Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kamcia3532

Moja teściowa ...

Polecane posty

... mówi do mojego synka tak : cio się patsisz ? babciula cie tsima na rąćkach iiiii tak dalej , co mam jej delikatnie powiedziec zeby przestała ?? Albo wczoraj patrze a ona mu na chama wpycha butelke do buzi a ten płacze w niebogłosy, co mam zrobić żeby uniknąć takich sytuacji ?? Nie dawać jej go ? :p

Gość lauryn
przy najbliższej okazji też tak zacznij do niej mówić "ooo, babciula psiśła wniusia zobacić? cioś babciula ma peszka bo wniusio wlasnie idzie na śpacierek" czy coś w tym stylu, może zaskoczy :)

Gość a u mnie bylo tak
a ci ci przeszkadza ze mowi do nigo zdrobniale?ile maly ma? jakby milaam z 2-3 lata to jeszcze rozumiem twoja frustracje

Gość kokojambo
A później dziecko zamiast mówić poprawną polszczyzną to będzie gadało tak zdrobniale jak go babka uczyła:o

Gość kokojambo
A ile twoje dziecko ma miesięcy/lat?

Gość a u mnie bylo tak
no ale do malego bobaka ciezko mowic jak do doroslego! moze wy tak do swoich mowicie ale ja nie mowilam

Gość ile ma twoj syn??
to pytane zasadznicze, bo jak kilka miesiecy to rozumiem zdrobnienia

Gość ile ma twoj syn??
ee no nie przesadaj ;/ takie male dziecko a ty sie czepasz ;/

No ciężko ... tylko najlepsze jest to ze jak ja do niego mówie "normalnie" to sie cieszy a ona, cisza........ ;d

Gość a u mnie bylo tak
bo jej nie lubi, lubi mame, ja zdrobienien uzywalam, maz nawet dluzej niz ja ale w koncu go opierniczylam i juz bylo Ok. Mala ma dwa lata i gada jak nakrecona!

I wogólne ta kobieta jest strasznie noeodpowiedzialna ... swojemu dziecku miał 2 miesiace podala do picia sok ze sliwki :o upusciła go na ziemie, odmarzła bo jak go kapakla to starucha wyprostowac sie nie mogla ;/ dlatego tak mnie denerwuje

Gość ja mam trochę
można mówić zdrobniale ale nie kaleczyć język, do dziecka od początku powinno się mówić poprawnie...

Gość ja mam trochę
myśmy też zdrabniali niektóre słowa ale nie przekręcali ich idiotycznie. Córka ma teraz 2lata i 3 m-ce i mówi całymi zdaniami wyraźniej, potrafi już powiedzieć wszystko prawie nie przekręca wyrazów tylko z "r" ma jeszcze problemy

Ja normalnie mówie , czasami powiem moj misiaczek lub cos w tym stylu , ale to nie to samo co babciula tsyma na raczusiach ;]

Gość ja mam trochę
Kamcia zwróć jej po prostu uwagę żeby mówiła normalnie! my tak zwracaliśmy uwagę znajomym i rodzinie żeby mówili do niej normalnie! Nikt się za to nie obraził, no al gdyby obraził to ich sprawa w końcu to moje dziecko i nie życzę sobie żeby mówić do niej tak śmiesznie :/

Gość ja mam trochę
wiesz jak się babcia przyzwyczai to pewnie bardzo długo tak będzie mówiła do dziecka - jak ty nie chcesz niech mąż wróci jej uwagę

Masz racje... jemu powiem :) bedzie lepiej bo on sie nie czai tylko mowi wprost . Wogółle dziś zrobilam malemu herbatke , zostawilam tesciowa sama w kuchni , pozniej smakuje a ona poslodzona cukrem ;/ dobrze wie ze nie chce i nie bede tego robila a ta swoje jak przyjdzie znowu to ja za to opiepze

Gość ja mam trochę
współczuje bo pewnie nie raz jeszcze będzie robić coś "po swojemu" my na szczęście mieszkamy daleko od rodziny i jak jedziemy do nich to ja im od razu zapowiadam co i jak, co małej wolno a co nie a oni się słuchają bo wiedzą że jak się wkurzę to następnym razem nie zostawię dziecka. Musiałam byc stanowcza bo inaczej by mi ją rozpieścili do szpiku kości :/

nie pozwalaj jej za wiele,jak ci cos sie nie podoba to ,mów jej odrazu co i jak.Teściowe sa wredne,złośliwe i beznadziejne (moze nie wszystkie) ja swojej nienawidze,przyjezdza do nas 3 razy w tygodniu bez zapowiedzi a jak mowie ze ja zaraz wychodze to jest wielka draka,zaraz mi tylek obgaduje do sasiadów leci truc glupoty do mojej mamy i afera ze wszystkim głowy pekaja.Tak było wczoraj własnie! na dodatek buntuje moja córke przeciwko mnie Oliwcia ma dwa latka i juz duzo rozumie i wszystko powtarza. tesciowe to nie ludzie!!!

nie pozwalaj jej za wiele,jak ci cos sie nie podoba to ,mów jej odrazu co i jak.Teściowe sa wredne,złośliwe i beznadziejne (moze nie wszystkie) ja swojej nienawidze,przyjezdza do nas 3 razy w tygodniu bez zapowiedzi a jak mowie ze ja zaraz wychodze to jest wielka draka,zaraz mi tylek obgaduje do sasiadów leci truc glupoty do mojej mamy i afera ze wszystkim głowy pekaja.Tak było wczoraj własnie! na dodatek buntuje moja córke przeciwko mnie Oliwcia ma dwa latka i juz duzo rozumie i wszystko powtarza. tesciowe to nie ludzie!!!

Gość lauryn
oduczaj ją tego jak najwcześniej, potem często się slyszy jak dorosłe osoby tak się zwracają nawet do 2-letnich dzieci w stylu: "niunia chce amu? I jak ma się dziecko uczyć mówić?