Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość intimoo

Depilacja intymna Odwieczny problem ...

Polecane posty

Gość intimoo

Daje nowy post na ten temat... To chyba zawsze bedzie problem dla nas.. puki nie beda tansze lasery heh

Gość JA SIE TAM
depiluje depilatorem. boli, trwa 1-2 h. ale powoli daje rade. :)

Gość intimoo
a ja raz sprobowalam depilatorem i myslalam ze zwariuje, tylko raz pociaglam i krew mi leciala z tych wloskow ktore wyrwalo a do tego bolalo jak cholera. Takze niestety nie dam rady sobie depilatorwm depilowac miejsc intymnnych... Narazie traktuje sie maszynka ale jest to katorgia.. zastanawiam sie nad kupnem masci znieczulajacych na przyklad emla i wtedy moze depilator

Gość ja też deiplowałam depilatorem
Rok temu poszłam na wosk i później jechałam depilatorem. Smarowałam clareną, avene, tribioticem, odkażałam spirytusem i co? teraz mam piękną ropną gulę z wrośniętym włosem:/ Poza tym mniejsze kropki tez z powrastanymi włosami:/ Już kiedys tak miałam - depilowałam przez jakiś czas, wlosy co raz bardziej wrastały i przeszłam na maszynki, po maszynkach w końcu też zaczęło się robić nie ciekawie i przeszłam właśnie na depilator, ale zaczynając od wosku. Teraz stwierdziłam że mam dosyć. Zaczynam znów golić ale golarką i jak włosy się wzmocnią to idę na laser bo szkoda się męczyć:/

Gość JA SIE TAM
no wlasnie mi tez takie gule sie robia ;( to jest straszne.............. ale trudno, wole miec gule i byc lysa :P i tak nie uprawiam seksu takze mi to nie robi ;) zyje z nadzieja ze w koncu beda wyrastac cooooooraz slabsze................... na laser mnie nei stac.... zreszta laser i tak za pare lat trzeba powtorzyc....

Gość intimoo
a zna ktos jakies kremy znieczulajace oprocz emli ??

Gość JA SIE TAM
w aptece zapytaj, oni tam sie znaja

Tyle że te gule moga doprowadzić do poważnego zapalenia mieszków włosowych:/ dlatego ja nie zamierzam ryzykować dłużej. Laser kosztuje jak patrzyłam około 300-400 zł za bikini, trzy zabiegi zwykle wystarczają, a po kilku latach nawet na jendym sie moze skończyć. Teraz musze włosy wzmocnic i bede odkladac

Gość 4563
tylko nie wiem czy oplaca sie kupic taka masc bo jezeli kupisz emle to malutka tubka dosc ze droga to na jeden raz i nie oplaca sie kupywac za kazdym razem... Moze sa jakies inne ? moze ktos zna jakies tez skuteczne jak emla ?

Ja golę maszynką jednorazówką. Bez przesady -jak sie to robi w miarę regularnie i nei dopusci do dużego zarosnięcia, to idzie szybko - te kilka minut pod prysznicem raz na kilka dni można przecież poświęcić.

Agawa, ale niektórzy po maszynce maja potworne krostki i podrażnienia. Do tego w pewnym momencie ja uzywjąc maszynek musiałm się golić codziennie aby mieć gładkie bikini

Gość rude girl #1
a

ja tez uzywam maszynki, na poczatku mojej przygody z nia to była masakra... krew, krostki, itp teraz juz jest ok, nie zajmuje to wiele czasu a efekty sa zadowalajace, depilatorem i woskiem za bardzo boli no i te wrastajace włoski, brr...

Gość fffffffraniaaaa
a czy ktoś używa wosku? czy po nim też włoski wrastają? Ja byłam na depilacji laserowej 5 razy i dużo włosków już nie odrosło, ale po 2 latach znowu wszystko wraca, byłam na 1 zabiegu przypominającym ale nie widzę różnicy. Dlatego zastanawiam się nad woskiem a po wakacjach jak już opalenizna zejdzie to wtedy znowu laser zrobie ze 3 razy. Na szczęście od 4 zabiegu laser jest 50% tańszy.

Gość utensils
ja sobie zamowilam z neta taka paste cukrowa do depilacji, super sprawa, nie boli prawie wcale, nie ma porwnania z woskiem! a zeby wloski nie wrastaly to trzeba podczas kapieli masowac okolice te ktore byly wczesniej golone taka szortka gabka..oczywiscie nie odrazu depilacji, ale jak juz zaczynaja wyrastac wloski, poza tym mam taka maszynko golarke, ktora sobie strzyge "trwanik" na grazynie, nie gole nigdy na lyso bo wyglada jak mala dziewczynka..

Gość do frania
Franiu ale jesli zaczniesz uzywać wosku, do efekt lasera będzie gorszy. Ja myśle teraz o laserze, ale ponieważ depilowałam, musze poczekać troche aby wlosy się wzmocniły, bo efekt będzie słay i więcej zabiegów będe potrzebować. Mnie masaże szorstką gabka nie pomogły