Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wroclawiankaxx

MAMY Z WROCLAWIA ZAPRASZAM/2010

Polecane posty

Gość wroclawiankaxx

Zapraszam wszystkie tegoroczne mamusie z Wroclawia i okolic !! POznajmy sie !!!

Gość wroclawiankaxx
i nie ma nikogo....

Gość oliwwwkkaa
hej! ja jestem z wroclawia,w tym miesiącu mam rodzić, ale jakos dzidzia się nie spieszy,z jakiej dzielnicy jestes? gdzie bedziesz rodzic? wyprawka całas gotowa? opowiadaj:)

Gość mammucha
ja też z Wrocławia i też rodzę w tym miesiącu. 23 sierpnia mam się zgłosić na Chałubińskiego do planowej cesarki. To będzie trzeci syn :D

Gość wroclawiankaxx
mamucha i oliwka to ciaza juz za chwilke dobiegnie konca u was i bedziecie sie cieszyc kochanymi dzieciaczkami:) Gratuluje 3 synka:) A Tobie Oliwka co sie ma urodzic?:) Ja jestem juz po po porodzie;) Mam córcię 7 miesieczna:) Macie juz wszystko przygotowane? Gdzie rodzisz Oliwka?? mamucha: ja tez mialam rodzic na chalbinskiego u Pana doktora Kaniaka- niestety zrezygnowalam w ostatnim momencie i urodzilam w olawie;)

Gość mammucha
Spakowałam się w tym tygodniu, właściwie wszystko przygotowane. Ja chodziłam do R. Bloka właśnie z klinik, bo od początku chciałam rodzić w tym szpitalu. Pierwszy poród był na Dyrekcyjnej, ale tam są fatalne warunki, drugi na Kamińskiego, ale tam z kolei opieka fatalna wiec teraz wybrałam kliniki. A Oława i Brochów zamknięte. A Twoja córcia jak się chowa? To pierwsze dziecko? Raczkuje?

Gość wroclawiankaxx
ojojjj... a co się stało,że Oława zamnieta?? Chodzi o porodowke konkretnie?? Moja corcia sie chowa od poczatku idealnie- grzeczna i duzzoo je:) Radosne dziecko bardzo:) Wszystkie mialas cesarki? Czy teraz jako pierwsza?? Kliniki bardzo dobry spzital i mile polozne - polecam ;) Do olawy mi bylo blizej... Corcia siedzi- ale nie raczkuje- wlasnie z tym mam problem:( a to moj 1 dzidzius:)))

Gość mammucha
Właściwie to nawet nie wiem dlaczego porodówka w Oławie jest zamknięta, wspominała mi o tym połozna, która siedzi z moim ginem w gabinecie. Dlatego wiem też, ze jest straszny tłok na Chałubińskiego. Mam termin na 4 września, ale z usg wychodził wcześniej. Początkowo cesarkę planował mi gin na 30 sierpnia, bo wraca wtedy z urlopu, ale w usg wyszły mi graniczne przepływy i dlatego kazał zgłosić się do szpitala już 23. To moja trzecia i ostatnia cesarka. Po dwóch cięciach już nie pozwalają rodzić siłami natury. A z raczkowaniem jest różnie. Mój starszy też nie raczkował, chodzić zaczął tydzień przed skończeniem roczku i teraz trenuje piłkę nożną, chodzi na SKS jest bardzo sprawny ruchowo. Jedynym następstwem (prawdopodobnym) jest to, że jest leworęczny, a właściwie rozpoznano u niego lateralizację skrzyżowaną. Tych cudów dowiedziałam się jak poszedł do szkoły i był badany przez psychologa. Młodszy syn raczkował już chyba od 5-go miesiąca, teraz idzie do przedszkola i zobaczymy co z niego wyrośnie ;).

hej hej :) ja tez jestem z Wroclawia :) termin mam na grudzien :) zastanawiam sie gdzie rodzic? Znacie jakies opinie?

Gość madziaraaaaa1231231234
Witam sie i ja. Aktualnie mieszkam za granica, ale pochodze z Wrocka i czuje sie wroclawianka. Moja corka jest ze stycznia tego roku. Jest to moje drugie dziecko. Pierwsze to syn ze stycznia 2007. Dziewczyny, a z jakich dzielnic jestescie? Ja Maslice, a maz z Muchoboru(kolo Nowego Dworu). Pozdrawiam

Gość madziaraaaaa1231231234
Do wroclawiankaxx-moja tez ma 7 miesiecy i nie raczkuje. Jeszcze nawet nie pelza-za to pieknie siedzi. Ja sie nie przejmuje. Moj syn w ogole nie raczkowal, za to zaczol chodzic jak mial 9 mies. Ile ja sie za nim nabiegalam, wiec moze dobrze, ze mala jeszcze w miejscu siedzi :)

Gość mammucha
Hej! Ja jestem z Psiego Pola a dokładniej z Sołtysowic. madziaraaaaa1231231234 - mój drugi syn też jest ze stycznia 2007. Pozdrawiam

Gość mamusia 35 tydzien
czesc dziewczynki :) ja jestem w 35 tyg ciazy. Prawdopodobnie bedzie cesarskie ciecie bo mloda ulozona jest posladkowo. Termin mam na wrzesien. Zastanawiam sie ktory szpital wybrac... Jak wyglada skierowanie na cesarke? Trzeba pojsc wczesniej na oddzial i sie zarejestrowac na konkretna date?? Czy ktoras z was wie??

Gość mammucha
hej mamusia 35 tydzien! Ja w dwóch pierwszych ciążach dostałam skierowanie od gina do wybranego szpitala i umawiałam się wcześniej na przyjęcie. Teraz nie dostałam skierowania, ale jestem już wpisana w książkę do przyjęcie na 23. Najgorsze jest to, że mój gin i połozna będą w tym czasie na urlopie. Mam nadzieję, ze nie będzie problemów.

Gość zaciekawiona płcią
i gdzie rodzicie???? bedzie mąż przy porodzie??? jakie rzeczy spakowaliscie do szpitaala dla zsiebie i dla dziecka????

Gość a ja w 37...
dziewczyny - co Wy opowiadacie, że porodówka w oławie zamknięta??? cholera jasna! do kiedy??? jutro będę tam to się dowiem wszystkiego...