martwiliśmy się, że nauczenie go załatwiania do kuwety może trochę potrwać. Po przyjściu do domu włożyliśmy go do kuwety, pokazaliśmy mu gdzie będzie stała . Przynieśliśmy go rano, do wieczora wstrzymał się z załatwianiem, był strasznie przestraszony i dziki. Ku naszemu zaskoczeniu wieczorem zrobił pierwsze siusiu- od razu do kuwety, później następnego dnia rano pierwszą kupę - do kuwety i nie było razu kiedy załatwiłby się gdzieś poza nią. Więc to wszystko zależy od kotka, czy tego chce czy nie. Może faktycznie ktoś przed nami go tego uczył, ale szczerze wątpię. Także nie ma to najmniejszego znaczenia czy kot jest rasowy czy nie.